reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, w tamtym tyg pisałam :D
Beta w 8dpt - 44, w 10dpt - 65, więc już byłam zrezygnowana na maxa, bo wiadomo, że ten wzrost był jednym słowem chu**** :/ 11dpt już powiedziałam, że koniec nie biorę leków, ja tak mam jak coś idzie nie po mojej myśli :frown: Więc mój mąż naskarżył na mnie do Dr Mrugacza i on do mnie zadzwonił, żeby mnie opierniczyc, żebym leków nie odstawiała 🙈 Jak zawsze podtrzymał mnie na duchu. 12dpt zrobiłam w domu test od niechcenia i dwie mocne krechy!
Na betę, hormony i wizytę po transferze byłam umówiona na dziś już od tamtego tygodnia i co??? Dziś 15 dpt Beta 501! 🙈 Jestem w mega szoku! Leki bez zmian i Dr ustaliła USG na za 2 tyg, żeby już wiedzieć na 100% co i jak. Oczywiście jeszcze sie nie ciezse i nie nastawiam, ale mój mąż gada do brzucha już od tamtego tyg, bo tej słabej becie i mojej depresji cały czas mówił, że on dzidziutkowi cos powiedział i ma byc wszystko ok!!! :yes: Jestem ciekawa co z tego wyjdzie.... Pierwsze pozytywne testy od 8 lat to jest dopiero szok!
Super, że się odezwałaś i w dodatku z takimi wspaniałymi wiadomościami ❤️ A za zabawy w doktora dotyczące chęci odstawiania leków to faktycznie powinnaś dostać w 4 litery 😂

reklama
Boziu ja chyba zwariuje do następnej środy 🤦‍♀️ dziś kazałam mężowi kupić kolejny test... Właśnie zrobiłam... Fakt inna czułość jego ale kreska jak była tak jesy ❤ chodź mialam tego nie robić to chyba jutro jadę na betę 🤦‍♀️ też z 14 dnia miał czułość 10 a ten dzisiejszy 20... Nie wiem już sama nic... Wariuje 🤦‍♀️ test równy tydzień po terminie miesiączki dziś 17dpt
Taaaaa chyba większość z nas na bete jeździłaby codziennie 😄ja umówiłam się na jutro na 3 sprawdzenie czy wszystko rośnie jak trzeba Hahaha

Taaaaa chyba większość z nas na bete jeździłaby codziennie 😄ja umówiłam się na jutro na 3 sprawdzenie czy wszystko rośnie jak trzeba Hahaha
Ja sobie obiecałam że zrobię 2 i na tym koniec ale chyba nie wytrzymam 🙈 mąż się zemnie smieje co chwile żebym juz nie sprawdzała bo w ciąży jestem i innej opcji nie ma ale ja jakoś tak sama z siebie chyba muszę sprawdzić czy ładnie przyrasta 🙈

Słabo rośna moje jajeczka [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Dwa dominujące 9 mm i około 10 mniejszych [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] kolejna kontrola w czwartek [emoji22]

Boziu ja chyba zwariuje do następnej środy 🤦‍♀️ dziś kazałam mężowi kupić kolejny test... Właśnie zrobiłam... Fakt inna czułość jego ale kreska jak była tak jesy ❤ chodź mialam tego nie robić to chyba jutro jadę na betę 🤦‍♀️ też z 14 dnia miał czułość 10 a ten dzisiejszy 20... Nie wiem już sama nic... Wariuje 🤦‍♀️ test równy tydzień po terminie miesiączki dziś 17dpt

Ja mam identycznie! Któraś tu ostatnio pisała, że przydałby się betometr, żeby sobie w domu kontrolować :-D
Tutaj mój test z wczoraj - też robiłam i to w pracy :D I to 14 dpt. Niby wizyta za 2 tyg juz taka myślę, że mega ważna, ale za tydzień i tak zrobię betę :D

Co za świetne wiadomości ale powinnaś po tylko dostać że chciałaś leki odstawiać! Kropek walczył a mamusia w niego nie wierzy! Oj oj oj!
Ale się ciesze ze masz takie wyniki 😍😍

Ja właśnie tak mam, że w takich momentach sama nie wiem komu chce zrobic na złość :szok:

Super, że się odezwałaś i w dodatku z takimi wspaniałymi wiadomościami ❤ A za zabawy w doktora dotyczące chęci odstawiania leków to faktycznie powinnaś dostać w 4 litery 😂

Tak, ja to mówie, że sama już chyba pójdę na medycynę i ginekologię po moich przebojach :D :D

Załączniki

• testttt.jpg
    testttt.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 71
Ja mam identycznie! Któraś tu ostatnio pisała, że przydałby się betometr, żeby sobie w domu kontrolować :-D
Tutaj mój test z wczoraj - też robiłam i to w pracy :D I to 14 dpt. Niby wizyta za 2 tyg juz taka myślę, że mega ważna, ale za tydzień i tak zrobię betę :D

