reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Madzialenak - mam nadzieję, że będę miała równie szczęśliwe zakończenie jak u Ciebie :).... a teraz najważniejsze, żeby chociaż znalazł się jeden lub dwa ocyty i ładnie zapłodniły.

reklama
Zuzia2011 - za tydzień na 100% powinno urosnąć. To będę trzymać kciuki za to, żebyś miała super endo. A jakie zastrzyki bierzesz? Na co?

Kinga ja podchodze do crio na stymulowanym - i najpierw od 3 dc lub ok 21-23 dc podaja Suprecure (Buserelin) w zastrzykach na wyciszenie - okolo 3 tygodni u mnie zeszlo do 5 pozniej do zastrzykow dolozyli tabletki Climaval (estradiol) na wzrost endo z tego co wiem no i tak juz zlecialo kolejne 3 tygodnie... czyli kluje sie juz od 28 grudnia:szok:

Hola- (nie) dziekuje;-)

Romka ty jutro testujesz prawda??? Trzymam kciukasy:)

Domat powodzenia dzisiaj na usg

Kinga urlopik napewno dostaniesz. Ale ci zazdroszcze tego ostatniego zastrzyku:)

czyli ja powinnam mieć 9-41 wtedy bedzie ok?
Bedzie ok, ale znajac lekarzy podkarmia cie luteina zeby wiecej bylo tak w razie czego. Ja jak milam 40 to mialam zwiekszenie dawki. A teraz w ogole nie biore luteiny i chyba jestem mega odosobionym przypadkiem tutaj bo jade tylko na kwasie foliowym... No i teraz clexane czy jak mu tam... Paskudne, gorsze od gonapeptylu ;)

Wlasnie mialam jeden z najgorszych boli w zyciu... Jajnik no i podobno jak boli to dobrze bo sie kurczy tylko gorzej bo ja nie wiem jak ja to wytrzymam. No ok. Dosyc tego zlego :p

Milagors - to może weź no-spę na ten ból? Może coś pomoże ciut. A clexane masz rację. Jest paskudne. Brałam je przy pierwszym podejściu.

Zuzia2011 - kurcze to fakt długo cię już kłują. A ja dzisiaj z wrażenia nawet nie zapytałam się lekarza jakie mam endo. Ale coś tam mówił, że ok. To mu wierzę. Z endo jak dotąd nie miałam problemu. Nigdy rewelacja, ale malutkie też nie.

Milagors - to może weź no-spę na ten ból? Może coś pomoże ciut. A clexane masz rację. Jest paskudne. Brałam je przy pierwszym podejściu.

To tak lapie z zaskoczenia, trzyma 10 minut i nospa nie zdarzy zadzialac wiec trzeba to na zywca jakos przebolec.

Dziewczyny!!! Nie ma nic gorszego niz ta hiperka, juz wole pickupa miec codziennie :p

Hej dziewczęta! Pojawiam sie ostatnio rzadko ale z dobrymi wieściami na szczęście. dziś jak zwykle z duszą na ramieniu szłam na kolejne po US serduszkowym .. i mój malutki ma już 16.5 mm! widać dużą głowę, rączki , nózki, nawet się poruszał aż prawie z fotela spadłam, serduszko bije jeszcze szybciej niż ostatnio :-D Jeny żeby już tak zostało jak bo czuje cały czas że śnie.. Równo rok temu mieliśmy w Invickcie kwalifikacje do progray, cały rok ciągłego stresu, morza wylanych łez, traumy, trzech punkcjach, wydanych kroci.. i teraz po roku widok mojego małego 'mercedesa' w brzuszku! i jak tu nie walczyć... przepraszam że nie odpisze do każdej ale nie nadrabiam postępu na forum, żyje teraz w trochę innym świecie, a mdłości nie pozwalają mi za długo urzędować przy kompie wieczorem :-( do tego po 8 godzin w pracy. Trzymajcie się kochane!

Aduś bardzo się cieszę. Ja już nie mogę tech chwili dotrzymać i chodzę cała zestresowana. Jaszcze nie mogę uwierzyć i nie uwierzę póki serduszka nie usłyszę.

Sony a kiedy idzies zna usg serduszkowe? napewno już je usłyszysz jak jestes w 6tc :tak: Wierze że sie bardzo stresujesz bo ja nawet mimo iż 2 tyg temu slyszalam serduszko to dziś bardzo sie bala co zobacze

reklama
dziewczyny dostalam odpowiedz prosze o opinie...

Zasady kwalifikacji do programu:

Wiek pacjentki 21-34 lata

Wykonanie badań wirusologicznych i genetycznych na koszt kliniki Invimed
Badania wymagane do IVF
Pacjentka:
• Hbs Ag
• Anty-HCV
• WR
• Anty-HIV 1/2
• Morfologia
• APTT do wykonania przed zabiegiem OPU
• Na do wykonania przed zabiegiem OPU
• K do wykonania przed zabiegiem OPU
• Grupa krwi do wykonania przed zabiegiem OPU
• Kariotyp
• Cytologia
• Posiew z kanału szyjki macicy.

Podpisanie formularza Świadomej zgody dla dawczyni uczestniczącej w programie przekazania oocytów i formularza Umowy i zgody na leczenie niepłodności metodą in-vitro

Wynik badania fizykalnego u lekarza ginekologa

Minimalna liczba pobranych dojrzałych i odpowiednich morfologicznie oocytów musi wynosić 12. 50 % oocytów ( 6) zostanie przekazanych dla kliniki Invimed.

Jeżeli liczba dojrzałych oocytów nie przekracza 12, pacjentka zostanie zdyskwalifikowana z programu lub,

W celu uzyskania odpowiedniej ilość oocytów niezbędnych do uczestnictwa w programie pacjentka może przystąpić do ponownego cyklu stymulacyjnego na koszt kliniki Invimed w trzy miesięcznym odstępie czasowym. Za zgodą pacjentki część pobranych oocytów lub zarodków z pierwszego cyklu zostanie zamrożonych a pozostała część zostanie przekazana klinice Invimed. Pod koniec drugiego cyklu pacjentka/dawczyni otrzyma łącznie minimum 8 oocytów z dwóch cyklów stymulacyjnych. Transfer zarodków w tym przypadku odbędzie po drugim cyklu stymulacyjnym.

Jeżeli liczba uzyskanych oocytów z jednego cyklu będzie większa niż 27, pacjentka zostanie zdyskwalifikowana z programu ponieważ jakość oocytów w kohortach większych niż 27 jest zbyt niska, aby przyjąć je do programu dawstwa.

Proponujemy przekazanie 50% oocytów pacjentki i 50% zniżkę. Płatność to jedyne 5500 PLN za pełen cykl IVF lub ICSI, w tym hormony zastosowane do stymulacji.

najpierw zbadam te Amh

Do góry