reklama
kwiatuszekq20
Fanka BB :)
milia romka my myslimy tzn ja myslalam o oddaniu komorek zeby uzbierac na ivf bo narazie kiepsko to widze auto stoi w komisie i nic a narazie mamy jakies 4tys odłozone na ten cel, z jednej pensji ciezko,gdyby auto sie sprzedalo to bysmy mieli 20tys na to ale widzisz
wiem ze napewno musze zrobic Amh juz dzis dzwonilam do labo 110zł ale inhibiniunyB nie robia pani zdziwiona strasznie
no i kariotypy musze zrobic moze uda mi sie zalatwic skierowanie
Zarodków raczej bym nie oddala i emek tez raczej na to by sie nie zgodzil a komorki zastanawiam sie moze komus pomoge
wiem ze napewno musze zrobic Amh juz dzis dzwonilam do labo 110zł ale inhibiniunyB nie robia pani zdziwiona strasznie
no i kariotypy musze zrobic moze uda mi sie zalatwic skierowanie
Zarodków raczej bym nie oddala i emek tez raczej na to by sie nie zgodzil a komorki zastanawiam sie moze komus pomoge
Kinga_1
Madzialenak - czekamy na dobre wieści od Ciebie :-)
Martaczi - to masz podobnie jak ja. Ja niestety też nigdy nie miałam mrozaczków. No i też mam teraz 3 podejście. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwe. Inne opcji nawet nie zakładam. Bo niestety środki mi się wyczerpują pomału. Dzisiaj policzyłam leki jabym miała takie co mam do soboty włącznie to koszt jedyne: 9762 , a jeżeli do piatku to jedyne 9006 A wpłaciłam jak na razie 4500 zł. Kurcze, żebym już nie miała większych dawek, bo będzie masakra kasowa. A gdzie jeszcze podejście? Jakieś 7 tys.?
Martaczi - to masz podobnie jak ja. Ja niestety też nigdy nie miałam mrozaczków. No i też mam teraz 3 podejście. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwe. Inne opcji nawet nie zakładam. Bo niestety środki mi się wyczerpują pomału. Dzisiaj policzyłam leki jabym miała takie co mam do soboty włącznie to koszt jedyne: 9762 , a jeżeli do piatku to jedyne 9006 A wpłaciłam jak na razie 4500 zł. Kurcze, żebym już nie miała większych dawek, bo będzie masakra kasowa. A gdzie jeszcze podejście? Jakieś 7 tys.?
madzialenak
mama na pełen etat
Kochane już jestem.
Mam dobre wieści, maluszek rośnie jak na drożdżach :-) ma 60 mm, od ostatniej wizyty rączki i nóżki urosły, pojawiły się także paluszki. Kręgosłup bez żadnych braków, pęcherz moczowy na swoim miejscu, serduszko pięknie bije - uwielbiam ten dźwięk :-)a i najważniejsze przezierność 1,51 :-). Wg doktora piękny i zdrowy dzieciaczek.
Maluszek spał, ale jak doktor rozpoczął badania to się obudził i wierzgał nóżkami. Jestem bardzo szczęśliwa.
Lawendowy Sen zdziwisz się jak odwiedzisz naszą klinikę :-). Zatrudniony kolejny lekarz, jest rewelacyjny, dzisiaj byłam u niego bo dr K jest na urlopie przyjechał z Anglii, gdzie przez kilka lat leczył. Klinika przeszła remont, została powiększona, wszystko na + po prostu
Mam dobre wieści, maluszek rośnie jak na drożdżach :-) ma 60 mm, od ostatniej wizyty rączki i nóżki urosły, pojawiły się także paluszki. Kręgosłup bez żadnych braków, pęcherz moczowy na swoim miejscu, serduszko pięknie bije - uwielbiam ten dźwięk :-)a i najważniejsze przezierność 1,51 :-). Wg doktora piękny i zdrowy dzieciaczek.
