Magdusia88
Fanka BB :)
Ale insulinę robiłaś tez po 1h a potem po 2h? Bo homo nie zawsze wychodzi.
Nie robiłam insuliny, tylko wskaźnik Homa naczczo. Na co wskazuje zły wynik insuliny?
A gdzie masz insuline - bo wiesz ze ta glukoza nie odbiega tak bardzo od normy... Tylko ten ostatni wynik lekko ponad norme. Ale czy to nie ty pisalas ze tydzien przed badaniem musialas sie ostro napasc cukrami? Szkoda e nie zrobilas insuliny jak juz robilas glukoze. Jesli chodzi o metformine to zgadzam ssie z twoim lekarzem. Dziewczyny sie czuja po niej bardzo dobrze nic nie czuja - ja na poczatku mialam okropne biegunki, czasami zawroty glowyi czasami ataki hipoglikemii - to jest batdzo nie ptrzyjemne. Moje zdanie jest takie ze powinno sie przyzwyczajac organizm stopniowo do metforminy zaczynajac od mniejszej dawki tj 500 - koniecznie xr - czyli stopniowoulwalniajaca sie, ale tutaj dziewczyny od razu braly po 1000 mg i nic sie nie dzialo - widocznie ja taka delikatna Musisz wyprobowac na sobie i sluchac lekarza Jesli chodzi o trudnosci w zajsciu w ciazy przy wysokiej IO jest to duza przyczyna, jesli chodzi o same poronienia to najnowsze doniesienia mowia o tym ze tez moze byc przyczyna a sama metformina wspomaga ciaze - ale sa kobiety z cukrzyca i zachodza w ciaze i donosza ciaze wiec zdania sa podzielone
Tak, paslam sie węglowodanami, ale doczytałam że to zalecenia WHO!!! Mam to na papierku od lekarza. Myślę że nawet przy diecie węglowodanowej zdrowy organizm powinien był sobie poradzić, dlatego te zalecenia...
Ja będę brała metformine w małej dawce i co tydzień będę zwiększać aż do dawki 1000.
Właśnie mam też to na uwadze, że u kobiet w ciąży wykrywa się cukrzycę ciążowa dopiero po 20 tc, więc i z cukrzycą dotrwały do tego czasu. Ale z mutacjami i nieprawidłowym kariotypem są też zdrowe ciąże...