reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie dziś 4 ds w sumie więc chyba nie powinnam aż tak się martwić z tego co piszecie i to dawkami 112,5 puregonu... Kuźwa ale ostatnio było lepiej [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

@Joko86 to grubo przesadzasz z tą paniką. Ja mam dawkę 375 dwóch różnych leków i są leniwce a i tak lekarz jest dobrej myśli, wiec u Ciebie raczej wszystko będzie dobrze. Zazwyczaj stymulacja trwa tak 10-14 dni wiec jest soro czasu. I komórek też masz bardzo dużo [emoji5][/QUOTE]Patrzę na to jak to było przy pierwszej procedurze i dlatego... A było duuuuzo lepiej, wtedy uzyskałam 19 oocytow z czego prawidłowych 13... Teraz założenie jest inne i mam tego świadomość ale jakoś mam takie czarne myśli jak nie ja [emoji51][emoji51][emoji51] dobra będzie co ma być... A musi być dobrze [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
@Joko86 to grubo przesadzasz z tą paniką. Ja mam dawkę 375 dwóch różnych leków i są leniwce a i tak lekarz jest dobrej myśli, wiec u Ciebie raczej wszystko będzie dobrze. Zazwyczaj stymulacja trwa tak 10-14 dni wiec jest soro czasu. I komórek też masz bardzo dużo [emoji5]
Patrzę na to jak to było przy pierwszej procedurze i dlatego... A było duuuuzo lepiej, wtedy uzyskałam 19 oocytow z czego prawidłowych 13... Teraz założenie jest inne i mam tego świadomość ale jakoś mam takie czarne myśli jak nie ja [emoji51][emoji51][emoji51] dobra będzie co ma być... A musi być dobrze [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][/QUOTE]Ważna jest ich jakość kochana [emoji8] one się dopiero rozkręcają u Ciebie. Spokojnie[emoji846]

Patrzę na to jak to było przy pierwszej procedurze i dlatego... A było duuuuzo lepiej, wtedy uzyskałam 19 oocytow z czego prawidłowych 13... Teraz założenie jest inne i mam tego świadomość ale jakoś mam takie czarne myśli jak nie ja [emoji51][emoji51][emoji51] dobra będzie co ma być... A musi być dobrze [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Ważna jest ich jakość kochana [emoji8] one się dopiero rozkręcają u Ciebie. Spokojnie[emoji846][/QUOTE]Masz rację ja to wszystko wiem ale to moje czarnowidztwo już się załączyło [emoji2960]

@annemarie potrzebuje porady 😔 Ty rodziłaś naturalnie swoje bliźniaki?
Byłam dziś na USG i mała nie przybiera na wadze, przez miesiąc przybrała 200g...
Decyzja, że w poniedziałek wywołanie porodu naturalnie, lekarka stwierdziła że lepsze to bd dla dzieci...
Tylko że ja mam cukrzycę, mam już zmiany we wzroku spowodowane cukrzycą i mam rozejście spojenia łonowego... I zgodziłam się niby ale teraz tak siedzę i nie wiem czy to dobry pomysł... Będzie to 35 tydzień. Czy dzieci nie będą za słabe na porób naturalny?

Byłam dziś na USG i mała nie przybiera na wadze, przez miesiąc przybrała 200g...
Decyzja, że w poniedziałek wywołanie porodu naturalnie, lekarka stwierdziła że lepsze to bd dla dzieci...
Tylko że ja mam cukrzycę, mam już zmiany we wzroku spowodowane cukrzycą i mam rozejście spojenia łonowego... I zgodziłam się niby ale teraz tak siedzę i nie wiem czy to dobry pomysł... Będzie to 35 tydzień. Czy dzieci nie będą za słabe na porób naturalny?
Gdyby mniebtacsytuacka dotyczyła upierałabym się ns cc. Tym bardziej że z jakiegoś powodu mała nie rośnie. Czy możesz to jeszcze skonsultować z innym dobrym lekarzem. Dziwne że każą rodzić bliźniaki, gdzie taka lekarka pracuje? Annemarie miała cc.

Przygotuj się że dzieci mogą jeszcze nie mieć odruchu ssania, tylko spokojnie szybko nadrobią. No i z oddychaniem powinno być ok choć u nas do 34 tc dają sterydy na rozwój płuc. U nas zalecenia są takie że do 1500 gram lepiej CC a powyżej można rodzić naturalnie.
Nie wiem co bym wbrała, trudna decyzja. Miałam obydwa rodzaje porodu, po naturalnym śmigasz jeszcze tego samego dnia. Po CC jest kiszka, wspominam średnio.
Powodzenia

reklama
Kochana ja nie doradzę, bo po prostu nie wiem. Ale Ty wiesz ze jestem z Tobą całym sercem ❤️. Jak pisała margarit może to jeszcze skonsultuj z kimś innym?

Do góry