reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja juz kilka miesiecy jestem dziewica - jakis miesiac temu jeszcze lekarz nie pozwalal ;) Dzisiajsie znowu zapytam to dam znac. Jak jest wszystko ok to i orgazmy sa ok. Czytalam o tym: szczesliwa mama - szcześlwie dziecko ;)

A Ty który tydzień jesteś? Ok, daj znać :-) :) Wiadomo, że zrobię wszystko dla dzidziutka, ale dla męża też chce, żeby nie było, że pójdzie w miasto 😂 To taki żarcik, nie chodzi w miasto, bo jego kumple dawno dzieciaci i żeby się spotkać z kimkolwiek raz na rok to cały plan, bo też nie wszyscy mieszkają w Warszawie. Tak to jest na starość, nie to co kiedyś 🙈:-) :) Sama mam problem ustawić się z trzema koleżankami na raz, tak, żeby każdej pasowało :szok:

Pamietam nawet Twoja bete 80 i pozniej telefon ze zaczela spadac ;( Co u ciebie jakie plany?
Planujemy jeszcze jedno podejście do ivf, ostatnie, planowaliśmy na styczeń ale nie wyrobimy się z hajsem i papierami. Czas leci i byłoby to dobrze zrobić jak najszybciej, stara nie jestem ale czas nie gra na moją korzyść, do tego nie wiem czy z czasem też w immunologii się znowu coś nie pozmienia, to bym znowu badać musiała itd. A tak to żyjemy sobie nadal we dwoje, jak zawsze, a ja po cichu, a w zasadzie nie po cichu, wręcz co miesiąc bardzo głośno, liczę na jakis naturalny cud.

A ty jak się miewasz?

Właśnie mój mózg ekslplodował hahah nie wiedziałam, że znana jest płeć takiego maleństwa do transferu. Ciekawe czy w każdej klinice się tym zajmują i czy powiedzą jak zapytam :)
Zeby znana była płeć, musi byc wcześniej wykonane badanie genetyczne - odpłatne od 2 do 6 tyś w zależności od kliniki. I mi też dali płeć w wynikach - wtedy była tylko 1 blastocysta, wiec moze dlatego

Załączniki

• WhatsApp Image 2020-10-19 at 12.49.06.jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-19 at 12.49.06.jpeg
    345 KB · Wyświetleń: 84
A Ty który tydzień jesteś? Ok, daj znać :-) :) Wiadomo, że zrobię wszystko dla dzidziutka, ale dla męża też chce, żeby nie było, że pójdzie w miasto 😂 To taki żarcik, nie chodzi w miasto, bo jego kumple dawno dzieciaci i żeby się spotkać z kimkolwiek raz na rok to cały plan, bo też nie wszyscy mieszkają w Warszawie. Tak to jest na starość, nie to co kiedyś 🙈:-) :) Sama mam problem ustawić się z trzema koleżankami na raz, tak, żeby każdej pasowało :szok:
Ja nie współżyłam bo plamilam dosyc niby lekarz nie zabronił ale jakoś nie moglam.Gdyby wszystko było normalnie napewno bym z tego nie rezygnowala

Wiesz co lekkie mdłości, które wzmacniają się podczas jazdy autem ale nie kończą się na szczescie przytulaniem miski 😄 w sob miałam zawroty głowy i omdlenia ale gdyby nie transfer/test i tony leków to nie pomyślałabym ze jestem w ciąży. Pewnie za wcześnie jeszcze 4tyg po transferze dopiero
Właśnie ja też się boję, dlatego wolę zrezygnować :szok:

@Pola87 a jak u Ciebie? Odczuwasz jakieś objawy? 🙂

Dzisiaj 16 plus 2, ja zawsze lubialam sex, ale tez od poczatku mialam krwiaka i musielismy zapomniec o dosc istotnej w naszym zyciu sprawie ;) Dzisiaj sie bede pytac ;)

No właśnie też zaczęłam się nad tym zastanawiac bo u nas są 2 dziewczynki i 2 chłopców. Ale czytałam gdzieś właśnie, że dziwne w PL nie można wybierać sobie płci. Zobaczę co moja doktor na to powie.
Ja zawsze mówiłam, że nie będę chciała znać płci aż do porodu [emoji6]
Nie można wybierać bo wyobraź sobie jak to by było w chinach czy Indiach. nie byloby dziewczynek:) ale jak pisałam ja są zarodki jednakowo dobre to ciekawe co się dzieje w gabinecie;)
@bazylia128 dzięki!! ja też nic do ie nie wizualizuje i długo po transferze jeszcze nie będę. za duzo przeszłam żeby sobie tu fundowac jakieś nadzieję. skupiam się na celu i może po polowkowym uqoerze ze bedzie dobrze, choć etap polowkowe- jest dla mnie teraz mega abstrakcyjne. ;)

reklama
Skoro wszystkie zarodki tej samej płci to wyboru też nie ma, ukrywanie w tym momencie nie ma sensu. Choć zakładam kliniki mogą jakoś nieformalnie informować pary co do płci .
watpie zeby to bylo tym podyktowane. w invicta rutynowo dają w wyniku. dostałam wyniki wszystkie tzn 5 z czego 3 był u prawidłowe i wszędzie był wynik z płcią. więc to raczej standard w invicta i to jest jak najbardziej na formalnym wyniku z badań A nie nieformalna info.

Do góry