reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Szukam w necie i widzę tylko ActiFolin 0,8 mg albo znalazłam 2mg, to wtedy 2 tabletki trzeba brać ? 🙈 Jutro skoczę do apteki po niego i po magnez. Bierzecie/brałyście jakieś konkretne witaminy we wczesnej ciąży? Bo ja oprócz standardowych leków biorę witaminę D i zacznę magnez i tak się właśnie zastanawiam co jeszcze ?

@maria_92 dokładnie o tym samym pomyślałam :rofl:
Ja kupiłam 4 mg, nawet nie wiedziałam że jest mniejszy. Koleżanka bierze 8 mg, ale badała poziom we krwi i lekarz jej zalecił.
Na temat witamin we wczesnej ciąży niestety nie mam nic do powiedzenia 😔

reklama
Szukam w necie i widzę tylko ActiFolin 0,8 mg albo znalazłam 2mg, to wtedy 2 tabletki trzeba brać ? 🙈 Jutro skoczę do apteki po niego i po magnez. Bierzecie/brałyście jakieś konkretne witaminy we wczesnej ciąży? Bo ja oprócz standardowych leków biorę witaminę D i zacznę magnez i tak się właśnie zastanawiam co jeszcze ?

nic nie biorę tylko to co lekarz zalecił, pytałam o np. magnez czy witaminy inne niż ciążowe to powiedział im mniej tym lepiej jeżeli nie ma wskazań do brania.

Ostatnia edycja:

Zobacz u Pana Tabletki co poleca, ja wcinam mama dha premium plus jako ciążowe witaminy :) do tego magne b6 forte, neurovit, B12 metylowana, kwas foliowy 5mg i metylowany że swansona i masę żelaza, ale ja mam braki w morfologii i nie tylko :)

Laski umeram!

Od 12 wczoraj brzuch nie przestaje mnie boleć. Koszmar. I jeszcze ta nocka nieprzespana.

Oczywiście leki przeciwbólowe i rozkurczowe nic nie dają.

Jutro mam usg brzucha.

:baffled::baffled::baffled:

i te mdłości :baffled::baffled::baffled:

No co tej chłop mi dosypał do żarcia to nie wiem.

Nie pamiętam już która z was pisała że nie mogła się z kontaktować z lekarzem bez kasy dziwne bo ja do mojego lekarza mam nr tel prywatny i powiem wam że po transferze kazał robić betę w 11dniu po czyli wczoraj A on już w sobotę do mnie pisał czy mam jakiś wynik może juz😃 bardziej zniecierpliwiony niż ja 😁 zrobiłam sikańca wyszły 2 kreski i w niedzielę betę żeby Go nie trzymać tyle w niepewności 🤣🤣

fajny doktorek, super :)

Cześć, trochę się schodzi z nadrobieniem zaległości w czytaniu, szybko się strony zapełniają :D Ja dzisiaj pełna nadziei pojechałam na swoją pierwszą wizytę w 2dc przygotowującą do procedury, a tu niestety jak zawsze los ma dla mnie inne plany. Torbielki dwie. Więc idziemy długą procedurą :) Dostałam anty i za miesiąc wizyta :)

A w której klinice i u ktorego lekarza jesteś? Bo jakoś to brzmi mi znajomo
już nie w klinice a poradni przyszpitalnej od 5tygodni, ale poprzedni lekarz jak i obecna lekarka twierdzą, że jeżeli pacjentka nie ma wskazań to wystarczą witaminy dla ciężarnych, aktualnie biorę Pragnę bo ma 2rodzaje kwasu foliowego, a wyniki krwi i moczu mam podobno bardzo dobre (mimo drobnych zmian)i tak też się czuję. Bardziej postawiłam na dietę, którą zalecają np. dziennie 300gr owoców i 400gr warzyw, oczywiście nabiał, mąka pełnoziarnista i inne.

reklama
Cześć dziewczyny, potrzebuję pomocy, mądrych głów bo nie potrafię tego tych wyników a wizyta za dwa tyg, pomożecie ....
Z góry dziękuję, Buziakczki dla wszystkich 😘
Generalnie nic to nam nie powie bo to misi być przeliczone na te standaryzowane jednostki Mom a ja nie mam pojecia jak to się robi bo to w zależności do wieku jest

Do góry