reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie no ja akurat jak się dowiedziałam o OI to jestem na diecie i metforminie i ćwiczę czasem codzinnie czasem co drugi dzień zależy na ile mi kolano pozwoli. Schudłam 7 kg w ciągu 3 miesięcy czyli chyba tak zdrowo. Wazę 66 kg przy wzroście 165.
mi metforminy pomogła właśnie wyregulować apetyt i dzięki niej pozbyłam się łaknienia na cukier takiego napadowego. Jem 2-3 razy dziennie do syta.
moje pytanie było bardziej z ciekawości 😉
Bardzo zdrowo - tylko jedz 3 posilki - nie dwa ;)

reklama
Jest spoko. Ja przy becie 400 miałam 9.9. A dzisiaj na wizycie lekarz mi powiedział że progesteron należy oznaczyć tylko 7 dni po transferze i jeśli wtedy jest za maly to zmodyfikować dawkę bo po implantacji to już nie ma znaczenia bo same produkujemy progesteron 🙂
Na cyklu sztuczny progesteron jest produkowany chyba w 12 tygodniu ciąży, więc chyba lekarz mówił tylko o cyklu naturalnym, przecież na sztucznym nie ma ciałka żółtego

Dziękuję dziewczyny. Spłakałam się już. Najgorsze są te wszystkie leki, które sprawiają, że ma się objawy ciąży. I ta świadomość, że w sumie kropki nie przeżyły :(
Płacz... To ci pomoże... Trudno stwierdzić co w tym wszystkim jest najgorsze... Może że wracasz do początku z dodatkowym lękiem 😢... Ale masz jeszcze zarodki, czasem mówią że mrożone łatwiej się przyjmują niż świeże...

Też tak pomyślałam w pierwszej chwili, no normalnie mówi test ciążowy w 12dpt i się pojawić z wizyta. A to z krwi nie badać? Nie ma potrzeby. I tyle w temacie.
No widzisz - wykonczylam nawet lekarza ;) A co dolozylas do transferu? Nie chcialas sratchingu, embroglue? Jeden czy dwa zarodki? Wiesz ze on idzie od 18 na urlop?

reklama
No widzisz - wykonczylam nawet lekarza ;) A co dolozylas do transferu? Nie chcialas sratchingu, embroglue? Jeden czy dwa zarodki? Wiesz ze on idzie od 18 na urlop?
Wiem, zapytałam o embrioglue a on do mnie: możemy zrobić napewno nie zaszkodzi a właściwie to powiedzmy że to był mój pomysł. Hehe mówię ok nie będę się kłócić że mój. Zarodki mam tylko 2 więc biorę pojedynczo. W piatek ma przyjechać na mój transfer bo Juz się przestraszylam że ktos inny będzie robił. A wynik testu mam wysłać smsem i potem wizyta.

Do góry