reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A mam jeszcze pytanie, może dziwne :) Czy u Was w rodzinie/znajomych wiedzą, że podchodzicie do in vitro? U nas w tym momencie nikt nie wie oprócz mnie, męża i Pań w klinice, że miałam transfer. Siostry wiedzą, że jestem na lekach przygotowywana itp, ale nic więcej, rodzice to samo. Ja jestem taka, że nie chce zapeszać i nie chce potem jakiegoś pocieszenia, że się nie udało. Ale za to jakby się udało i gdybym urodziła dzidziutka to jestem w stanie ogłosić to całemu Światu :)
A my nikomu nie powiedzielismy I nie mamy zamiaru. To nasza prywatna sprawa. Zaczelismy "przygode" z IVF w 2016
Dziewczyny chciałam wam podziękować ❤ za każde wsparcie, kopa w dupe i pomoc ❤ Jestem po pierwszej weryfikacji jutro druga i dzwonie do lekarza ❤ dzięki wam nie zwariowałam ❤ czuje ze będzie już tylko dobrze ❤😍 tak bardzo się cieszę że nie umiem obrać tego w słowa ❤ jeszcze wiele miesięcy przed nami ale najważniejsze to wierzyć w fasolkę która rozwija się w moim brzuchu ❤ ja w nią wierzę ❤ po pozytywnym teście i becie dostałam takiego kopa i jeszcze większą wiarę ze cuda się zdążają, wystarczy ze bardzo w nie wierzysz ❤ kiedyś usłyszałam od mojej siostry te słowa i uwierzyłam w nie. Po wielu wylanych łzach, wielu miesiącach bólu i jestem w ciąży ❤ juz nie mogę się doczekać pierwszych dolegliwości ( nie mówię o częstych wizytach w toalecie bo to akurat mogło by minąć 🤣🤣🤣🙈) dopiero się dowiedziałam o tym że fasolka zadomowiła się w moim brzuchu a już ja kocham najmocniej na swiece ❤
Czytam i rycze z twojego szczescia. Wielkie gratulacje. Niech fasolka rosnie pieknie.
PS. moja pierwsza beta byla 137 :-) ( 11dp3dt) Dzis 22dp3dt wiec jestes 2 tyg za mna.
Czekamy na kolejna bete no i usg za 2-3 tyg?

reklama
Dziewczynki na 29.09 wyznaczyli mi wizytę serduszkową. To będzie 26 dpt. Myślicie ze już będzie ?? Trochę wcześnie. Ale na pęcherzykowa tez umówili szybko i już był ...
Ale mam stres... tak się boje 🥺🥺 chciałam iść jeszcze na bete ale na zdrowy rozum to ona i tak mi nic nie mówi a potem się tylko stresuje ze jest źle 🤷🏼‍♀️
Tak pęcherzyk był 16 dpt ale bardzo się bała bo miałam niska bete. Był miał pół centymetra i z pęcherzykiem żółtkowym jakimś minimalnym ❤❤
To jest właśnie zabawne ze nie mam żadnych objawów. Tylko bolesne piersi ale to od estrofemu wiadomo.
Przez 4 lata jak sobie co miesiąc wkręciłam ze pewnie jestem w ciazy to miałam wszystkie objawy 😂😂 a jak serio jestem to nie czuje nic, żadnej różnicy. Tyle tylko ze po transferze nic mnie bie bolało, nie miałam skurczy i byłam pozytywnie nastawiona ❤❤
Kurcze a ja czekam az mnie cycki beda bolaly i choc troszke urosly a tu nic... wiem ze jeszcze wczesnie ale w moim przypadku nawet estrofem ich nie pobudzil.... takie malutki sobie beda. Jejku jak ja dzidzie wykarmie?

PS. U mnie zaczynaja sie mdlosci szczegolnie z rana tak mi w brzuchu ciezko szczegolnie jak wezme Pregna DHA wtedy to ryba sie odbija.

