reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dlatego ja nawet nie wdaje się w dyskusję. Skoro w szpitalu po badaniach twierdzą że tak ma być to tak ma być. Marzę już żeby być po i wrócić do normalności.
Tak, w następnym cyklu po łyżeczkowaniu podchodzilam do kolejnego transferu. Trzymaj sie
To jest super informacja. Właśnie lekarz przyjmujący mnie na oddział powiedział to samo. Czyli nie jest to taki straszny zabieg jak dawniej stwierdzono.

reklama
To jest super informacja. Właśnie lekarz przyjmujący mnie na oddział powiedział to samo. Czyli nie jest to taki straszny zabieg jak dawniej stwierdzono.
Zabieg trwa 10 minut, więc nie może to być nic trudnego. Z tego co czytałam to po zabiegu endometrium jest jeszcze ładniej ukrwione i lepiej rosnie. Kiedy masz zabieg? Nie ma się co denerwowac

Nie jest, absolutnie.Wogole ,pewno w pl robia to juz tez.Nie lyzeczkuja ,tylko odsysaja endo ( na zasadzie odkurzacza) a reszte dopiero czyszcza lyzeczkujac.Dla macicy to jest o wiele mniej agresywna metoda .Ja niestety dopiero moglam dalej startowac po 6 miesiacach.Wg mojego doka po zabiegu tworzy sie blizna ,w ktorej lubia sie zarodki implantowac,co konczy sie niestety zle poniewaz jest tam zle ukrwienie .wiec odczekalam ,co mi podwojnie na dobre wyszlo😃

Nie jest, absolutnie.Wogole ,pewno w pl robia to juz tez.Nie lyzeczkuja ,tylko odsysaja endo ( na zasadzie odkurzacza) a reszte dopiero czyszcza lyzeczkujac.Dla macicy to jest o wiele mniej agresywna metoda .Ja niestety dopiero moglam dalej startowac po 6 miesiacach.Wg mojego doka po zabiegu tworzy sie blizna ,w ktorej lubia sie zarodki implantowac,co konczy sie niestety zle poniewaz jest tam zle ukrwienie .wiec odczekalam ,co mi podwojnie na dobre wyszlo😃
No i cudownie 🙂
Ja się cieszę że jestem w szpitalu bo jak widziałam w jakim stanie trafiła dziewczyna po poronieniu w domu no to dziękuję. Prawie a
mdlała i miała taki krwotok że masakra.
Teraz trochę mnie boli szyjka macicy i macica i wszystko czuje takie jakby opuchnięte i pulsujace.
Ale zakładam że to normalne przy odstąpieniu leków.

Powiem ci tak,od 6 tygodnia zostalam z dziecmi sama...pomijajac moje przerazenie,ze co bedzie jak naraz zaczna plakac😉pizama i dres staly sie moim strojem wychodnym,kawa od rana pita o 16,sniadania??? A co to jest?😉wlosy myte raz na tydzien ,kolyszac dwojke w kolyskach noga,a glowe pod kranem,sprzatanie? Pranie? Zapomnij Dopoki duzo spia,cos jeszcze ogarniesz,rzeczy codziennie wykonywane dziela sie na te ktore sa potrzebne do przezycia i na te ktore wykonasz za iles miesiecy,badz jak maz bedzie w domu.😂noce? Modlisz sie po cichu zeby ich wcale nie bylo,uczysz sie spac za dnia,a dotychczas robil to twoj maz,wysluchujac,ze JAK ON TAK MOZE?,😉
Ale .. .pare miesiecy pozniej stajesz sie mistrzem organizacji i cos w koncu zaczyna znowu funkcjonowac .🙃takze nie trac nadzieji.
Masz to szczescie miec dwojke cudnych dzieci,kochac podwojnie,podwojnie byc obsliniona i obrzygna😉 Z czasem beda cie obdarzac cudnymi bezzebnymi usmiechami,staniesz sie dla nich calym swiatem i przyjdzie moment kiedy to wszystko co przeszlas nabierze innego znaczenia.Bedziesz czula taka milosc do tej dwojki ,jak tylko mama czuje do swoich dzieci .💚💚
Chyba najpiękniejsze pocieszenie jakie kiedykolwiek słyszałam ❤️ dziękuję za te słowa!

U mnie 25 dpt i miałam krwawienie 😔 ale póki co wygląda na jednorazowe, teraz już tylko plamię, mam nadzieję, że to nic poważnego, bo brzuch mnie nie bolał. Próbuję nie wariować, ale każde pójście do toalety to stres 😐 mam nadzieję, że mój Kropek ma się dobrze
Może przy zakładaniu luteiny?? Trzymam kciuki!!!!

U mnie 25 dpt i miałam krwawienie 😔 ale póki co wygląda na jednorazowe, teraz już tylko plamię, mam nadzieję, że to nic poważnego, bo brzuch mnie nie bolał. Próbuję nie wariować, ale każde pójście do toalety to stres 😐 mam nadzieję, że mój Kropek ma się dobrze
Najważniejsze ze brzuch nie bolał. Postaraj sie nie stresowac kochana

reklama
Do góry