reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem po prenatalnych, myślałam, że zejdę ze stresu przed tym badaniem 😬 ale z Maluszkiem wszystko dobrze, jaki to był piękny widok, machał rączkami i nóżkami 🥰 🥰🥰 dopiero teraz powoli pozwalam sobie na myślenie, że to wszystko prawda i ta ciąża jest realna :) pozostaje jeszcze czekanie na wyniki pappa. Nic nie zapłaciłam, bo moja dr z kliniki wystawiła mi skierowanie na nfz, pierwszy raz coś za darmo ;) aaa i prawdopodobnie będzie dziewczynka 🥰🥰🥰 (a cały czas byłam jakoś przekonana, że chłopak 😊), wg usg termin na 10 kwietnia. Dziewczyny nie poddawajcie się, czytam Was cały czas i trzymam za Was kciuki, u nas zaskoczyło dopiero za 4 razem, po dwóch punkcjach 🌞
Super wiadomość !🥳
Cieszę się bardzo ❤

reklama
No więc. Transfer mam odroczony. Póki co z zarodkami nie ma szału... Jest 6, 2 ładne i 4 trochę mniej czyli jak zwykle.. 4 chyba bedą mrozić w 3 dobie. Resztę hodować do 5 doby. Jak sobie pomysle ze bede wszystko wiedziec w poniedziałek dopiero to mnie trafia wiecie co.. [emoji12]
To czekanie na wiadomości jest najgorsze! A że transfer odroczony to nic strasznego, przygotujesz sie i zregenerujesz. Wiadomo, że chciałybyśmy wszystko od razu ale wiemy, że tak łatwo nie ma. Teraz tylko niech się dobrze zarodki rozwijają [emoji110][emoji110][emoji3589]

Dziewczyny i spanikowałam [emoji85][emoji85][emoji85], nie jadę dziś na betę, pojadę jutro. Boje się, ze zrobię za wcześnie, nie wiem czemu, ale coś w środku mnie mi kaze czekać do jutra [emoji2370], chociaż raz zrobić betę w dniu hak doktorek kazał. Może się zawiodę, nie wiem, ale posłucham siebie i poczekam.
Dziękuje za kciuki, trzymajcie do jutra [emoji23]Sorry za ten bałagan, wiecie ze Was kocham [emoji8][emoji12]
[emoji1787] Jak my będziemy do jutra te kciuki trzymać to innej opcji nie ma - tylko piękna beta [emoji2956]

Dziękuję za kciuki 😘😘😘❤️ boje się... Ale muszę się z tym zmierzyć... Po malu zaczynam się szykować. Mam nadzieję że będę mile zaskoczona ta dzisiejsza wizyta 🙏🙏🙏🙏🙏 Niech się dzieje wola boska 😔 serce mówi mi będzie dobrze, rozum mówi nie łudź się już... Eh....

Hej mam pytanie do osób po ICSI czy lekarz wam może coś tłumaczył odnośnie tej metody tj. czy np. zwiększa ryzyko wad itp. Bo ja ciągle mam mętlik co do tej metody a nie mogła decydować o tym, chociaż pewnie i tak bym się zgodziła. Lekarz z kliniki odpowiedział, że nie ma większego ryzyka, moja dr mówi że trzeba myśleć pozytywnie, konsultant z Nasz Bocian też pisze, że nie metoda nie zwiększa znacząco ryzyka. Mimo wszystko na NB jest sporo informacji, że były wady po tej metodzie. I się zastanawiam jaka ogólnie jest opinia innych lekarzy i klinik.
W naszym przypadku Pani doktor powiedziała, ze ta metoda zwiększa szanse, ale o żadnym ryzyku wad nam nie mówiła.

Każda taka informacja to miód na moje serce bo po punkcji i info z lab że zapłodnili tą metodą to myślałam, że pierdykne na zawał. Mi sami z siebie też nic nie mówili tylko ja się dopytywałam.
Ja tez się dopytywałam o wady, ale powiedzieli mi ze jeżeli się uda i Np wystąpiłyby jakieś wady, zarodek przestał by się rozwijać to powiedzieli ze to nie ma znaczenia czy to in vitro czy naturalne zapłodnienie

reklama
Szukam w internecie informacji i coraz bardziej zaczynam wierzyć że może być jeszcze dobrze... Ze to tylko obrzydliwa pomyłka i tyle... Eh... Trzymajcie kciuki proszę 🙏🙏🙏🙏🙏 jest mi to bardzo dziś potrzebne 😔😔😔😔
Będziemy trzymać Wszystkie!
I masz mieć takie nastawienie do samego końca, ze wszystko będzie dobrze bo będzie ! ❤️

Do góry