reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jutro bedzie o 15 a do czego ten progesteron jest potrzebny i ile musi wynosić żeby było ok?

Gosia_1983 - progesteron jest bardzo ważny. Odpowiada za utrzymanie ciąży i odpowiedni rozwój maluszków. Za niski poziom może spowodować poronienie lub po prostu nici z ciąży będą.

Prawidłowe stężenie hormonu w surowicy krwi u kobiet wynosi:
- po owulacji 1 - 28 ng/ml;
- do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml;
- 12.-28. tydzień ciąży 17 - 146 ng/ml;
- powyżej 28. tygodnia ciąży 55 - 200 ng/ ml.

reklama
Gosia_1983 - progesteron jest bardzo ważny. Odpowiada za utrzymanie ciąży i odpowiedni rozwój maluszków. Za niski poziom może spowodować poronienie lub po prostu nici z ciąży będą.

Prawidłowe stężenie hormonu w surowicy krwi u kobiet wynosi:
- po owulacji 1 - 28 ng/ml;
- do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml;
- 12.-28. tydzień ciąży 17 - 146 ng/ml;
- powyżej 28. tygodnia ciąży 55 - 200 ng/ ml.

albo tak jak u mnie 400 :)

tak na prawde problemem jest za niski, za wysoki nie. w wynikach co dostalam nawet strzalki w gore nie bylo ;)

Milagors - zgadza się... ty masz wyjątkowy poziomu progesteronu :-D, ale to właśnie nie problem. Gorzej jakby było go za mało.

A ja jestem ciekawa jak wyjdzie mój Estradiol, morfologia i elektrolity. No nic, oby jakoś przeżyć jutrzejszy dzień tylko. Muszę jeszcze pogadać z szefem ponownie o urlopie. Musi mi dać i koniec kropka :tak: Nie biorę wolnego na pierdoły tylko na coś mega ważnego.

Madzialenak - ja dopiero byłam zaskoczona :-) Ale cieszę się, że to już. Po pierwsze i najważniejsze w końcu będę miała punkcję, a to już przybliża mnie do maluszka. A po drugi i też ważne. Jakieś 2 tys - 2,7 tys. zostają mi w kieszeni ze względu na ilość leków mniejszą. Dopłacać i tak na pewno będę musiała, ale o tyle mniej. A to dużo.

Ostatnia edycja:
Gosia_1983 - ważne, żeby nie było poniżej normy tej co piszesz właśnie. Jak będzie więcej to nic złego. Badanie progesteronu lekarz robi po to, żeby dobrać odpowiednie dawki leków.

reklama
Kinga pewnie, że tak to są duże pieniądze, za które będziesz mogła coś kupić swojemu maluszkowi :tak:Ja też miałam punkcję w piątek a transfer w poniedziałek z czego się bardzo cieszyłam bo zarodki miały 3 dni i powiem Ci, że ładnie się rozwinęły bo miały 8 i 9 komórek a przy pierwszej stymulacji 2 dniowe 5 komórek.

Do góry