Ja Ci kurde dam doła [emoji14][emoji14][emoji14][emoji14] trzydniowe zarodki są cudowne [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
reklama
Ja przy jedynym krio w którym ruszyło miałam właśnie embrioglue. I to była blastocysta. Chyba właśnie przy 2-3 dniowych nie dają.No to ja już zgłupiałam Pogadam z lekarzem i spróbuje przed kolejnym transferem pogadac z embriolog, co ona o tym myśli.
Gonia0605
Fanka BB :)
Może większa dawka jest na receptę, ale 4 mg możesz kupić bez problemu. Konsultowałam z Pa.śnikiem i powiedział, że w zupełności wystarczy. Możesz brać aktywny kwas foliowy bez obaw. Zawsze lepiej się przyswaja. A u kobiet z mutacją zwykły nie przyswaja się wcaleO widzisz, cenna rada. Czyli jeżeli nie zbadam, a ostatecznie np. nie mam tej mutacji to mogę brać ten lek bez problemu? A to nie jest na receptę?
Magdusia88
Ja uważam wręcz przeciwnie. Mój mąż miał świetne wyniki nasienia 60 mln na ml i zostało zamrożone bo wiedziałam ze na punkcję jade sama. Po odmrożeniu było bardzo kiepskie i ostatecznie dwie komórki się nie zapłodnily dwa zarodki w 3 dobie padły i zostały 2 zarodki. Także ja nie polecam mrożenia jeśli nie jest to absolutnie konieczne .
Mój mąż miał dodatkowo biopsje bo wyniki też dosyć słabe i wysoka fragmentacja. Więc mieliśmy nasienie świeże i z biopsji ale jak się później okazało 3 zarodki z 8 mamy z tego nasienia z biopsji.
Mój nasienie miał pobierane z biopsji wiec jak najbardziej i mamy kilka fiołek zamrożonych
W naszym przypadku tez musieliśmy mrozić bo mąż zaczynał leczenie i baliśmy sie ze nasienie będzie dużo słabsze. Ale i nas rozmrozilo się elegancko i było bardzo dobre, mamy 8 zarodków.
Dzięki dziewczyny za opinie.Na pewno każdy przypadek jest inny. Ja mówię tylko ze swojego doświadczenia i poprostu odradzam jeśli nie jest to absolutnie konieczne. Z perspektywy czasu wiem ze świeże plemniki mogłyby być lepsze. A jak wiadomo do icsi nie trzeba dużej ilosc zaledwie kilka sztuk ale dobrej jakości. [emoji110] u nas ruch a z ilości 34% spadł do 1% po rozmrożeniu [emoji3064]
U nas jest tylko 5 mln na mln, 15 mln całość i 1% morfo.
Bierze suplementy już 4 mce i na 7.12 ma następny termin. Mam nadzieję że się trochę poprawia. Ale czy w klinice wystarczy takie nasienie...? Nie wiem [emoji20]
Gonia0605
Ja miałam embioglue do wszystkich kriotransferów....No to ja już zgłupiałam Pogadam z lekarzem i spróbuje przed kolejnym transferem pogadac z embriolog, co ona o tym myśli.
Gonia0605
To jeszcze w normie..., są tu delikwenci z dużo gorszymi wynikami (np. mój ). Zarodki zapłodnione, dobrej klasy. Niestety ciąży jak dotąd brak, ale cały czas wychodzi coś u mnie. Też pytałam czy nie można zbierać, ale powiedzieli mi, że to tak nie działa...Dzięki dziewczyny za opinie.
U nas jest tylko 5 mln na mln, 15 mln całość i 1% morfo.
Bierze suplementy już 4 mce i na 7.12 ma następny termin. Mam nadzieję że się trochę poprawia. Ale czy w klinice wystarczy takie nasienie...? Nie wiem [emoji20]
To super.. w takim razie od dwóch lat mogłabym równie dobrze wcinać tic taci zamiast kwasu foliowego [emoji23]Może większa dawka jest na receptę, ale 4 mg możesz kupić bez problemu. Konsultowałam z Pa.śnikiem i powiedział, że w zupełności wystarczy. Możesz brać aktywny kwas foliowy bez obaw. Zawsze lepiej się przyswaja. A u kobiet z mutacją zwykły nie przyswaja się wcale
katarzyna86
Zależy od kliniki, mam 2dniowca i u mnie dali.Ja przy jedynym krio w którym ruszyło miałam właśnie embrioglue. I to była blastocysta. Chyba właśnie przy 2-3 dniowych nie dają.
zrezygnowana
Może większa dawka jest na receptę, ale 4 mg możesz kupić bez problemu. Konsultowałam z Pa.śnikiem i powiedział, że w zupełności wystarczy. Możesz brać aktywny kwas foliowy bez obaw. Zawsze lepiej się przyswaja. A u kobiet z mutacją zwykły nie przyswaja się wcale
Szukam w necie i widzę tylko ActiFolin 0,8 mg albo znalazłam 2mg, to wtedy 2 tabletki trzeba brać ? Jutro skoczę do apteki po niego i po magnez. Bierzecie/brałyście jakieś konkretne witaminy we wczesnej ciąży? Bo ja oprócz standardowych leków biorę witaminę D i zacznę magnez i tak się właśnie zastanawiam co jeszcze ?
@maria_92 dokładnie o tym samym pomyślałam
reklama
No i masz bądź tu mądra i zadziałało?Zależy od kliniki, mam 2dniowca i u mnie dali.
Podziel się: