reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiecie co dziewczyny powiem wam ze ja już mam dość tych narzekań na lekarzy, cały czas piszecie ze złe ze się chowają ze ich nie ma ze to tamto robią zle a nie patrzycie kto tak naprawdę za tym stoi jakie są ustawy co maja w zarządzeniu odgórnie- winicie maszynistę za to ze tramwaj się spóźnił!!! Z waszych słów wynika ze wogole nie ratują zycia ani zdrowia! A patrzycie na och obciążenie i na to co zrobili w swojej całej praktyce życiowej, czego doświadczyli z czym musieli sie borykać J jakie rzeczy znosić psychicznie??? Najlepiej opisze to przysłowie- każdy lekarz ma swój własny cmentarz gdzie widzisz same tragedie i musisz z tym sie uporać!!! W Polsce niestety większość lekarzy jest po 50-60 rokiem zycia i jak się zakaża to większe prawdopodobieństwo jest takie ze umrą nie mowiac o zarażeniu swojej rodziny np dzieci i ich dzieci!!! Prywatnie bo są lepiej chronieni a co dostali w Polsce na walkę z pandemia????? Nic zero - w większości bo nie strczylo- wszystko dostali od ludzi albo kupowali za własne pieniądze! Myślicie ze to lekarz jest wszystkiemu winien a nie system który jest chory w naszym kraju!!!! Noe widzicie innych zawodów np naouczycieli- nie obrażam ale dzisiaj w radiu słyszałam ile to poszło na l4 i na urlop toczy na podratowanie zdrowia - płatny 100% - ciekawe czy wy takie macie bo ja nie, lub wybrało emerytury czego większość lekarzy noe zrobiło!!!! Cały czas jest wam złe i niedobrze!! A znam gro lekarzy którzy pracują po 360 godzin w miesiącu poświęcając dom i rodzine i powiem wam ze większość tak pracuje!!!!! Przykro mi jest czytać ze mimo ze tyle dobrego każdy lekarz zrobił dla innych patrząc na cały dorobek jego zycia mówicie ze wam sie żygać się chce!!!! To jest nie jest w porządku!! Do walki z pandemia nie jest potrzebny tylko człowiek z wykształcenia lekarz- każdy ma prawo się bać- a oni podejmują to wyzwanie - potrzebny jest ktoś do przewijania karmienia zmiany pozycji ciała- ciekawe czy którakolwiek z was poszła by i pracowała z narażeniem zdrowia i zycia swojego i swojej rodziny???? A oni to robią- owszem są wyjątki ale nie wiele!! Powiecie ze przysiega Hipokratesa - dotyczy tylko lekarzy a nie ze maja poświęcać swoje rodziny, dzieci i znajomych na narażenie na Covid!!! Przypominam oni tez są ludźmi!!!! W pandemii powinnismy się jednoczyć a nie napierdziela na jedna grupę zawodowa tylko popatrzeć na wszystkich którzy pracuja!!!! I noe powiecie mi ze zaden lekarz nie zrobił dla was nic dobrego!!! Teleporada to jest tu i teraz i tylko i osob które podają ze czuja się dobrze i ze nie czuja zagrożenia swojego zycia, nie za 2-3 dni co zmieni badanie lekarskie jeżeli W niektórych jednostkach chorobowych możesz być zbadana - masz gorączkę i tyle a za 24 noe żyć bo rozwiniesz sepsę Ktora daje objawy właśnie Za 8-12 h od gorączki albo później!! Opieka w Polsce jest 24 h wiec jeżeli w teleporadzie jest początkowo ok a za godzinę zaczyna się coś dziać można wezwać karetkę jechać na Sor lub zadzwonić do ośrodka ze się pogorszyło lub iść na opieke całodobowa! Wiele by było pisać jeszcze takich rzeczy ale myśle ze nie jest to warte! Przykre jest to co się czyta i ze uogólniacie zawód lekarza bez którego dla wielu już dawno życie by się skonczylo!!!

No i tak jak przypuszczałam, zawsze wiatr wieje mi w oczy 😭😭 brak serduszka 😭😭😭😭 dostałam skierowanie do szpitala jeśli do poniedziałku nie dostanę @ to mam się zgłosić na oddział 😭😭😭

Bardzo mi przykro ! 😥 musisz znalezc w sobie sile! zrob teraz cos dla siebie i idz do psychologa bo w takim stanie bedzie Ci naprawde ciezko. A Ty az krzyczysz po ta pomoc. Tylko sie nie poddawaj. Sciskam Cie mocno :*

No i tak jak przypuszczałam, zawsze wiatr wieje mi w oczy 😭😭 brak serduszka 😭😭😭😭 dostałam skierowanie do szpitala jeśli do poniedziałku nie dostanę @ to mam się zgłosić na oddział 😭😭😭
Nie wierzę.... Bardzo mi przykro, nawet nie chce wiedzieć co czujesz 😶😶😶 bądź silna i dzielna ale skorzystaj z pomocy psychologa bo możesz sama nie dać rady... Nie daj się podłemu losowi, wygrasz te walkę, nie dziś, nie jutro ale na pewno wygrasz ✊✊✊

Nie wierzę.... Bardzo mi przykro, nawet nie chce wiedzieć co czujesz 😶😶😶 bądź silna i dzielna ale skorzystaj z pomocy psychologa bo możesz sama nie dać rady... Nie daj się podłemu losowi, wygrasz te walkę, nie dziś, nie jutro ale na pewno wygrasz ✊✊✊
Najgorszy będzie teraz ten czas... Czas aż nie dostanę krwawienia 😭😭😭😭 Boje się tego 😭😭😭😭 ciągle mam nadzieję że może lekarz się pomylił... 😭😭😭😭 Ale nie... Wiem że się nie pomylił 😭😭😭😭

Ja się chyba już poddałam 😭😭😭 nie wie czy chce jeszcze raz przez to wszystko przechodzić 😭😭😭😭 boje się 😭😭😭😭

Kochana ja Ciebie rozumiem, poddalas sie teraz, w tym momencie bo to cholernie boli -przechodzilam przez to 4 razy, za kazdym razem sie poddawalam i zrzucalam rekawice bo walka byla dla mnie zakonczone ale to minie. Daj sobie czas bo bedziesz go potrzebowala. Jestes silniejsza niz Ci sie wydaje. Pocieszanie Ciebie slowami,ze bedzie dobrze w tym momencie do Ciebie nie dotrze ale uwierz - BEDZIE DOBRZE ! zycze Ci duzo sily :*

reklama
Ja się chyba już poddałam 😭😭😭 nie wie czy chce jeszcze raz przez to wszystko przechodzić 😭😭😭😭 boje się 😭😭😭😭
Strasznie mi przykro i bardzo smutno,balam sie tego twojego Usg,mysle ze czas pomyslec o terapii i psychologu ,ktory pomoze ci uporac sie z przeszloscia i odbuduje w tobie i wiare w siebie i sile.
Pomysl o tym ,tule mocno😞

Do góry