Ja właśnie tak mam, że w takich momentach sama nie wiem komu chce zrobic na złość :szok:

Tak, ja to mówie, że sama już chyba pójdę na medycynę i ginekologię po moich przebojach :D :D
To to jesy moja kolekcja 9 dpt, później 15 dpt. (źle wcześniej obliczyłam 🤦‍♀️) i dziś czyli 17 dpt. Te dwa pierwsze o czułości 10 ten dzisiejszy juz o czułości 20... Ratuje nas tylko spokój... Najgorsze jest to ze obecnie leżę w domku bo nie mam mocy nigdzie wyjść... Taka wypruta jestem... Co innego by było jak bym już objawy miała... Ale ich brak 😔🙈 tzn. Piesi bolą ale nie jakoś super mocno i wyczulona na zapachy jesyem.... Przestałam lubić moje ulubione perfumy 😔😔😔 dziś jak mama do pracy wychodziła od razu je wyczułam... Przez sen 🙈

Załączniki

• IMG_20200921_072116_1.jpg
    IMG_20200921_072116_1.jpg
    1 009,3 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_20200927_154812.jpg
    IMG_20200927_154812.jpg
    709,7 KB · Wyświetleń: 49
  • IMG_20200929_161729.jpg
    IMG_20200929_161729.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 52
To to jesy moja kolekcja 9 dpt, później 15 dpt. (źle wcześniej obliczyłam 🤦‍♀️) i dziś czyli 17 dpt. Te dwa pierwsze o czułości 10 ten dzisiejszy juz o czułości 20... Ratuje nas tylko spokój... Najgorsze jest to ze obecnie leżę w domku bo nie mam mocy nigdzie wyjść... Taka wypruta jestem... Co innego by było jak bym już objawy miała... Ale ich brak 😔🙈 tzn. Piesi bolą ale nie jakoś super mocno i wyczulona na zapachy jesyem.... Przestałam lubić moje ulubione perfumy 😔😔😔 dziś jak mama do pracy wychodziła od razu je wyczułam... Przez sen 🙈

No to przecież piękne krechy! Beta jaka była ostatnio? Miałaś jakąś wysoką, ja to mam taką średnią. Ja mam łącznie 6 albo 7 testów zrobionych :D
A ja normalnie pracuje, tydzień po transferze byłam w domu, czas głównie spędziłam w kuchni na gotowaniu/pieczeniu, to mój ulubiony relaks :yes: Drugi tydzień normalnie pracowałam. Dziś Dr pytała czy chce zwolnienie, ale stwierdziłam, że w domu bardziej tylko myslę o tym wszystkim i dopóki się czuje dobrze to nie chce siedzieć sama w domu (no z psem :) ). Ja właśnie nie mam nic z zapachami, tylko te piersi takie wrażliwe. I brzuch kilka razy w ciągu dnia pobolewa delikatnie jak na okres. Oprócz tego nic więcej.

Słabo rośna moje jajeczka [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] Dwa dominujące 9 mm i około 10 mniejszych [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] kolejna kontrola w czwartek [emoji22]
Nie załamuj się [emoji8]Moje w 12ds tez takie były i podobno też słabo rosły. A w 16 dniu miałam punkcję i pobrali 29 z czego 27 do zapłodnienia poszło. Ja też spisywałam całą stymulacje na straty a jak widać niepotrzebnie[emoji6] [emoji8]

Nie załamuj się [emoji8]Moje w 12ds tez takie były i podobno też słabo rosły. A w 16 dniu miałam punkcję i pobrali 29 z czego 27 do zapłodnienia poszło. Ja też spisywałam całą stymulacje na straty a jak widać niepotrzebnie[emoji6] [emoji8]
Czarno to widzę [emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]

reklama
No to przecież piękne krechy! Beta jaka była ostatnio? Miałaś jakąś wysoką, ja to mam taką średnią. Ja mam łącznie 6 albo 7 testów zrobionych :D
A ja normalnie pracuje, tydzień po transferze byłam w domu, czas głównie spędziłam w kuchni na gotowaniu/pieczeniu, to mój ulubiony relaks :yes: Drugi tydzień normalnie pracowałam. Dziś Dr pytała czy chce zwolnienie, ale stwierdziłam, że w domu bardziej tylko myslę o tym wszystkim i dopóki się czuje dobrze to nie chce siedzieć sama w domu (no z psem :) ). Ja właśnie nie mam nic z zapachami, tylko te piersi takie wrażliwe. I brzuch kilka razy w ciągu dnia pobolewa delikatnie jak na okres. Oprócz tego nic więcej.
Pierwsza beta w 9dpt była 136 a w 11 dpt beta wynilosila 308.

Do góry