reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny. Od jakiegoś czasu was obserwuje ponieważ również bede przechodzić przez ta drogę. Dzisiaj pierwsza wizyta. Jestem po 4 nie udanych IUI. Super ze niektóre z was juz maja swoje wymarzone skarby :) mam nadzieję że niedługo i ja bede mogla się cieszyć z sukcesu. Mam krotki protokół. Pani doktor powiedziała że jak wszystko dobrze pójdzie to pierwszy transfer w pazdzierniku. Przeraża mnie ilość zastezykow. Czy one są bolące??? Biore na krew clexane i mega mnie szczypią. Oby te do in vitro byly łagodniejsze.
Da się znieść, ja przy pierwszym zastrzyku do iui strasznie się bałam, a teraz ostatnie zastrzyki to była sama przyjemność 😉 powodzenia ❤️

reklama
U mnie podobno ok 🥰 chociaż musiałam iść do innej doktorki, bo odwołali mi piątkową wizytę u tej co chciałam. Usg, które robiła nie było zbyt szczegółowe, nie mierzyła wielkości zarodka ani tętna, bo jej zdaniem w tym momencie nie ma to sensu 🤷‍♀️ pokazała mi tylko migające serduszko i zmierzyła pęcherzyk, zleciła trochę badań i założyli mi kartę ciąży 🥰 na następną wizytę poleciła przyjść za 2 tygodnie

Źle napisałam 🤦‍♀️ zarodek zmierzyła, bo mam pomiar CRL

reklama
Ja mam jeszcze estrofem a mam 9.3 tydz a encorton mi Paśnik napisał ze do końca 12 tygodnia mam brać kurczę każdy mówi inaczej ehhh

No właśnie, mi encorton dorzucił gin, a nie Paśnik - u niego przynajmniej jasno jest napisane co i do kiedy :) w tym tygodniu schodzę z accofilu, accard też miałam tylko do 8tc, jeszcze estrofem, jakoś się boję ;)

Do góry