reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dokładnie ten przeciąg potrafi zabić. Ale muszę wam opowiedzieć dalszy ciąg mojej historii bo jest happpy end. Otóż w wieku 17 lat na wakacjach zakochałam się w pewnym chłopaku, pierwsza miłość co prawda tylko mentalna ale wielka. Niestety on z Wrocławia ja z Krakowa więc drogi się rozjechały. Co roku w ustalonej dacie wysyłaliśmy sobie zasuszone kwiatki i tak pamięć trwała. Na nieszczęście wyszłam za mąż. Tą historię już znacie. Urodziłam córkę. 7 lat wytrzymałam i pękłam. Rozwód piekło. Pewnego dnia w Krakowie na pogrzebie spotkałam moją wakacyjną miłość. I piorun uderzył po raz drugi. Jestem szczęśliwa u boku człowieka który składał mnie po tych wszystkich przejściach. Zmienił pracę, miejscee zamieszkania i kocham go nad życie bo jest normalny ciepły odpowiedzialny.
Jesuuuus mam ciarki!!!!
I takiej milosci Wam zycze - normalnej, cieplej i odpowiedzialnej....💗💗💗 amen!
Warto przejsc najwiekszy przeciag zeby poczuc ten spokoj normalnej milosci....

reklama
Nikt nam nigdy o tym nie powiedział 🙊 a bylismy z tymi wynikami u androloga również bylo wykonywanie usg jądre. Łącznie z wizytą u endoktynologa.
Nie no może ja coś złe odczytałam albo to są badania po preparatyce przed in vitro. Jeżeli on „zwykle” ma 2,8mln/ml to jest słabo. Ja mogłam cis złe odczytać.

No ja właśnie też im nie ufam.. W poniedziałek mam rozmowę telefoniczną z położną a w piątek już USG niby mają mi zrobić w GP i badania jakieś.. Więc nie wiem czy wstrzymać się do tego czasu i zobaczyć co mi powiedzą i później jeszcze w następny poniedziałek w klinice czy działać na własną rękę...
Kochana jak uwazasz. Ja nie wiem co ja bym zrobiła ale wiem ze ich podejscie mnie przeraża 😞

Wyniki badania nasienia z dnia 6 lutego 2020. Lekarz patrzac na te wyniki powiedział ze wyniki są słabe ale nie jest to bezpłodność
Sprawdziłam jeszcze raz tutaj jest 1,88n/ml norma jest 15mln/ml to minimum. Jak jest powyżej 200mln/ml to tez nie dobrze. Ogółem zdrowy facet ma 30-40mln/ml tak średnio. Ale 15mln/ml uznaje się za wartość wystarczającą do spłodzenia dziecka.

Czytałam sporo i dla mnie on ma wszystkie cechy borderline...
Ja za to mam ogromne problemy z podejmowaniem decyzji. Jak już jakąś podejmę, naprawdę mogę wszystko... Eh... Gdybym sama była na 100% normalna, to pewnie nigdy bym się nie uwikłała w taki związek...
Też czekam na tą ulgę, którą Ty poczułaś.
Tak czytam jak rzucacie zaburzeniami osobowości jak łatwo przyKlejacie ludziom etykiety. No, ale każdy z nas jest trochę narcystyczny, trochę histroniczny w chwilach kryzysu i borderline. Ogółem ludzie to tylko ludzie a nie pluszowe misie. Człowieki z założenia są trudne:-) my jesteśmy poprostu takim gatunkiem skomplikowanym. Często rodzice nie uczą swoich dzieci komunikacji wiec w dorosłym życiu zachowują się jak dupki. A i schematy komunikacji powielamy takie jakie wgrano nam w domu. A my sami tez nie nauczeni jesteśmy stawiania granic. Ktoś nas złe traktuje a my do niego agresją. Granice się nosi na sobie a nie w ostatnim momencie broni. Związek dwójki ludzi to skomplikowana sprawa.

