reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Czy można przyspieszyć czas?? Chce już ujrzeć moje maleństwo na aparacie usg❤️ jeśli będzie mi już dziś dane to usłyszeć bicie jego serduszka ❤️ i wypłakać się za wszystkie czasu oczywoscie ze wzruszenia ❤️ nagrać ten moment na pamiątkę i odluchiwac nagrania gdy tylko będę miała znów czarne myśli 🙈od momentu jak zaczelam się starać o to maleństwo pokochałam je z całego serca ❤️ i wiem że nie chce mamusi denerwować i wiem że wszystko będzie dobrze ❤️ eh... Byle wytrwać do 18 a później według moich obliczeń do 2 czerwca ❤️

reklama
Czy można przyspieszyć czas?? Chce już ujrzeć moje maleństwo na aparacie usg[emoji3590] jeśli będzie mi już dziś dane to usłyszeć bicie jego serduszka [emoji3590] i wypłakać się za wszystkie czasu oczywoscie ze wzruszenia [emoji3590] nagrać ten moment na pamiątkę i odluchiwac nagrania gdy tylko będę miała znów czarne myśli [emoji85]od momentu jak zaczelam się starać o to maleństwo pokochałam je z całego serca [emoji3590] i wiem że nie chce mamusi denerwować i wiem że wszystko będzie dobrze [emoji3590] eh... Byle wytrwać do 18 a później według moich obliczeń do 2 czerwca [emoji3590]
Nie chce Cie martwić, ale jeśli teraz od kilku dni "znosisz jajo" [emoji6], czekanie dIa do 18stej jest dla Ciebie wiecznoscia, to hmm, że tak powiem do 2.06 nie zleci jak z bicza strzelił [emoji6][emoji13]
Po drodze będziesz jeszcze mieć z 10 usg, kilka morfologii, pierdyliard minizawalow i inne takie [emoji51]
A po 2.06 czas przyspieszy jak szalony...

Nie chce Cie martwić, ale jeśli teraz od kilku dni "znosisz jajo" [emoji6], czekanie dIa do 18stej jest dla Ciebie wiecznoscia, to hmm, że tak powiem do 2.06 nie zleci jak z bicza strzelił [emoji6][emoji13]
Po drodze będziesz jeszcze mieć z 10 usg, kilka morfologii, pierdyliard minizawalow i inne takie [emoji51]
A po 2.06 czas przyspieszy jak szalony...
Ja wiem, ale wierzę ze sie uspokoję jak zobaczę że wszystko jest ok.. Wiem że jeszcze wiele przed nami jeszcze nie raz będę spanikowana, ale po prostu muszę być pewna... Jak jechałam do kliniki przed transferem dzień wcześniej łał deszcz w dniu tym dniu nie padał. Przed transferem było tak samo. Przed pierwszym testem i dziś przed wizytą jest tak samo. Wczoraj padało wręcz lało a dzis piękne słoneczko. Wierzę ze to znak ❤️ tam z góry żebym się już uspokoiła.
Zastanawia mnie jedno czemu musimy tyle przechodzić... Nie rozumiem kobiet które dowiadują się że są w ciąży(test pokaże 2 kreski) , ogłaszają ta nowinę całemu światu i wszystko jest dobrze. A my ciągle w strachu i niepewności 😔😔😔

Jejuuu dziewczyny ja nie wiem jak wy wytrzymujecie tak długo do usg 🤪🤪🤪 podziwiam ja byłam 16 dpt później 26 dpt a i tak wydaje mi się to wiecznością 😂😂

Już 16dpt USG? 🙈 Ja byłam na wizycie u Dr 15dpt, wtedy też miałam betę robioną i sama stwierdziła, że wiadomo, że nic nie ma jeszcze i USG za 2 tyg :happy2: Myślałam, że wystarczy tydzień, a ona, że dwa 🙈 Ale myślę, że to dobre podejście. Bo jeżeli ma być ok to po dwóch tygodniach powinien już być pęcherzyk i możliwe, że i zarodek, bo to będzie 29dpt. A po tygodniu mógłby być np. sam pęcherzyk i tylko bym się stresowała jeszcze bardziej... Nie wiem co to będzie. Wiem tylko, że dziś jadę na betę (22dpt) i zobaczymy co to będzie. Czarne myśli w głowie siedzą :angry::no::no2:

reklama
Mam pytanko do dziewczyn, które mają zastrzyki Prolutex, po ile je kupujecie? Bo ostatnio mąż miał wykupić receptę i dobrze, że zadzwonił do mnie jak był w aptece. Prawie 40zł więcej na jednym opakowaniu niż kupowałam w innej aptece :szok: Ja rozumiem 5zł! Ale kurde na dwóch opakowaniach to jest prawie 80zł! :no: Masakra z tymi lekami!

U mnie dziś 24dpt i pierwsze usg ❤ Boje się a zarazem cieszę się jak głupia. Serce podpowiada mi ze będzie dobrze a rozum mówi co innego 🤷‍♀️🤦‍♀️

Kochana, Ty dziś zobaczysz piękny obrazek na USG! Beta rośnie jak szalona, więc jeszcze niecałe 4h i dostaniemy tu zdjęcia z USG 😍
Dokładnie ja to samo mówię. My tu się boimy, żeby beta rosła, żeby był pęcherzyk, zarodek, serduszko itp. A 99% dziewczyn ma dwie kreski na teście i na fejsie zdęcia testu, że jest w ciąży i oczywiście jest wszystko ok i rodzi zdrowe dziecko 🙈 Ja to mówie, że im mniej wiesz, dłużej i spokojniej żyjesz :-) :)

Do góry