reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy któraś z Was podchodziła do transferu z wlewem z atosibanu? Na histeroskopii wyszło że mam ściany macicy mało podatne na rozszerzenie a w związku z tym że miałam 5 transferów i Beta nawet nie drgnęła mamy teraz zrobić transfer z atosibanem

reklama
Cześć dziewczyny , wczoraj zaczęłam lekko plamić , dziś jest tego coraz więcej. Jestem w dopiero w 5 tygodniu ;( lekarz kazał mi leżeć i zwiększył progesteron ... czy któraś z Was miała taka sytuacje i wszystko skończyło się dobrze ? Jestem załamana ;( najgorsze jest to , ze lekarz jest na urlopie a szpital z taka ciąża mnie wyśmieje jak przyjadę ale jak się pogorszy to pojadę na sor ;(
Ja bym pojechała na SOR nie czekała bym czy lnie wyśmieją czy nie !! Jedz nie czekaj

Cześć dziewczyny , wczoraj zaczęłam lekko plamić , dziś jest tego coraz więcej. Jestem w dopiero w 5 tygodniu ;( lekarz kazał mi leżeć i zwiększył progesteron ... czy któraś z Was miała taka sytuacje i wszystko skończyło się dobrze ? Jestem załamana ;( najgorsze jest to , ze lekarz jest na urlopie a szpital z taka ciąża mnie wyśmieje jak przyjadę ale jak się pogorszy to pojadę na sor ;(
Jeśli tylko jest plamienie , bol nie nasila się to nie ma sensu jechać na sor. Nic nie pomogą, na tym etapie niewiele można zrobić.

Jeśli tylko jest plamienie , bol nie nasila się to nie ma sensu jechać na sor. Nic nie pomogą, na tym etapie niewiele można zrobić.
Tak tez mówi moj lekarz , żeby jechać tylko jak krwawienie się mocno nasili. Narazie plamienie ustaje a nic mnie nie boli . Wczoraj robiłam betę i rośnie prawidłowo , zrobię w jutro i zobaczymy co będzie . Raz byłam na Sor c ciąża pozamaciczna w 7 tyg to dostałam opierdziel ze po co tak wcześnie przychodzę. Niestety zwykle przy takich wczesnych ciążach bagatelizują krwawienie ;( czekam , dziękuje dziewczyny za wsparcie ;( jutro mam wizytę u lekarza zobaczymy czy kropek ze mną jeszcze jest

Dziewczyny, czy któraś z Was podchodziła do transferu z wlewem z atosibanu? Na histeroskopii wyszło że mam ściany macicy mało podatne na rozszerzenie a w związku z tym że miałam 5 transferów i Beta nawet nie drgnęła mamy teraz zrobić transfer z atosibanem
Ja miałam 3 razy atosiban. Niestety nie pomogło to na implantacje. Raz tylko Beta urosla do 20 i spadła. Pozostałe 2 razy było zero. Na pewno nie zaszkodzi, zmniejsza kurczliwośc macicy, ale nie wiem czy można liczyć na to że pomoże...

Jedź w Gdańsku na kartuską u góry jest oddział ginekokogi. Nikt cię nie wyśmieje zapytają tylko czy masz ciążę potwierdzoną

Tak tez mówi moj lekarz , żeby jechać tylko jak krwawienie się mocno nasili. Narazie plamienie ustaje a nic mnie nie boli . Wczoraj robiłam betę i rośnie prawidłowo , zrobię w jutro i zobaczymy co będzie . Raz byłam na Sor c ciąża pozamaciczna w 7 tyg to dostałam opierdziel ze po co tak wcześnie przychodzę. Niestety zwykle przy takich wczesnych ciążach bagatelizują krwawienie ;( czekam , dziękuje dziewczyny za wsparcie ;( jutro mam wizytę u lekarza zobaczymy czy kropek ze mną jeszcze jest
W domku możesz w spokoju sobie odpocząć i być z bliskimi. W szpitalu nic nie mogą zrobić. Na sor czasem trzeba czekać i kilka godzin, zrobią USG i nic więcej . Nawet progesteron dają w postaci najtańszej luteiny. Może jakiś mały krwiaczek się opróżnia. Bądź dobrej myśli.

Tak, kilkakrotnie. Niestety nic nie pomogło. U Mnie był brany na wszelki wypadek, bo nie zaszkodzi. Wynik kurczkuwisc i macicy był u mnie w porzadku.

reklama
Do góry