reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak, tzn myśle ze to chyba wszedzie taki standard, poniewaz czynnik męski ujawnia się w trzeciej dobie, wiec gdyby nam wtedy wszystkie zarodki zamrozili, to było by bez sensu. Z poprzedniej stymulacji w trzeciej dobie mielismy 5 zarodkow, za to w piątej już trzy 😉 Leczę się we Francji
Mi 1 nieudany transfer zrobili w 2 dniu w szpitalu publicznym.tez czynnik meski wiec to chyba zalezy od danej placowki

reklama
Dziewczynki mój cud niestety się skończył. Dziś beta tylko 680.
😭😭😭😭😭
Chce mi się wyć ....
Wiem ze jutro nie zobaczę nic na usg😭
Czekaj czekaj pogubilam się... W srode było 330?przeciez jest przyrost... Wczoraj trafiłam na wpis kobiety po in vitro i jej beta też tak szalała... Nikt maleństwu nie dawał szans a dzis malenka ma już chyba 3 miesiące ❤ Głowa do góry, jeszcze będzie pięknie!! 😘😘😘

😭😭😭😭😭
Chce mi się wyć ....
Ja chyba nic nie rozumiem... No przecież masz 100% wzrostu... Rozumiem, że może nie masz jakiś w kosmos wartości, ale nie rośnie za mało... Tylko ta Twoja wizyta pęcherzykowa jakoś szybko... Ja nigdy nie miałam, ale dziewczyny tu miały zwykle dwadzieścia kilka dni po transferze...

Ja chyba nic nie rozumiem... No przecież masz 100% wzrostu... Rozumiem, że może nie masz jakiś w kosmos wartości, ale nie rośnie za mało... Tylko ta Twoja wizyta pęcherzykowa jakoś szybko... Ja nigdy nie miałam, ale dziewczyny tu miały zwykle dwadzieścia kilka dni po transferze...
Tak ale ostatnio miałam wzrost 175 %. Dziś 106%. Wartość niska. Przyrosty spadły. Wizytę wyznaczył lekarz. Jadę na nią specjalnie do Gadańska.
nie mam złudzeń wiem ze muszę czekać na to co ma się wydarzyć. Ale moja naiwność i tak będzie miała iskierkę nadziei.
tyle się nacieszyłam z pozytywnych testów ciążowych.
z drugiej strony dobrze ze zrobiłam dziś ta betę przynajmniej nie będę panikować jak nie znająca pęcherzyka

Tak ale ostatnio miałam wzrost 175 %. Dziś 106%. Wartość niska. Przyrosty spadły. Wizytę wyznaczył lekarz. Jadę na nią specjalnie do Gadańska.
nie mam złudzeń wiem ze muszę czekać na to co ma się wydarzyć. Ale moja naiwność i tak będzie miała iskierkę nadziei.
z drugiej strony dobrze ze zrobiłam dziś ta betę przynajmniej nie będę panikować jak nie znająca pęcherzyka

Przyrost jest dobry, przesuń termin wizyty na za kilka dni, nie ma sensu jutro jechać, bo co Ci lekarz powie? Beta dobrze rośnie, pęcherzyka jeszcze nie zobaczy. Bardzo wcześnie ustalił Ci tą wizytę pęcherzykową. To częste sprawdzanie bety nie jest dobre, bo tylko człowiek świruje niepotrzebnie. Naprawdę jest ok :)

Wiem, że kiedy bety wcale nie ma to jakoś łatwiej... Im dalej się zajdzie, tym rozczarowanie i ból większy 😢 . Mimo wszystko jeszcze bym nie przekreślała wszystkiego. Około 70% przyrostu w 48 i 114% w 72 godziny jest w normie... Czy może raz rosnąć szybciej, raz wolniej, niestety nie wiem... Oczywiście byłoby cudownie, gdyby każdej z nas wszystko rosło tak, aby nie było miejsca na wątpliwości, ale nie poddawaj się jeszcze... 😘

Spokojnie moja lekarka powtarzała ze prawidłowy przyrost to minimum 60% więc twoje 107% to rewelacja. Ja miałam wizytę pęcherzykowa dopiero w 26dpt więc u Ciebie faktycznie wcześnie. Głowa do góry i nie załamuj się.

😭😭😭😭😭
Chce mi się wyć ....
Usg masz bardzo szybko, najwyzej będzie trzeba powtarzać. Ale też nie tracilabym jeszcze nadziei😘Niestety tylko czas teraz może coś pomóc, w sensie ze czekanie jest jedynym co można zrobić. No i zaciskanie kciuków, ewentualnie modlitwy jeśli ktoś to ogarnia. Postaraj się nie panikować jeszcze jelsi to możliwe. I niech bedzie dobrze✊✊✊😘😘😘

reklama
Pamietasz bazylke i jej przyrosty?dzis ma 11 tc a jej dzidzia ma się dobrze

Do góry