reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, w tamtym tyg pisałam :D
Beta w 8dpt - 44, w 10dpt - 65, więc już byłam zrezygnowana na maxa, bo wiadomo, że ten wzrost był jednym słowem chu**** :/ 11dpt już powiedziałam, że koniec nie biorę leków, ja tak mam jak coś idzie nie po mojej myśli :frown: Więc mój mąż naskarżył na mnie do Dr Mrugacza i on do mnie zadzwonił, żeby mnie opierniczyc, żebym leków nie odstawiała 🙈 Jak zawsze podtrzymał mnie na duchu. 12dpt zrobiłam w domu test od niechcenia i dwie mocne krechy!
Na betę, hormony i wizytę po transferze byłam umówiona na dziś już od tamtego tygodnia i co??? Dziś 15 dpt Beta 501! 🙈 Jestem w mega szoku! Leki bez zmian i Dr ustaliła USG na za 2 tyg, żeby już wiedzieć na 100% co i jak. Oczywiście jeszcze sie nie ciezse i nie nastawiam, ale mój mąż gada do brzucha już od tamtego tyg, bo tej słabej becie i mojej depresji cały czas mówił, że on dzidziutkowi cos powiedział i ma byc wszystko ok!!! :yes: Jestem ciekawa co z tego wyjdzie.... Pierwsze pozytywne testy od 8 lat to jest dopiero szok!
Super, że się odezwałaś i w dodatku z takimi wspaniałymi wiadomościami ❤️ A za zabawy w doktora dotyczące chęci odstawiania leków to faktycznie powinnaś dostać w 4 litery 😂

reklama
Boziu ja chyba zwariuje do następnej środy 🤦‍♀️ dziś kazałam mężowi kupić kolejny test... Właśnie zrobiłam... Fakt inna czułość jego ale kreska jak była tak jesy ❤ chodź mialam tego nie robić to chyba jutro jadę na betę 🤦‍♀️ też z 14 dnia miał czułość 10 a ten dzisiejszy 20... Nie wiem już sama nic... Wariuje 🤦‍♀️ test równy tydzień po terminie miesiączki dziś 17dpt
Taaaaa chyba większość z nas na bete jeździłaby codziennie 😄ja umówiłam się na jutro na 3 sprawdzenie czy wszystko rośnie jak trzeba Hahaha

Taaaaa chyba większość z nas na bete jeździłaby codziennie 😄ja umówiłam się na jutro na 3 sprawdzenie czy wszystko rośnie jak trzeba Hahaha
Ja sobie obiecałam że zrobię 2 i na tym koniec ale chyba nie wytrzymam 🙈 mąż się zemnie smieje co chwile żebym juz nie sprawdzała bo w ciąży jestem i innej opcji nie ma ale ja jakoś tak sama z siebie chyba muszę sprawdzić czy ładnie przyrasta 🙈

Słabo rośna moje jajeczka [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Dwa dominujące 9 mm i około 10 mniejszych [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] kolejna kontrola w czwartek [emoji22]

Boziu ja chyba zwariuje do następnej środy 🤦‍♀️ dziś kazałam mężowi kupić kolejny test... Właśnie zrobiłam... Fakt inna czułość jego ale kreska jak była tak jesy ❤ chodź mialam tego nie robić to chyba jutro jadę na betę 🤦‍♀️ też z 14 dnia miał czułość 10 a ten dzisiejszy 20... Nie wiem już sama nic... Wariuje 🤦‍♀️ test równy tydzień po terminie miesiączki dziś 17dpt

Ja mam identycznie! Któraś tu ostatnio pisała, że przydałby się betometr, żeby sobie w domu kontrolować :-D
Tutaj mój test z wczoraj - też robiłam i to w pracy :D I to 14 dpt. Niby wizyta za 2 tyg juz taka myślę, że mega ważna, ale za tydzień i tak zrobię betę :D

Co za świetne wiadomości ale powinnaś po tylko dostać że chciałaś leki odstawiać! Kropek walczył a mamusia w niego nie wierzy! Oj oj oj!
Ale się ciesze ze masz takie wyniki 😍😍

Ja właśnie tak mam, że w takich momentach sama nie wiem komu chce zrobic na złość :szok:

Super, że się odezwałaś i w dodatku z takimi wspaniałymi wiadomościami ❤ A za zabawy w doktora dotyczące chęci odstawiania leków to faktycznie powinnaś dostać w 4 litery 😂

Tak, ja to mówie, że sama już chyba pójdę na medycynę i ginekologię po moich przebojach :D :D

Załączniki

• testttt.jpg
    testttt.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 77
Ja mam identycznie! Któraś tu ostatnio pisała, że przydałby się betometr, żeby sobie w domu kontrolować :-D
Tutaj mój test z wczoraj - też robiłam i to w pracy :D I to 14 dpt. Niby wizyta za 2 tyg juz taka myślę, że mega ważna, ale za tydzień i tak zrobię betę :D

