reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny.Błagam pomóżcie bo zwariuje.... Dzisiaj jest 18dpt a ja czuję ciągnięcie w dole brzucha. Czy to wg was dobry objaw? Jestem po 9 nieudanych tr. Beta w 12 dpt 240 a w 14 dpt 860. Pęcherzyk potwierdzony przez USG. Ale strasznie się boję że coś jest nie tak...
Mysle( bo w srodku nie siedze) ze to jak najbardziej normalny objaw ciazowy.Bedzie czesciej ci towarzyszyc.Wez sobie no spe,jak ci to spokoju nie daje.Bete masz piekna,pecherzyk jest,wazne ze nie krwawisz.A ze tu zaboli,tam zakluje,pociagnie ...czesciej bedzie sie to zdarzac,wraz ze wzrostem dziecka.Spokojnie.

reklama
Hej dziewczynki powiedzcie mi jedno czy podczas stymulacji tak już na prawie końcówce można uprawiać seks? Może głupie pytanie ale nie spytałam lekarza i niewiem czy ma to może wpływ na to żeby pęcherzyki za wcześnie nie popękały?
Nie wiem jak sie czujesz,czy masz uczucie pelnosci w brzuchu ?,kwestia komfortu,rowniez tego psychicznego.zapytaj,sama jestem ciegawa co ci dok powie.

Dobrze się czuje pełności nie mam jest ok tylko chodzi mi o to że dziś mam wizytę i w pon i jeśli w pon się okaże że np w środę już punkcja a do np pon nie będzie seksu to wtedy do środy nie będzie tej wskazanej wstrzemięźliwości[emoji848] i tu mam dylemat więc koniecznie muszę dziś zapytać lekarza
Nie wiem jak sie czujesz,czy masz uczucie pelnosci w brzuchu ?,kwestia komfortu,rowniez tego psychicznego.zapytaj,sama jestem ciegawa co ci dok powie.

Mozemy dyskutowac na ten temat bez konca i moze w koncu gdzies tam bysmy znalazly wspolny srodek .Ty na to patrzysz tak,ja z perspektywy wieloletniej pracy z ludzmi.Zawsze wracam do dziecinstwa,czesto tam szukajac poczatkow problemow w doroslym zyciu.Pomijajac patologie ,bo nie o tym mowily,chyba nigdy nie uslyszalam....ej,bylo zajebiscie wychowywac sie bez ojca,albo przygladac sie jak sie kloca,rozwodza,jak krzycza ,ze to przeze mnie wszystko sie zepsulo,bo matka mnie chciala,ojciec nie.
Wersja łagodniejsza,to taka,....pamietam jak mama starala sie mi wszystko zapewnic,byc i mama i tata,w sumie bylem szczesliwy\a ale taty mi i tak brakowalo.Takie sytuacje maja niestety wielki wplyw na zycie,na tworzenie krotkotrwalych zwiazkow,nie mocy okazywania uczuc i innych problemow.Dlatego napisalam,ze uwazam ze dziecko powinno byc wychowywane q pelej rodzinie i uczone szacunku i milosci .Na pewno sa sytuacje takie o ktorych piszesz.Tyle ze co innego jak dziecko " juz jest" a co innego kiedy mozna " inaczej".
Nie wiem czy ludzie zdaja sobie zawsze sprawe z tego co to znaczy wychowywac samotnie dziecko?Nie neguje tego,bo do takiej decyzji kazdy musi dojrzec sam.
Ja bym sie trzy razy zastanowila,zanim bym wmanipulowala faceta w podpis do transferu ,a potem podziekowala .
Do mnie te "szxzesliwe" dorosle dzieci nie przychodza,dlatego znam te inna strone.
Oj zgodnie z tym co mówi Kościół to ja piekło już zaliczę na 100% 😂😂😂 ale będą mieć tam przerąbane - bo ja to z tych gdzie diabeł nie może tam ....🤪🤩

Dzien dobry dziewczynki ❤
Mam pytanko do was czy ktoras z was miala problemy z bólem nog po transferze? Mnie codziennie bola nogi 😕 biore magnez max 1 tabletke. Moze brac wiecej ? Co myslicie?
Ja mam magne b6 2x2 bo sterydy wypłukują wiec spokojnie możesz zwiększyć dawke - magnez nie zaszkodzi 😘

reklama
Hej dziewczynki powiedzcie mi jedno czy podczas stymulacji tak już na prawie końcówce można uprawiać seks? Może głupie pytanie ale nie spytałam lekarza i niewiem czy ma to może wpływ na to żeby pęcherzyki za wcześnie nie popękały?
Nie wolno. U mnie zawsze kilkakrotnie to powtarzają. Twoje jajniki są ogromne, to też niebezpieczne.
Edit: Doczytałam, że punkcja dopiero w środę wiec dziś jeszcze można, ale to ostatni moment i to też niekoniecznie. Mąż musi sobie sam poradzić, żeby odświeżyć nasienie.

Do góry