reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja tez trzymam kciukasy - oj bedzie sie dzisiaj dzialo - Sylwia, Gosia, Beta samych wysokich betek wam zycze..

Madzialenak - domyslam sie ze bardzo sie wystraszylas tak silnym bolem, koniecznie dzisiaj wypytaj lekarza i powodzenia na wizycie:) Moze pan doktor dojzy co nam buszuje;-)

Kinia - no a tobie powodzenia na transferku - za kilka godzin juz bedziesz miala maluszki w brzusciu - trzymam kciukasy zeby zostaly z toba na kolejne 9 miesiecy i jeszcze jakies rodzenstwo sie znalazlo - powodzenia
-
Kochane milego dnia - duzoo sloneczka

reklama
Kochane dawno mnie tu nie było! Z moją małą ok, walczymy z nadciśnieniem i cukrzycą, ale nie damy się! :) USG mam 4 marca, pozdrawiam wszystkie serdecznie i bardzo proszę o pomoc!

Kochane wielka, ogromna prośba do WAs! Mam czas do niedzieli, zagłosujecie? Trzeba kupić opakowanie kinderczekolady i wpisać kod z paczki i kod z obrazka. To dla mnie bardzo, bardzo, bardzo ważne! To mój siostrzeniec, strasznie dzieciaka kocham, liczy bardzo na Waszą pomoc i ja też! Tylko dobrze patrzcie, bo musi to być paczka promocyjna z twarzą i znakiem zapytania w lewym, górnym rogu paczki :)) Z małej jest 1 głos, z dużej aż 2 :) Mała kosztuje niecałe 2,50zł, duża niecałe 4,50zł :)

Twoje Dziecko Twarzą Kinder Czekolady

Kinia &&&&&&&&&&&&&&

Madzialenak
trzymam za wizytkę &&&&&&&&&&&&& Koniecznie powiedz dr o wczorajszym bólu. Zmartwiłam się.

Dziewczyny dziś testujące: mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dzień dobry wszystkim
kinga
trzymam kciuki za udany transfer i za maluszki aby zostaly z toba na 9 miesiecy..
beta,gosia,sylwia za wysokie bety &&&&& czekamy na dobre wiadomosci
madzialenak owocnej wizyty i oby juz nigdy wiecej takie bóle cie nie dopadły
lawendowy sen miłego pierwszego dnia w szkole po przerwie
witam równiez nowe dziewczyny i zaciskam kciuki za wasze starania
wszystkim zyczę cudownego dnia i dużo słoneczka..oby juz szybko nadeszła wiosna!

Gosia,Beta za wasze weryfikacje też ogromne &&&&&&&
Cześć Aisha super ze nas odwiedzasz;) i ze z maleństwem wszystko ok:). Jak tyko nie zapomnę to zaglosuje:)

Gotadora piękna stronka, łezka się oczywiście wczoraj zakręciła ale ze szczęścia i nadziei że może w końcu i ja zobaczę swoje szczęście :) będę codziennie ją odwiedzać i nabierać fluidków może mi też się uda :D
Sylwia_1985 czekamy z niecierpliwością na wyniki napewno będą dobre:)
Dziewczynki a ja się tak zastanawiam ile po crio czasu zarodki się zagnieżdżają, i ile wziąść sobie wolnego po transferze, planuję po 4 dniach po transferze wrócic sama autem do domu(mam 200km,)a po 6 dniach wrócić do pracy, czy to nie zaszkodzi?? Co wy o tym sądzicie? Bo moja mama się upiera żebym z 10 dni poleżałą ale wiem że tyle to nie dam rady:/

reklama
Mgiełka czas zagnieżdżenia zarodków zależy od ich wieku, w wielu źródłach jest mowa że zagnieżdżenie może nawet być w 12 dpt, więc nigdy nie wiadomo. A poniżej taka reguła, ale nie oznacza to że dotyczy każdej z nas:

Jezeli mialas transferowany 3 dniowy embrion:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli mialam tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Do góry