Tak czytam jak rzucacie zaburzeniami osobowości jak łatwo przyKlejacie ludziom etykiety. No, ale każdy z nas jest trochę narcystyczny, trochę histroniczny w chwilach kryzysu i borderline. Ogółem ludzie to tylko ludzie a nie pluszowe misie. Człowieki z założenia są trudne:-) my jesteśmy poprostu takim gatunkiem skomplikowanym. Często rodzice nie uczą swoich dzieci komunikacji wiec w dorosłym życiu zachowują się jak dupki. A i schematy komunikacji powielamy takie jakie wgrano nam w domu. A my sami tez nie nauczeni jesteśmy stawiania granic. Ktoś nas złe traktuje a my do niego agresją. Granice się nosi na sobie a nie w ostatnim momencie broni. Związek dwójki ludzi to skomplikowana sprawa.
I uwazasz ze to jest usprawiedliwieniem na wszystko ? Ja nie.
Tak masz na ile sobie pozwolisz.Nikt sobie nie zasluguje na to,zeby go mieszac z blotem tylko dlatego,ze druga osoba sama ze soba sobie nie radzi.Na pewne zachowania nie ma usprawiedliwien.Tym bardziej,jak ktos to robi swiadomie.

Tak mi powiedziała, sama bylam w szoku...
Musiałam wypełnić formę przez internet i pytali kiedy miałam ostatnio okres a ja miałam 18 czerwca więc może dlatego zaczęli tak szybko działać.. Nie wiem, okaże się za parę dni 😉
Ja pamiętam ze mi klinika zalatwiala pierwsze Usg, fakt nigdy nie dotrwalam do niego ale list zawsze dostałam.

Dziewczyny "specjalistki od zwiększania progesteronu" , mam pytanie o moje dawki, bo od wczoraj zauważyłam, że na 2 może 3 godziny przed kolejną dawką leków piersi przestają być obrzmiałe i spada mi temperatura, co u mnie jest jednoznaczne ze spadkiem progesteronu... Trochę się obawiałam czy nie przyjmuję go za mało teraz mam 3x1 tab. Duphaston i 3x1tab. Luteina 100mg dopochwowo. Czy mam zrobić jutro badanie progesteronu na wszelki wypadek?

Dziewczyny "specjalistki od zwiększania progesteronu" , mam pytanie o moje dawki, bo od wczoraj zauważyłam, że na 2 może 3 godziny przed kolejną dawką leków piersi przestają być obrzmiałe i spada mi temperatura, co u mnie jest jednoznaczne ze spadkiem progesteronu... Trochę się obawiałam czy nie przyjmuję go za mało teraz mam 3x1 tab. Duphaston i 3x1tab. Luteina 100mg dopochwowo. Czy mam zrobić jutro badanie progesteronu na wszelki wypadek?
Zrob będziesz wiedziala jaki jest. Ja kilka razy zrobilam. Jutro znowu robie ale juz dla lekarza😉

reklama
I uwazasz ze to jest usprawiedliwieniem na wszystko ? Ja nie.
Tak masz na ile sobie pozwolisz.Nikt sobie nie zasluguje na to,zeby go mieszac z blotem tylko dlatego,ze druga osoba sama ze soba sobie nie radzi.Na pewne zachowania nie ma usprawiedliwien.Tym bardziej,jak ktos to robi swiadomie.
Ja nie uważam, ze jest usprawiedliwienie na wszystko. Jak Ci się trafi prawdziwa toksyna to uciekaj. Tylko ja często widzę myślenie czarno - białe coś jest tylko dobre albo złe. A zaburzenia osobowości to są przecież ludzie po traumie dziecięcej. Z którymi należy isc na terapie a jak nie chcą to nara. Zaburzenia osobowości ma około 5% społeczeństwa, a BPD może 2%. Słuchając historie tutaj słuchasz historie tylko jednej strony i dajesz rady jednej stronie na podstawie jej odbioru rzeczywistosci. A każdy ma swój odbiór rzeczywistosci. Ja nie mówię, ze wszystkim jest dobrze, ale drugiej strony nie wysłuchałas. Sama wiesz, ze jest chociażby projekcja? BTW jak ktoś mówi o odcieniach szarości to Ty zawsze tylko czarne meczy, poniża w lochu zamyka i gnębi. A przecież ludzie się kłucą i to czasem ostro i są emocje. I to odrazu nie jest przemoc.

Do góry