reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie no ja akurat jak się dowiedziałam o OI to jestem na diecie i metforminie i ćwiczę czasem codzinnie czasem co drugi dzień zależy na ile mi kolano pozwoli. Schudłam 7 kg w ciągu 3 miesięcy czyli chyba tak zdrowo. Wazę 66 kg przy wzroście 165.
mi metforminy pomogła właśnie wyregulować apetyt i dzięki niej pozbyłam się łaknienia na cukier takiego napadowego. Jem 2-3 razy dziennie do syta.
moje pytanie było bardziej z ciekawości 😉
Bardzo zdrowo - tylko jedz 3 posilki - nie dwa ;)

reklama
Jest spoko. Ja przy becie 400 miałam 9.9. A dzisiaj na wizycie lekarz mi powiedział że progesteron należy oznaczyć tylko 7 dni po transferze i jeśli wtedy jest za maly to zmodyfikować dawkę bo po implantacji to już nie ma znaczenia bo same produkujemy progesteron 🙂
Na cyklu sztuczny progesteron jest produkowany chyba w 12 tygodniu ciąży, więc chyba lekarz mówił tylko o cyklu naturalnym, przecież na sztucznym nie ma ciałka żółtego

Dziękuję dziewczyny. Spłakałam się już. Najgorsze są te wszystkie leki, które sprawiają, że ma się objawy ciąży. I ta świadomość, że w sumie kropki nie przeżyły :(
Płacz... To ci pomoże... Trudno stwierdzić co w tym wszystkim jest najgorsze... Może że wracasz do początku z dodatkowym lękiem 😢... Ale masz jeszcze zarodki, czasem mówią że mrożone łatwiej się przyjmują niż świeże...

Też tak pomyślałam w pierwszej chwili, no normalnie mówi test ciążowy w 12dpt i się pojawić z wizyta. A to z krwi nie badać? Nie ma potrzeby. I tyle w temacie.
No widzisz - wykonczylam nawet lekarza ;) A co dolozylas do transferu? Nie chcialas sratchingu, embroglue? Jeden czy dwa zarodki? Wiesz ze on idzie od 18 na urlop?

reklama
No widzisz - wykonczylam nawet lekarza ;) A co dolozylas do transferu? Nie chcialas sratchingu, embroglue? Jeden czy dwa zarodki? Wiesz ze on idzie od 18 na urlop?
Wiem, zapytałam o embrioglue a on do mnie: możemy zrobić napewno nie zaszkodzi a właściwie to powiedzmy że to był mój pomysł. Hehe mówię ok nie będę się kłócić że mój. Zarodki mam tylko 2 więc biorę pojedynczo. W piatek ma przyjechać na mój transfer bo Juz się przestraszylam że ktos inny będzie robił. A wynik testu mam wysłać smsem i potem wizyta.

Do góry