reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
24 dzień po transferze a nic innego mi nie powiedziała. .. Powiedziała że ciaza jest ale jak by za mała i z jednej strony eha płodu nie słyszy a z drugiej jak by było... Jakąś dziwna... Naprawdę... A zarodek według jej obliczeń 1,13 mm coś takiego... Nie pamiętam dokładnie.... 😭😭😭😭
Ale to nie za wczesnie na serduszko? Ja na rozpisce z kliniki mam, ze beta 9pt, wizyta pęcherzykowa dwa tyg po pozytywnej becie i serduszkową dwa tyg po wizycie pęcherzykowej, zrob u innego lekarza, ale na razie spokojnie, bo stres Ci teraz nie potrzebny. Ściskam Cię z całych sił 😘

Dziewczyny pytanie z innej beczki czemu nasz bocian tak slabo dziala.tzn cisza na nim? W pierszej ciaży tam siedzialam i tam byly setki odpowiedzi w ciagu dnia? Poprostu baby boom sie lepiej rozwinął? Czy cos tam sie stalo? Ma ktos wiedzę?

sko
Już przestałam... Koleżanka u niej też była... I jej też stwierdziła że zarodek jesy za mały... Teraz z krwawieniem wylądowała w szpitalu i wyszło że jest ok i usłyszała pięknie bijące serduszko. Tak że jutro wszystko się okaże... Modlę się aby wszystko było dobrze 🙏🙏🙏🙏🙏 Błagam oddam wszystko co mam aby tylko bylo wszystko dobrze. 🙏🙏🙏🙏🙏
Już przestałam... Koleżanka u niej też była... I jej też stwierdziła że zarodek jesy za mały... Teraz z krwawieniem wylądowała w szpitalu i wyszło że jest ok i usłyszała pięknie bijące serduszko. Tak że jutro wszystko się okaże... Modlę się aby wszystko było dobrze 🙏🙏🙏🙏🙏 Błagam oddam wszystko co mam aby tylko bylo wszystko dobrze. 🙏🙏🙏🙏🙏
To tak nie działa, musisz naprawdę coś zrobić aby ograniczyć nerwy i stres bo to nic tu nie da a tylko zaszkodzi. Jeszcze wiele przed Tobą i jeszcze wiele możesz przeżyć rzeczy, których się niespodziewasz i to nie koniecznie muszą być miłe rzeczy, żaden lekarz nie da gwarancji, że będzie dobrze nawet jak ciąża będzie dobrze się rozwijać to jest natura i to ona decyduje, masz tylko taki wpływ aby ograniczyć stres i dbać o siebie. Mi lekarz zawsze mówi na ten moment jest taki i tak a co będzie jutro tego nikt nie wie.

Ale to nie za wczesnie na serduszko? Ja na rozpisce z kliniki mam, ze beta 9pt, wizyta pęcherzykowa dwa tyg po pozytywnej becie i serduszkową dwa tyg po wizycie pęcherzykowej, zrob u innego lekarza, ale na razie spokojnie, bo stres Ci teraz nie potrzebny. Ściskam Cię z całych sił [emoji8]
24dpt to tak naprawdę pierwszy możliwy dzień na serce. Znaczy może zdażyć się wcześniej, ale to już taka totalna ruletka.
Moja klinika tak umawia, ale na wizycie mówią, że może być serce, a może jeszcze nie.

Dzieweczki wlasnie wrocilam z wizyty. Drugie usg. 7tydz 4 dzien i serducho pieknie bije.. A co ja sie naplakalam w weekend.... zaczelam plamic taki brzydki kolor kawa z mlekiem. Szybki kontat z Pania Doktor i ta stwierdzila ze to pewnie po luteinie dopochwowo i ze nie ma co sie stresowac ale wyblagalam wizyte wlasnie na dzisiaj (mialam na 13.10). Cholerny aplikator. Od dzis bede aplikowac palcen.
Kolejna wizyta 20.10 ... ale juz nie bedzie stresu. jestem w ciazy, w koncu do mnie to dotarlo. tylko pozytywne mysli. bedzie pieknie.
Dobranoc kochaniutkie
[emoji3590][emoji3590][emoji3590] Super! Cieszę się, że wszystko pięknie się rozwija a Ty się trochę uspokoiłaś i nareszcie do Ciebie dotarło, że jesteś w ciąży! [emoji1768] Rośnijcie zdrowo [emoji2956][emoji8]

Boje się, tak bardzo się boję.... Staram się o tym nie myśleć ale nie potrafię... 😭😭😭😭 Przecież ja sobie z tym nie poradzę... Moj mąż mówi że nawet nie chce słyszeć żeby coś złego się stało. Ze ta babka jest niekompetentną osoba i więcej do niej nie pójdę... 🤷‍♀️ Staram się myśleć o czymś przyjemnym, ale nie potrafię... Pociesza mnie fakt że zarodek jest w macicy i ciaza została stwierdzona. A jak będzie dalej... Wszystko w rękach Pana Boga. Ale błagam niech będzie wszystko dobrze... Niech się jutro okaże że jesy dobrze... Proszę 🙏🙏🙏🙏🙏 postanowilam że ciaze mam nadzieję ta (chodź jutro się okaże... 😔😔) będzie mi prowadził mój lekarz z kliniki.... będę do niego jeździć do wroclawia...

Na tym etapie jest dobrze - pęcherzyk w macicy i widoczny zarodek, przy becie ponad 3 tys w sobotę było bardzo prawdopodobne, że dziś nie będzie jeszcze serduszka, bo pojawia się około 10 tys, a raczej aż tyle od soboty nie urosła, niepotrzebnie się tak nakręcasz Kochana, do tej lekarki trzeba było się zapisać dopiero po wizycie pęcherzykowej i serduszkowej w klinice, tak najczęściej się robi, jeśli chce się prowadzić ciążę gdzie indziej. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale jeszcze tyle nerwów przed Tobą, daj się Kropkowi spokojnie rozwijać, trzymaj się 🍀

Na tym etapie jest dobrze - pęcherzyk w macicy i widoczny zarodek, przy becie ponad 3 tys w sobotę było bardzo prawdopodobne, że dziś nie będzie jeszcze serduszka, bo pojawia się około 10 tys, a raczej aż tyle od soboty nie urosła, niepotrzebnie się tak nakręcasz Kochana, do tej lekarki trzeba było się zapisać dopiero po wizycie pęcherzykowej i serduszkowej w klinice, tak najczęściej się robi, jeśli chce się prowadzić ciążę gdzie indziej. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale jeszcze tyle nerwów przed Tobą, daj się Kropkowi spokojnie rozwijać, trzymaj się 🍀
Ale ona mówi że jak na ten tydzień wszystko jest za małe 😔😔😔😭😭😭😭😭

reklama
@fredka84 Faktycznie świat się kończy 😂, wyciągam listy ze skrzynki i reklamy, a tam Mikołaj 😂

Załączniki

• EDB349B6-3E3D-49C0-AA45-9BC78270F6C5.jpeg
    EDB349B6-3E3D-49C0-AA45-9BC78270F6C5.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 75
Do góry