reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak więc my już z krokiem wdomu. Oby nas pokochał i został z nami a zawsze... A chociaż o pełnoletnosci😍póki nie pójdzie własną drogą. Klasa zarodka 2ab ktoś się na tym zna? Jaki to zarodek? Martwi nie coś innego było zaplodnionych prawidłowo 5. Ten jeden taki jak wyżej a pozostałe 4 zarodki trzymają do 6max7 doby to znaczy że coś z nimi nie tak? Noi oczywiście dziękuję za wszystkie✊✊przydały się 🙂

Super kochana, trzymamy kciuki żeby ładnie się rozwijal ✊😘

reklama
sluchajcie teorii:
1. endometrioza jest poza macica i raczej nie ma wplywu na jakosc komorek jajowych - prawda to?
2. badanie genetyczne zarodka daje pewnosc ze jest szansa na zdrowa ciaze. A brak implantacji to moze byc rowniez skutek wadliwych genetycznie zarodkow - prawda to?
3. Moje pytanie: czy jesli zrobie KARIOTYPY pary, to moge byc pewna ze zarodki nie beda juz mialy wad genetycznych?
Czy przy kariotypach bez wad (dobry wynik) moga byc wadliwe genetycznie zarodki?
- to jaki jest podzial: co wyjdzie w kariotypach a co moze jeszcze powodowac wadliwy genetycznie zarodek ? (a nie wyjdzie w kariotypach)?

o takie o mam rozterki ...
Endometrioza,poza macica? Czyli gdzie? Wg mojego stanu wiedzy o ile sie nie myle,ma niestety wplyw na jakosc komorek i brak zaplodnienia.
Badanie gen nie daje ci zadnej pewnosci co do tego ze zarodki beda zdrowe bo wychwytuja tylko podstswowe abberacje,a pozostalych 5 tys juz nie.
Odnosnie Kariotypow,pewna nie mozesz byc poniewaz pewne wady genetyczneujawniaja sie dopiero w momencie podzialu komorkowego,pomimo tego ze rodzice sa zdrowi .

Mysle ze ostatnie zdanie,ktore napisalas to moja odpowiedz,tylko na okretke.

No oby tylko się obyło bez cesarki. Dziś jeszcze mam spotkanie z anestezjologiem żeby obejrzał sobie moje plecy i kręgosłup czy będzie możliwość podać znieczulenie. Miałam już problemy podczas punkcji lędźwiowej i wiem ze nie łatwo dostać się u mnie między kręgi. Także zobaczymy czy będzie możliwość jakiegokolwiek znieczulenia.
Nie daj sie zastraszyc tymi pomiarami.Ze mna tez tak probowali,a bylo na koncu wszystko ok .

Boje się cesarki jak diabeł święconej wody....
Ale czemu?
Dla mnie porod był pierwszym kontaktem ze szpitalem w życiu. Jak po 8h naturalnego porodu moja gin powiedziala, że mala jest źle ułożona i że się zablokuje przy wyjściu więc jej zdaniem lepiej robić cc to nie zastanawiałam się nawet sekundy. Druga cc już była na życzenie,bo po pierwszej mialam bardzo dobre wspomniania. Doszłam do siebie bardozs szybko. Nie taki diabeł straszny [emoji6]

Super odpoczywajcie[emoji3590][emoji123]
Tak więc my już z krokiem wdomu. Oby nas pokochał i został z nami a zawsze... A chociaż o pełnoletnosci[emoji7]póki nie pójdzie własną drogą. Klasa zarodka 2ab ktoś się na tym zna? Jaki to zarodek? Martwi nie coś innego było zaplodnionych prawidłowo 5. Ten jeden taki jak wyżej a pozostałe 4 zarodki trzymają do 6max7 doby to znaczy że coś z nimi nie tak? Noi oczywiście dziękuję za wszystkie[emoji110][emoji110]przydały się [emoji846]

reklama
No wlasnie... w strasznie wielkich krzakach Pani siedzisz... @Murawa
😎😎😎

A ja bylam na wizycie konsultacyjnej...
Czuje nacisk mocny u nich na:
- zapładnianie zgodnie z ustawa 6 komorek (ale do przeforsowania)
- hodowla do 5 doby (chcialam cos zostawic w 3 dobie ale odpada)
- transfer tylko odroczony (to nawet lepiej)
- transfer tylko na cyklu naturalnym
- jeden zarodek (ale wiem ze daja tez dwa)
- nacisk na pgs
- stosowanie zalecen immunologa ok ale niechetnie
i jestem bardzo ciekawa jakimi lekami stymuluja...
I tez odnosze wrazenie ze embriolodzy moga byc calkiem ok...
Twierdza tez ze czesto duza ilosc komorek jajowych (u nas poprzednio 15) nie przeklada sie na ich jakosc (u nas prawda bo zarodki 4bb i 4cc ktorych oni pewnie by nawet nie mrozili - i co jesli ja tylko takie bede miala? Zostane z niczym.)

Spotkalyscie sie z taką teorią?
@annemarie co myslosz o tym?
Nie podoba mi sie to ze transfery na naturalnyxh cyklach chca robic,daje to mniejsze szanse na powodzenie.jesli caly cykl nie jest od miesiecy obserwowany to jest to " gra z ogniem"
Nacisk na pgs???🥴chec wyciagniecia z ciebie kasy.Caly swiat od tego odchodzi i robi na konkretne zyczenie pacjentow.
Odnosnie duzej ilosci komorek,to niestety prawda.Nie przeklada sie to na jakosc.

Co to za klinika?
Bylas tylko
na rozmowie???

Do góry