reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak mi powiedziała, sama bylam w szoku...
Musiałam wypełnić formę przez internet i pytali kiedy miałam ostatnio okres a ja miałam 18 czerwca więc może dlatego zaczęli tak szybko działać.. Nie wiem, okaże się za parę dni 😉
Ja przed ciąża nie miałam wcale okresu 3 miesiące bo byłam w sztuczna menopauze wprowadzona, oni Tutaj nie zaczynają szybko działać 😄 no, aż jestem ciekawa😊

Ja przed ciąża nie miałam wcale okresu 3 miesiące bo byłam w sztuczna menopauze wprowadzona, oni Tutaj nie zaczynają szybko działać 😄 no, aż jestem ciekawa😊

No wiem wiem, ja zawsze na każde badanie czekałam 3, 4 miesiące, więc się zdziwiłam że tak szybko się mną zainteresowali... 😁 Też jestem ciekawa co dokładnie mi zrobią 🙂

Tarczycę leczę od 10 lat teraz przed in vitro do endokrynologa chodziłam co 2 tyg tarczyca została ustabilizowana. Amh również bylo robione jak na jeden jajnik ktory mam dosc wysokie bo 5.8. Krzywej nie robiłam ale chyba zrobie bo yroszke o tym czytałam. Drożność była ok w tamtym toku jak usuwali mi guza. jeśli chodzi o cykle mam bardzo regularne. (Aktualnie od 3 dni cos nie dzieje no nie dostałam okresu ale to pewnie przez hormony). Jeśli chodzi o M to badania byly robione 3 razy w odstępie 3 miesięcy od września 2019 mimo zażywania fertilmam plus poprawy nie bylo. Dziękuję Ci bardzo za tak cenne informacje 😘poczytsm o tych badaniach zebym wiedziaka jak rozmawiać z lekarzem. Moja wiedza w tym temacie się pogłębia bo mam wrażenie że jestem zielona i nie mam o tym pojęcia!
Hm
Wiele masz sprawdzone, warto te krzywa zrobic i pakiet na trombofilie (niedrogie)
Z immunologii tez mozez nk sprawdzic mysle ze warto
A zadam glupie pytanie: a poza suplementem M przeszedl na zdrowszy tryb zycia? (Ruch regularny, zdrowe odzywiania - nawet cola obniza ruchliwosc plemnikow podobno?, dieta, stres, komputer na kolanach i telefon w kieszeni). To sa pierdoly, ale sp Prof Debski pisal o tym, ze wplyw na jakosc plemnikow (poza chorobami) ma styl zycia i ten rodzaj stylu przeklada sie na jakosc plemnikow. Wiec jakby nie same suplementy maja na to wplyw... moze to banalne, ale jednak...

reklama
My już pisałyśmy trochę na priv, jak podobne są nasze sytuacje... Bardzo Ci współczuję tego wszystkiego, bardzo i doskonale(az za bardzo) Cię rozumiem... Cholernie trudne jest to wszystko. Nie tak powinno być. Ja wiem jedno. Też przede mną dużo ważnych decyzji, trudnych,byc może rozdzierających serce. Ale jestem zmęczona już. Chcę cieszyć się życiem i nie rezygnować z marzeń. Trzymam kciuki za nas obie✊wierzę, że Nam się uda i każda będzie szczęśliwa 💓💓💓
Przytulam z całego serca😘😘😘😘
No to mocne kciuki za Was dziewczyny... z calego serca zycze duzo sily... niech Was sila kobiet nie opuszcza! Macie nasze wsparcie!! 💓💓💓

Do góry