reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja juz kilka miesiecy jestem dziewica - jakis miesiac temu jeszcze lekarz nie pozwalal ;) Dzisiajsie znowu zapytam to dam znac. Jak jest wszystko ok to i orgazmy sa ok. Czytalam o tym: szczesliwa mama - szcześlwie dziecko ;)

A Ty który tydzień jesteś? Ok, daj znać :-) :) Wiadomo, że zrobię wszystko dla dzidziutka, ale dla męża też chce, żeby nie było, że pójdzie w miasto 😂 To taki żarcik, nie chodzi w miasto, bo jego kumple dawno dzieciaci i żeby się spotkać z kimkolwiek raz na rok to cały plan, bo też nie wszyscy mieszkają w Warszawie. Tak to jest na starość, nie to co kiedyś 🙈:-) :) Sama mam problem ustawić się z trzema koleżankami na raz, tak, żeby każdej pasowało :szok:

Pamietam nawet Twoja bete 80 i pozniej telefon ze zaczela spadac ;( Co u ciebie jakie plany?
Planujemy jeszcze jedno podejście do ivf, ostatnie, planowaliśmy na styczeń ale nie wyrobimy się z hajsem i papierami. Czas leci i byłoby to dobrze zrobić jak najszybciej, stara nie jestem ale czas nie gra na moją korzyść, do tego nie wiem czy z czasem też w immunologii się znowu coś nie pozmienia, to bym znowu badać musiała itd. A tak to żyjemy sobie nadal we dwoje, jak zawsze, a ja po cichu, a w zasadzie nie po cichu, wręcz co miesiąc bardzo głośno, liczę na jakis naturalny cud.

A ty jak się miewasz?

Właśnie mój mózg ekslplodował hahah nie wiedziałam, że znana jest płeć takiego maleństwa do transferu. Ciekawe czy w każdej klinice się tym zajmują i czy powiedzą jak zapytam :)
Zeby znana była płeć, musi byc wcześniej wykonane badanie genetyczne - odpłatne od 2 do 6 tyś w zależności od kliniki. I mi też dali płeć w wynikach - wtedy była tylko 1 blastocysta, wiec moze dlatego

Załączniki

• WhatsApp Image 2020-10-19 at 12.49.06.jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-19 at 12.49.06.jpeg
    345 KB · Wyświetleń: 87
A Ty który tydzień jesteś? Ok, daj znać :-) :) Wiadomo, że zrobię wszystko dla dzidziutka, ale dla męża też chce, żeby nie było, że pójdzie w miasto 😂 To taki żarcik, nie chodzi w miasto, bo jego kumple dawno dzieciaci i żeby się spotkać z kimkolwiek raz na rok to cały plan, bo też nie wszyscy mieszkają w Warszawie. Tak to jest na starość, nie to co kiedyś 🙈:-) :) Sama mam problem ustawić się z trzema koleżankami na raz, tak, żeby każdej pasowało :szok:
Ja nie współżyłam bo plamilam dosyc niby lekarz nie zabronił ale jakoś nie moglam.Gdyby wszystko było normalnie napewno bym z tego nie rezygnowala

Wiesz co lekkie mdłości, które wzmacniają się podczas jazdy autem ale nie kończą się na szczescie przytulaniem miski 😄 w sob miałam zawroty głowy i omdlenia ale gdyby nie transfer/test i tony leków to nie pomyślałabym ze jestem w ciąży. Pewnie za wcześnie jeszcze 4tyg po transferze dopiero
Właśnie ja też się boję, dlatego wolę zrezygnować :szok:

@Pola87 a jak u Ciebie? Odczuwasz jakieś objawy? 🙂

Dzisiaj 16 plus 2, ja zawsze lubialam sex, ale tez od poczatku mialam krwiaka i musielismy zapomniec o dosc istotnej w naszym zyciu sprawie ;) Dzisiaj sie bede pytac ;)

No właśnie też zaczęłam się nad tym zastanawiac bo u nas są 2 dziewczynki i 2 chłopców. Ale czytałam gdzieś właśnie, że dziwne w PL nie można wybierać sobie płci. Zobaczę co moja doktor na to powie.
Ja zawsze mówiłam, że nie będę chciała znać płci aż do porodu [emoji6]
Nie można wybierać bo wyobraź sobie jak to by było w chinach czy Indiach. nie byloby dziewczynek:) ale jak pisałam ja są zarodki jednakowo dobre to ciekawe co się dzieje w gabinecie;)
@bazylia128 dzięki!! ja też nic do ie nie wizualizuje i długo po transferze jeszcze nie będę. za duzo przeszłam żeby sobie tu fundowac jakieś nadzieję. skupiam się na celu i może po polowkowym uqoerze ze bedzie dobrze, choć etap polowkowe- jest dla mnie teraz mega abstrakcyjne. ;)

reklama
Skoro wszystkie zarodki tej samej płci to wyboru też nie ma, ukrywanie w tym momencie nie ma sensu. Choć zakładam kliniki mogą jakoś nieformalnie informować pary co do płci .
watpie zeby to bylo tym podyktowane. w invicta rutynowo dają w wyniku. dostałam wyniki wszystkie tzn 5 z czego 3 był u prawidłowe i wszędzie był wynik z płcią. więc to raczej standard w invicta i to jest jak najbardziej na formalnym wyniku z badań A nie nieformalna info.

Do góry