reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jestem po prenatalnych, myślałam, że zejdę ze stresu przed tym badaniem 😬 ale z Maluszkiem wszystko dobrze, jaki to był piękny widok, machał rączkami i nóżkami 🥰 🥰🥰 dopiero teraz powoli pozwalam sobie na myślenie, że to wszystko prawda i ta ciąża jest realna :) pozostaje jeszcze czekanie na wyniki pappa. Nic nie zapłaciłam, bo moja dr z kliniki wystawiła mi skierowanie na nfz, pierwszy raz coś za darmo ;) aaa i prawdopodobnie będzie dziewczynka 🥰🥰🥰 (a cały czas byłam jakoś przekonana, że chłopak 😊), wg usg termin na 10 kwietnia. Dziewczyny nie poddawajcie się, czytam Was cały czas i trzymam za Was kciuki, u nas zaskoczyło dopiero za 4 razem, po dwóch punkcjach 🌞

reklama
Jestem po prenatalnych, myślałam, że zejdę ze stresu przed tym badaniem 😬 ale z Maluszkiem wszystko dobrze, jaki to był piękny widok, machał rączkami i nóżkami 🥰 🥰🥰 dopiero teraz powoli pozwalam sobie na myślenie, że to wszystko prawda i ta ciąża jest realna :) pozostaje jeszcze czekanie na wyniki pappa. Nic nie zapłaciłam, bo moja dr z kliniki wystawiła mi skierowanie na nfz, pierwszy raz coś za darmo ;) aaa i prawdopodobnie będzie dziewczynka 🥰🥰🥰 (a cały czas byłam jakoś przekonana, że chłopak 😊), wg usg termin na 10 kwietnia. Dziewczyny nie poddawajcie się, czytam Was cały czas i trzymam za Was kciuki, u nas zaskoczyło dopiero za 4 razem, po dwóch punkcjach 🌞
Super. Też czekam jak na szpilkach a to jeszcze tyle czasu. Chyba najgorsze badanie jakie kiedykolwiek miałam zrobić.

Dzień zaczyna się od cudownych wieści i tak musi się skończyć!!!

@mary.m super super i jeszcze raz super, teraz możesz odetchnąć w spokoju cieszyć się ciążą 🥰🥰🥰

@Camilleka za wysoki wynik bety, żeby uśmiech był tak cudny jak tęcza u Ciebie za oknem! ✊✊✊✊✊

@szakszuka za cudowne zarodki i dobre samopoczucie aby transfer szybko się odbył ✊✊✊✊✊

@Brakujemiwiary obyś wyrzuciła dziś z głowy i serca wszelkie smutki a każdy kolejny dzień pozwolił się cieszyć upragnioną ciążą ✊✊✊✊✊

No właśnie ja to samo, nie mogę się doczekać tego wyniku. Oczywiście nk zrobilam troszkę za późno bo w 24 dniu cyklu...ale nie chciałam się tyle kłuć :( a czytałam, ze w drugiej fazie cyklu trzeba zrobić to może jeden dzień spóźnienia (18-23) nie będzie tak źle? Ostatnio wyszły mi bardzo niskie ( 6,5 %) wiec ciekawa jestem jak będzie teraz 🤔🤔 profil cytokinowy chyba normalnie można robić niezależnie od fazy cyklu nie?
Tak, profil cytokinowy kiedykolwiek... Co do NK, to oczywiście powinno się w określonym momencie cyklu, ale lekarz w razie czego potrafi zinterpretować wynik...

Dziewczyny i spanikowałam 🙈🙈🙈, nie jadę dziś na betę, pojadę jutro. Boje się, ze zrobię za wcześnie, nie wiem czemu, ale coś w środku mnie mi kaze czekać do jutra 🤷🏻‍♀️, chociaż raz zrobić betę w dniu hak doktorek kazał. Może się zawiodę, nie wiem, ale posłucham siebie i poczekam.
Dziękuje za kciuki, trzymajcie do jutra 😂Sorry za ten bałagan, wiecie ze Was kocham 😘😜

Dziewczyny i spanikowałam 🙈🙈🙈, nie jadę dziś na betę, pojadę jutro. Boje się, ze zrobię za wcześnie, nie wiem czemu, ale coś w środku mnie mi kaze czekać do jutra 🤷🏻‍♀️, chociaż raz zrobić betę w dniu hak doktorek kazał. Może się zawiodę, nie wiem, ale posłucham siebie i poczekam.
Dziękuje za kciuki, trzymajcie do jutra 😂Sorry za ten bałagan, wiecie ze Was kocham 😘😜
Boszzzzzz, jesteś gorsza odemnie 😜 😘

No więc. Transfer mam odroczony. Póki co z zarodkami nie ma szału... Jest 6, 2 ładne i 4 trochę mniej czyli jak zwykle.. 4 chyba bedą mrozić w 3 dobie. Resztę hodować do 5 doby. Jak sobie pomysle ze bede wszystko wiedziec w poniedziałek dopiero to mnie trafia wiecie co.. 😜
No to nie jest zle, w sumie możesz mieć 6! ❤️
Czyli transfer w przyszłym cyklu?

No to nie jest zle, w sumie możesz mieć 6! ❤
Czyli transfer w przyszłym cyklu?
Tak, pod warunkiem że bedzie co transferowac i hormony bede miec w normie... Podobno embriolodzy twierdzą że mrożenie nie pogarsza szansy na dalszy rozwój zarodków wiec co ma byc to będzie...

A ty rób jak uważasz kochana. :) Jutro na pewno wynik bedzie juz bardziej wiarygodny. Oby jak najwyższy 😘

reklama
Spoko spoko, znam ten stan, sama bije się z myślami kiedy w końcu jechać i też nie wiem czy iść w piątek czy w sobotę (10 lub 11dpt), zaczynam już odczuwać niepokój więc pewnie do soboty nie wytrzymam, ale... i tak nie zrobie jak kazali w klinice bo przecież wg nich powinnam robić bete 14dpt! Kto tyle wytrzyma? 🤪 😂 😱😵

Do góry