Maluszek spał, ale jak doktor rozpoczął badania to się obudził i wierzgał nóżkami. Jestem bardzo szczęśliwa.
Lawendowy Sen zdziwisz się jak odwiedzisz naszą klinikę :-). Zatrudniony kolejny lekarz, jest rewelacyjny, dzisiaj byłam u niego bo dr K jest na urlopie przyjechał z Anglii, gdzie przez kilka lat leczył. Klinika przeszła remont, została powiększona, wszystko na + po prostu
Ostatnia edycja:
no wlasnie, widze, ze mnie rozumiesz...dziekuje. nie chcialam, zeby moje slowa kogos urazily i zle zabrzmialy...ale tak czuje i boje sie nawet pomyslec co to z tych moich komoreczek mogloby sie urodzic...miliaa ja dzięki za odpowiedź, ja bym wolała podejść na cyklu naturalnym ale każda informacja będzie dla mnie bardzo cenna nawet na cyklu stymulowanym. Nie znam twojego problemu ale warto by było się zastanowić czy będziesz dała radę zapomnieć i żyć z myślą że być może w świecie są twoje geny, wiem że to trudne ja zastanawiałam się jeszcze nad oddaniem połowy komórek w zamian za in vitro ale wiem że nie poradziłabym sobie z właśnie taką myślą....
jezeli chodzi o cykl stymulowany...przed @ jakies 2 tygodnie zaczelam brac encorton 1i 1/2 tabl dziennie, potem dostajesz @, niektore dziewczyny od poczatku czyli od 1dc, ja od 3dc bralam progynove 3x1tabl. i teraz w zaleznosci jak rosnie ci endometrium wyznaczaja ci dzien transferu... wiem, ze na cyklu naturalnym wazne jest tez twoje jajeczkowanie, ze wzgledu na to, ze ja jajeczkowan nie mialam podchodzilam na wspomaganym.
mnie dodatkowo endometrium zamiast roslo zluszczalo sie az 11dni...wiec dostalam jeszcze plasterki estradot 50 do naklejenia na pupe zeby estrogeny spowodowaly szybko wzrost endometrium. uwierz na wszystkie wypadki lekarze maja jakies sposoby.
po transferze bralam progyove3x1, estradot plasterki co 3 dni i zaczelam lutinus 3x1tabl dopochwowo, encorton zaczelam zmniejszac po pol tabl od momentu pozytywnego testu...
aktualnie 13tc progynova prawie odstawiona, zostal lutinus i ja wspomagam sie jeszcze duphastonem, ale ten tez niedlugo odstawie
madzialenak...aaaaa!!! huraaaa!! widzisz a tak sie balas!! po prostu za wczesnie badanie chyba zrobilas...wazne, ze jest ok! gratuluje pieknego i zdrowego bobaska!!!
kwiatuszekq20
milia ja uważam ze to jest indywidualna sprawa przeciez kazdy ma inne uczucia no nie i poglady,jaka podejmiecie decyzje to bedzie dobra zobaczysz
kwiatuszekq20
madzialeniek super ale chyba mialo byc mm a nie cm bo to jednak byłby za duzy ale super ze wszystko ok
nie mam śnieżynek właśnie:-(zaczynam od początku do trzech razy sztuka!!! mam nadzieję:-)
Tequila naprawdę widzę jak dziewczyny mówią że maja wysoką betę a sikańce nie wychodzą pamiętasz jak agapl zrobiła ostatnio sikańca i wyszła jedna krecha była załamana dzień z życia wyjęty a następnego dnia i piękna beta więc za te 10 zł które masz wydać na test kup pyszną czekolade! buzia trzymak kciuki i modle się za nas wszystkie!!!
Tequila, Martaczki ma racje. Mnie sikaniec nie wyszedl i tylko placz i nerwy niepotrzebne mi to przyspozylo nie mowiac juz a mezusiu, ktory prawie osiwial i olysial tego dnia a nastepnego nie mogl sie skupic w pracy, wszystko mu z rak lecialo.
reklama
Podziel się: