Mi wzdęcie przeszło ok 5 dni po punkcji.Dziewczyny jestem 2 dni po punkcji i mam taki wzdęty i twardy brzuch no i lekki ból jajników ale akurat te jajniki są dla mnie zrozumiałe za to martwi mnie ten brzuch bo czuję taki dyskomfort i taka ciężka czy wy też tak miałyście? Kiedy mi to może przejść?
reklama
bazylia128
Fanka BB :)
A gdzie masz insuline - bo wiesz ze ta glukoza nie odbiega tak bardzo od normy... Tylko ten ostatni wynik lekko ponad norme. Ale czy to nie ty pisalas ze tydzien przed badaniem musialas sie ostro napasc cukrami? Szkoda e nie zrobilas insuliny jak juz robilas glukoze. Jesli chodzi o metformine to zgadzam ssie z twoim lekarzem. Dziewczyny sie czuja po niej bardzo dobrze nic nie czuja - ja na poczatku mialam okropne biegunki, czasami zawroty glowyi czasami ataki hipoglikemii - to jest batdzo nie ptrzyjemne. Moje zdanie jest takie ze powinno sie przyzwyczajac organizm stopniowo do metforminy zaczynajac od mniejszej dawki tj 500 - koniecznie xr - czyli stopniowoulwalniajaca sie, ale tutaj dziewczyny od razu braly po 1000 mg i nic sie nie dzialo - widocznie ja taka delikatna Musisz wyprobowac na sobie i sluchac lekarza Jesli chodzi o trudnosci w zajsciu w ciazy przy wysokiej IO jest to duza przyczyna, jesli chodzi o same poronienia to najnowsze doniesienia mowia o tym ze tez moze byc przyczyna a sama metformina wspomaga ciaze - ale sa kobiety z cukrzyca i zachodza w ciaze i donosza ciaze wiec zdania sa podzieloneJa byłam w piątek u diabetologa na krzywej cukrowej i u mnie wyszło szydło z worka [emoji33]
Glukoza naczczo, po godzinie i po dwóch:
93
101
154
Lekarz powiedział, że to patologiczna tolerancja glukozy i stan przedcukrzycowy. Gdybym była w ciąży miałabym cukrzycę ciążowa.
To mógłby być powód moich poronień... [emoji20][emoji20][emoji20][emoji20]
W takich przypadkach nie leczy się, ale ze względu na chęć zajścia w ciążę i jej utrzymania przepisał mi metoformine w trakcie starań i w trakcie ewentualnej ciąży.
Najlepsze jest to, że inne wyniki (io, wskaźnik Homa i milion innych - wszystkie w normie, gdybym nie zrobiła testu obciążenia glukoza, to nic by w badaniach nie wyszło).
Przeżyłam szok bo nie spodziewałam się takiego wyniku...
A wy, dziewczyny biorące metoformine, jak się czujecie? Macie specjalna dietę opracowana przez lekarza?
bazylia128
Przepraszam, postaram sie byc bardziej obyta i tolerancyjna - moim wzorem nasladowania bedzie wlasnie wspomniana władzaTVPis dobre :-))) no tego jeszcze nie słyszałam. Poza tym jak możesz szkalować moich ukochanych znaczących:-) zart ofkorz.
kolor nadzieji
Bólu w łopatkach i barkach nie mam tylko ten brzuch mi dokucza jakbym się bardzo przejadła. Prawdopodobnie transfer mam jutro. Wczoraj mi ten brzuch chyba tak niedokuczal.
Ja czułam jakby wodę w brzuchu, tak wszystko chluptalo ale był też dzień, że nie dałam rady chodzić zbyt długo, a w sklepie musiałam usiąść na parapecie (na szczęście był ) najgorzej było do 3-4 dni po, a wszystko zeszło dopiero wraz z miesiączką, nie wiem jak jest z transferem wtedy, ale wiem, że są. No chyba, że masz ból jak Bazylia pisała to do lekarza
bazylia128
Przejdzie, jesli nic innego poza tym sie nie dzieje - to bedzie dobrze - musisz pic tak duzo zeby duzo sikacDzieki. Piję dużo białko też jem tylko najgorsze to uczucie pełności.
bazylia128
Nigdy nie mialam swiezego transferu wlasnie ze wzgledu na hiperke - ale lekarze napewno wiedza co robia - to teraz sie nie stresuj tylko sie ciesz... Zawsze bardzo zazdroscilam dziewczynom przed transferem - to taki szczegolny czas Ja kocham transfery ale tylko do 3 dptBólu w łopatkach i barkach nie mam tylko ten brzuch mi dokucza jakbym się bardzo przejadła. Prawdopodobnie transfer mam jutro. Wczoraj mi ten brzuch chyba tak niedokuczal.
Rozwiazywanie zadań jak małpka to nie jest rozumienie. Ja osobiscie miałam duże problemy z fizyką do tej pory mam. Serio zakucie teorii to nie jest rozumienie. Zrozumienie to zrobienie z dzieckiem doświadczenie i wytłumaczenie :-) i wiesz jak ja musze sie napocić żeby wytłumaczyć dlaczego ogień gaśnie, albo lód się topi ja zakuwałam na studiach mnóstwo smieci i gdy nagle miałam wytłumaczyć podstawy to nic zero... I wiesz co nauka i sztuka ma wiele wspólnego : nigdy nie wiesz co Ci wyjdzie i co się z tego przyda Chemia np to czysta nauka gotowania, ostatnio wytłumaczyłam synowi (4,5) filtrację. Nienawidzę tego systemu zabijają w dzieciach kreatywność i ciekawość poznawczą.No właśnie dla mnie nie da się zrozumieć, chociaż niektórzy twierdzą, że to tak logiczne że nawet nie trzeba się wysilać... Tak jak wspominałaś wcześniej: wszystko zależy od człowieka, który to przekazuje... U mnie nauczyciel w siódmej klasie pogrzebał moje szanse na zrozumienie fizyki...
Idz na salony na nowogrodzką - siedziba naszej kochanej partii. Która znowu w tarczy 4.0 chce zamykać lekarzy za nieumyślny błąd lekarski czy zaostrza przepisy odnosnie wypowiadania się na temat prezydenta. No goooowno można powiedziec oczywiście chodziło mi ze bić nie można powiedziec a nie ze PIS to .....Przepraszam, postaram sie byc bardziej obyta i tolerancyjna - moim wzorem nasladowania bedzie wlasnie wspomniana władza
bazylia128
JA z fizyki pamietam tylko tyle ze jakims stadardem przy rozwiazywaniu zadan bylo wszystko dzielic czy mnozyc razy DWA na koncu serio to az takim glabem chyba nie bylam ale ta fizyka byla dla mnie totalna strata czasu a nauczyciel chyba jeszcze wiekszy ignorant ode mnie bo jak mogl nie rozpoznac swojego podpisu - mysle ze przymykal na to oko bo w innym przypadku 3/4 klasy by nie zdalo do nastepnejRozwiazywanie zadań jak małpka to nie jest rozumienie. Ja osobiscie miałam duże problemy z fizyką do tej pory mam. Serio zakucie teorii to nie jest rozumienie. Zrozumienie to zrobienie z dzieckiem doświadczenie i wytłumaczenie :-) i wiesz jak ja musze sie napocić żeby wytłumaczyć dlaczego ogień gaśnie, albo lód się topi ja zakuwałam na studiach mnóstwo smieci i gdy nagle miałam wytłumaczyć podstawy to nic zero... I wiesz co nauka i sztuka ma wiele wspólnego : nigdy nie wiesz co Ci wyjdzie i co się z tego przyda Chemia np to czysta nauka gotowania, ostatnio wytłumaczyłam synowi (4,5) filtrację. Nienawidzę tego systemu zabijają w dzieciach kreatywność i ciekawość poznawczą.
reklama
bazylia128
SLYSZALAM O TYM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kuzwa MASAKRA... Wychodzi na to ze Lekarz, ktory walczy o zycie czlowieka w tym momencie za slabe pieniadza zamiast po ciezkiej i mega odpowiedzialnej pracy, isc do domu pojdzie do wiezieniaIdz na salony na nowogrodzką - siedziba naszej kochanej partii. Która znowu w tarczy 4.0 chce zamykać lekarzy za nieumyślny błąd lekarski czy zaostrza przepisy odnosnie wypowiadania się na temat prezydenta. No goooowno można powiedziec oczywiście chodziło mi ze bić nie można powiedziec a nie ze PIS to .....
Podziel się: