reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny kiedy miałyście pierwsze objawy ciąży ?? Ja już ich się szczerze nie mogę doczekać. 🙈 Ogólnie czuje się dobrze piersi trochę pobolewają 🤷‍♀️ i wiecznie mi się spać chce ale gdy się położę to tylko ziewam a sen nie przychodzi 🤷‍♀️ od czasu do czasu coś zakuje a tak to nic zero...
Nie mialam żadnych objawów ciąży do 11 tyg. Potem zaczely się migreny, aż wyłam z bolu, brak apetytu. A w dalszych tygodniach ciąży, zgaga która trzymała mnie aż do porodu.

reklama
Dziewczyny kiedy miałyście pierwsze objawy ciąży ?? Ja już ich się szczerze nie mogę doczekać. [emoji85] Ogólnie czuje się dobrze piersi trochę pobolewają [emoji2368] i wiecznie mi się spać chce ale gdy się położę to tylko ziewam a sen nie przychodzi [emoji2368] od czasu do czasu coś zakuje a tak to nic zero...
Nudności w 9tc.
Sennosc w sumie od samej bety, ale to bardziej progesteron niż ciąża podobno.

Tabletka "spokój " się nazywa...bardzo fajna ziołowa;)
Dziewczynki mam do was pytanie czy macie może jakieś sprawdzone tabletki na uspokojenie? Bo ostatnio się posypalam psychicznie i czuje się rozdygotana w środku i ciężko mi funkcjonować bo tylko siedzę i myślę a tak to bym się choć trochę wyciszyła[emoji846] Do psychologa nie idę bo to jeszcze nie ten etap[emoji16]

Żadnych wieści kochana bo nam od razu powiedzieli, że konsultacje z naszą doktor mamy mieć 29go a ona nam wszystko powie bo i tak będą trzymać do 5 doby a później mrozić. Ale jestem bardzo ciekawa co u 'nich' [emoji6]
Mnie też ten pęcherz boli a sikam co 15min[emoji85]z resztą co mnie nie boli [emoji1787] lepiej nie będę się zagłębiać [emoji6]
A mąż mnie też na czerwone winko namawiam bo właśnie do domu do UK wróciliśmy ale ja zeeeero ochoty a uwielbiam. W ogóle ostatnio nawet kawa mi nie smakuje a też uwielbiam [emoji2368]
A Ty koniecznie kieliszeczek winka [emoji123][emoji6]
Wiem ze już pisałaś pewnie, ale możesz mi przypomnieć dlaczego badacie wszystkie zarodki? Co jest u Was przyczyna?
Tez mi alko wogole nie wchodzi, Wczoraj ten kieliszek wina piłam chyba ze 3 godziny 😉.

Dziewczynki mam do was pytanie czy macie może jakieś sprawdzone tabletki na uspokojenie? Bo ostatnio się posypalam psychicznie i czuje się rozdygotana w środku i ciężko mi funkcjonować bo tylko siedzę i myślę a tak to bym się choć trochę wyciszyła[emoji846] Do psychologa nie idę bo to jeszcze nie ten etap[emoji16]
Mi naturopatka poleciła takie tabletki szafran i dziurawiec, nie mogę znaleźć takiego połączenia w Pl, skład jest taki
Extrakt z kwiatów dziurawca (100 mg), Extrakt z szafranu (15 mg), może w sklepie ziołowym pomogą Ci coś podobnego skomponować, na mnie to działało super jak mi się na raz złożyło wiele rzeczy. 😘

Posiedziałam sobie w krzakach z 2m-ce, ale już mam wyniki i mogę iść dalej. Nadal jeszcze długa droga do narodzin zdrowego dziecka, ale już o kroczek bliżej. Z badań genetycznych 5 zarodków wyszło nam, że 3 są genetycznie prawidłowe; teraz jeśli wszystko pójdzie dobrze to transfer odbędzie się na początku listopada. Sama nie wiem skąd mam tyle pokładów cierpliwości.. ale chciałam się podzielić z Wami tą nowiną:)

Posiedziałam sobie w krzakach z 2m-ce, ale już mam wyniki i mogę iść dalej. Nadal jeszcze długa droga do narodzin zdrowego dziecka, ale już o kroczek bliżej. Z badań genetycznych 5 zarodków wyszło nam, że 3 są genetycznie prawidłowe; teraz jeśli wszystko pójdzie dobrze to transfer odbędzie się na początku listopada. Sama nie wiem skąd mam tyle pokładów cierpliwości.. ale chciałam się podzielić z Wami tą nowiną:)
Bardzo dobra wiadomość, super :) że z takimi perełkami będziesz mogła już niedługo podejść do transferu :) p

reklama
Do góry