Powodzenia 29.09 ... ja 30.9 :-)

A my nikomu nie powiedzielismy I nie mamy zamiaru. To nasza prywatna sprawa. Zaczelismy "przygode" z IVF w 2016

My zaczeliśmy w październiku 2018, ale tam była delikatnie mówiąc porażka w tej klinice. Pobrali zarodki, niby żaden nie był dobry, ale podali jakiś niby najlepszy 3 dniowy i oczywiście nic nie wyszło. Zmieniliśmy klinikę i tam punkcja w kwietniu 2019, dwa transfery i nic. Potem obraziłam się na wszystko :D I zajęliśmy się kupnem mieszkania, remontem itp. A w tym roku koronawirus wszystko przeciągnął...

Czytam i rycze z twojego szczescia. Wielkie gratulacje. Niech fasolka rosnie pieknie.
PS. moja pierwsza beta byla 137 :-) ( 11dp3dt) Dzis 22dp3dt wiec jestes 2 tyg za mna.

Czyli też prawie na świeżo jesteś. Fajnie, że możemy się wymienić informacjami, poradami :)

Kurcze a ja czekam az mnie cycki beda bolaly i choc troszke urosly a tu nic... wiem ze jeszcze wczesnie ale w moim przypadku nawet estrofem ich nie pobudzil.... takie malutki sobie beda. Jejku jak ja dzidzie wykarmie?

PS. U mnie zaczynaja sie mdlosci szczegolnie z rana tak mi w brzuchu ciezko szczegolnie jak wezme Pregna DHA wtedy to ryba sie odbija.

Powodzenia 29.09 ... ja 30.9 :-)

Ja też chciałabym, żeby mi urosły 🙈 :-) :) Bo mam bardzo małe :D

Tak, normalnie dopuszczał, bo one wszystkie były jakoś w ścianie i niby nie kolidowały, ale raczej w zagnieżdżeniu były problemem. Ja te 2 duże chciałam usuwać już 2 i poł roku temu, byłam już na operacji, a nie usunęli, bo stwierdzili, że jakby mieli usunąć wszystkie to zostałoby sitko z macicy, a niby widzieli wtedy ich 6 🤔 W szpitalu na Szaserów po prostu się bali. Dopiero Dr Kowalska z Bociana po tych dwóch nieudanych transferach w tamtym roku, poleciła wizytę u Dr Mrugacza. Pojechaliśmy do Białegostoku i on po sekundzie jak tylko zrobił USG, od razu tekst :"Usuwamy mięśniaki" i na za tydzień już miałam termin operacji u niego prywatnie tam. I teraz jestem ponad pół roku po usunięciu mięśniaków i 2 mce po usunięciu lewych przydatków :(
Znam jego teorie bo konoczył mija stymulację, potem robił punkcje i transfer. Dr Mruga.acz nawet wyraził swoje zdziwienie jak to z mięśniakiem zostałam dopuszczona. Ja nie chciałam operacji i u mnie mięśniak w niczym nie przeszkodził. Prawda są różne mięśniaki, najgorsze to te rosnące do macicy.

Znam jego teorie bo konoczył mija stymulację, potem robił punkcje i transfer. Dr Mruga.acz nawet wyraził swoje zdziwienie jak to z mięśniakiem zostałam dopuszczona. Ja nie chciałam operacji i u mnie mięśniak w niczym nie przeszkodził. Prawda są różne mięśniaki, najgorsze to te rosnące do macicy.

Dokładnie tak. Moje - niby ich było kilka z czego 2 spore, (nie licząc tych malutkich niewidocznych na USG) były w miejscach, które niby by nie przeszkadzały i też mówił, że najpierw by próbował z transferem. Ale po nieudanych próbach transferu, trzeba było je wyeliminować i cieszę się, że on się tego podjął.

❤️❤️ Jutro kolejna weryfikacja i w czwartek z wynikami dzwonię do lekarza umawiać się na wizytę ❤️ wtedy będę wszystko wiedzieć co i jak ❤️

Kochane może trochę z innej beczki ale czy szczepicie się na grypę? Mój gin powiedział, że powinno się, ale ja nigdy się nie szczepiłam i taką mam niepewność

reklama
Hej, mnie juz nawet przed punkcją bolało, takie miałam duże jajniki. Bolało przez tydzień po - efekt hiperstymulacji niestety;( ja odraczalam przez to transfer
Dziewczyny czy po punkcji bardzo bolał Was brzuch? Mnie dziś boli chyba mocniej niż wczoraj i ledwo co się poruszam [emoji85][emoji17]

Do góry