Ja właśnie tak mam, że w takich momentach sama nie wiem komu chce zrobic na złość :szok:

Tak, ja to mówie, że sama już chyba pójdę na medycynę i ginekologię po moich przebojach :D :D
To to jesy moja kolekcja 9 dpt, później 15 dpt. (źle wcześniej obliczyłam 🤦‍♀️) i dziś czyli 17 dpt. Te dwa pierwsze o czułości 10 ten dzisiejszy juz o czułości 20... Ratuje nas tylko spokój... Najgorsze jest to ze obecnie leżę w domku bo nie mam mocy nigdzie wyjść... Taka wypruta jestem... Co innego by było jak bym już objawy miała... Ale ich brak 😔🙈 tzn. Piesi bolą ale nie jakoś super mocno i wyczulona na zapachy jesyem.... Przestałam lubić moje ulubione perfumy 😔😔😔 dziś jak mama do pracy wychodziła od razu je wyczułam... Przez sen 🙈

Załączniki

• IMG_20200921_072116_1.jpg
    IMG_20200921_072116_1.jpg
    1 009,3 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG_20200927_154812.jpg
    IMG_20200927_154812.jpg
    709,7 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_20200929_161729.jpg
    IMG_20200929_161729.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 55
To to jesy moja kolekcja 9 dpt, później 15 dpt. (źle wcześniej obliczyłam 🤦‍♀️) i dziś czyli 17 dpt. Te dwa pierwsze o czułości 10 ten dzisiejszy juz o czułości 20... Ratuje nas tylko spokój... Najgorsze jest to ze obecnie leżę w domku bo nie mam mocy nigdzie wyjść... Taka wypruta jestem... Co innego by było jak bym już objawy miała... Ale ich brak 😔🙈 tzn. Piesi bolą ale nie jakoś super mocno i wyczulona na zapachy jesyem.... Przestałam lubić moje ulubione perfumy 😔😔😔 dziś jak mama do pracy wychodziła od razu je wyczułam... Przez sen 🙈

No to przecież piękne krechy! Beta jaka była ostatnio? Miałaś jakąś wysoką, ja to mam taką średnią. Ja mam łącznie 6 albo 7 testów zrobionych :D
A ja normalnie pracuje, tydzień po transferze byłam w domu, czas głównie spędziłam w kuchni na gotowaniu/pieczeniu, to mój ulubiony relaks :yes: Drugi tydzień normalnie pracowałam. Dziś Dr pytała czy chce zwolnienie, ale stwierdziłam, że w domu bardziej tylko myslę o tym wszystkim i dopóki się czuje dobrze to nie chce siedzieć sama w domu (no z psem :) ). Ja właśnie nie mam nic z zapachami, tylko te piersi takie wrażliwe. I brzuch kilka razy w ciągu dnia pobolewa delikatnie jak na okres. Oprócz tego nic więcej.

Słabo rośna moje jajeczka [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Dwa dominujące 9 mm i około 10 mniejszych [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] kolejna kontrola w czwartek [emoji22]
Nie załamuj się [emoji8]Moje w 12ds tez takie były i podobno też słabo rosły. A w 16 dniu miałam punkcję i pobrali 29 z czego 27 do zapłodnienia poszło. Ja też spisywałam całą stymulacje na straty a jak widać niepotrzebnie[emoji6] [emoji8]

Nie załamuj się [emoji8]Moje w 12ds tez takie były i podobno też słabo rosły. A w 16 dniu miałam punkcję i pobrali 29 z czego 27 do zapłodnienia poszło. Ja też spisywałam całą stymulacje na straty a jak widać niepotrzebnie[emoji6] [emoji8]
Czarno to widzę [emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]

reklama
No to przecież piękne krechy! Beta jaka była ostatnio? Miałaś jakąś wysoką, ja to mam taką średnią. Ja mam łącznie 6 albo 7 testów zrobionych :D
A ja normalnie pracuje, tydzień po transferze byłam w domu, czas głównie spędziłam w kuchni na gotowaniu/pieczeniu, to mój ulubiony relaks :yes: Drugi tydzień normalnie pracowałam. Dziś Dr pytała czy chce zwolnienie, ale stwierdziłam, że w domu bardziej tylko myslę o tym wszystkim i dopóki się czuje dobrze to nie chce siedzieć sama w domu (no z psem :) ). Ja właśnie nie mam nic z zapachami, tylko te piersi takie wrażliwe. I brzuch kilka razy w ciągu dnia pobolewa delikatnie jak na okres. Oprócz tego nic więcej.
Pierwsza beta w 9dpt była 136 a w 11 dpt beta wynilosila 308.

Do góry