reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny i spanikowałam [emoji85][emoji85][emoji85], nie jadę dziś na betę, pojadę jutro. Boje się, ze zrobię za wcześnie, nie wiem czemu, ale coś w środku mnie mi kaze czekać do jutra [emoji2370], chociaż raz zrobić betę w dniu hak doktorek kazał. Może się zawiodę, nie wiem, ale posłucham siebie i poczekam.
Dziękuje za kciuki, trzymajcie do jutra [emoji23]Sorry za ten bałagan, wiecie ze Was kocham [emoji8][emoji12]
[emoji1787][emoji23]
Dobra to czekamy, ale potem w niedzielę masz jak powtórzyć? Bo p 48h jest najbardziej miarodajne...

reklama
Tak, pod warunkiem że bedzie co transferowac i hormony bede miec w normie... Podobno embriolodzy twierdzą że mrożenie nie pogarsza szansy na dalszy rozwój zarodków wiec co ma byc to będzie...

A ty rób jak uważasz kochana. :) Jutro na pewno wynik bedzie juz bardziej wiarygodny. Oby jak najwyższy 😘
Też tak słyszałam od embriologa, a ponadto mój rozmrożony zarodek natychmiast zaczął się dalej dzielić i jak miałam transfer to byl już kompaktujący w stadium moruli. Będzie dobrze!

Dziewczyny i spanikowałam 🙈🙈🙈, nie jadę dziś na betę, pojadę jutro. Boje się, ze zrobię za wcześnie, nie wiem czemu, ale coś w środku mnie mi kaze czekać do jutra 🤷🏻‍♀️, chociaż raz zrobić betę w dniu hak doktorek kazał. Może się zawiodę, nie wiem, ale posłucham siebie i poczekam.
Dziękuje za kciuki, trzymajcie do jutra 😂Sorry za ten bałagan, wiecie ze Was kocham 😘😜

Miękka dupko Ty 😘

Hej mam pytanie do osób po ICSI czy lekarz wam może coś tłumaczył odnośnie tej metody tj. czy np. zwiększa ryzyko wad itp. Bo ja ciągle mam mętlik co do tej metody a nie mogła decydować o tym, chociaż pewnie i tak bym się zgodziła. Lekarz z kliniki odpowiedział, że nie ma większego ryzyka, moja dr mówi że trzeba myśleć pozytywnie, konsultant z Nasz Bocian też pisze, że nie metoda nie zwiększa znacząco ryzyka. Mimo wszystko na NB jest sporo informacji, że były wady po tej metodzie. I się zastanawiam jaka ogólnie jest opinia innych lekarzy i klinik.

Jestem po prenatalnych, myślałam, że zejdę ze stresu przed tym badaniem [emoji51] ale z Maluszkiem wszystko dobrze, jaki to był piękny widok, machał rączkami i nóżkami [emoji3059] [emoji3059][emoji3059] dopiero teraz powoli pozwalam sobie na myślenie, że to wszystko prawda i ta ciąża jest realna :) pozostaje jeszcze czekanie na wyniki pappa. Nic nie zapłaciłam, bo moja dr z kliniki wystawiła mi skierowanie na nfz, pierwszy raz coś za darmo ;) aaa i prawdopodobnie będzie dziewczynka [emoji3059][emoji3059][emoji3059] (a cały czas byłam jakoś przekonana, że chłopak [emoji4]), wg usg termin na 10 kwietnia. Dziewczyny nie poddawajcie się, czytam Was cały czas i trzymam za Was kciuki, u nas zaskoczyło dopiero za 4 razem, po dwóch punkcjach [emoji274]
Taki widok musi być cudowny [emoji3059] ciesz się kochana i Rośnijcie 'dziewczyny' [emoji2956][emoji1768][emoji3589]

Dziewczyny i spanikowałam 🙈🙈🙈, nie jadę dziś na betę, pojadę jutro. Boje się, ze zrobię za wcześnie, nie wiem czemu, ale coś w środku mnie mi kaze czekać do jutra 🤷🏻‍♀️, chociaż raz zrobić betę w dniu hak doktorek kazał. Może się zawiodę, nie wiem, ale posłucham siebie i poczekam.
Dziękuje za kciuki, trzymajcie do jutra 😂Sorry za ten bałagan, wiecie ze Was kocham 😘😜
Dzien zrobienia badania zawsze bedzie dla nas stresujący i nie da sie opisać nawet emocji jakie nam towarzyszą... Panika 😱 przed rozczarowaniem... Lub szczęściem nie do opisania... Sama czekam na dzień w ktorym musze isc na betę 😭

Hej mam pytanie do osób po ICSI czy lekarz wam może coś tłumaczył odnośnie tej metody tj. czy np. zwiększa ryzyko wad itp. Bo ja ciągle mam mętlik co do tej metody a nie mogła decydować o tym, chociaż pewnie i tak bym się zgodziła. Lekarz z kliniki odpowiedział, że nie ma większego ryzyka, moja dr mówi że trzeba myśleć pozytywnie, konsultant z Nasz Bocian też pisze, że nie metoda nie zwiększa znacząco ryzyka. Mimo wszystko na NB jest sporo informacji, że były wady po tej metodzie. I się zastanawiam jaka ogólnie jest opinia innych lekarzy i klinik.

Ja miałam isci i nikt mi nic takiego nie mówił.. Tylko że to bardziej skuteczne w naszym przypadku..

reklama
Jestem po prenatalnych, myślałam, że zejdę ze stresu przed tym badaniem 😬 ale z Maluszkiem wszystko dobrze, jaki to był piękny widok, machał rączkami i nóżkami 🥰 🥰🥰 dopiero teraz powoli pozwalam sobie na myślenie, że to wszystko prawda i ta ciąża jest realna :) pozostaje jeszcze czekanie na wyniki pappa. Nic nie zapłaciłam, bo moja dr z kliniki wystawiła mi skierowanie na nfz, pierwszy raz coś za darmo ;) aaa i prawdopodobnie będzie dziewczynka 🥰🥰🥰 (a cały czas byłam jakoś przekonana, że chłopak 😊), wg usg termin na 10 kwietnia. Dziewczyny nie poddawajcie się, czytam Was cały czas i trzymam za Was kciuki, u nas zaskoczyło dopiero za 4 razem, po dwóch punkcjach 🌞

Gratulacje kochana, niech zdrowo rośnie ✊😘

Do góry