reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Widzę że nie tylko ja jestem o to zła. Mnie też nikt z Novum nawet nie poinformował że jest coś takiego jak hodowanie do blastocysty. Dostałam info ze zapłodnione, transfer za 2 dni (czyli w 3 dobie) i tyle. O blastocyscie dowiedziałam się... Tutaj od Was! A przy takich kosztach jak się ponosi też bym dała bez zająknięcia! Na moim cenniku kwota o 100zl większą 😂
no dobra. to co jest w końcu lepsze? 3 jest bez sensu? mi w novum akurat lekarz powiedział że będą hodowac do 5 dnia. wyszło inaczej ale to inna historia. może to zależy jednak od przypadku?

no dobra. to co jest w końcu lepsze? 3 jest bez sensu? mi w novum akurat lekarz powiedział że będą hodowac do 5 dnia. wyszło inaczej ale to inna historia. może to zależy jednak od przypadku?
Pewnie, że zależy od przypadku a przede wszystkim od nasienia... Ale blastka, to jednak blastka. Moim zdaniem.

Jak dobrze pamiętam w Invicta też jest na to oddzielna linijka w cenniku, tylko podejście jest takie, że liczą to niejako z automatu u wszystkich. A to chyba żadne takie podejście nie jest właściwe, bo powinno być tak jak pisała @motylek24, że zależy od indywidualnej sytuacji i decyzji lekarza, bo czasem dla lepszego efektu opłaca się hodować do blastki, a czasem nie.
U nas główny czynnik męski. Ostatnio oglądałam wywiad na tym forum z dr. koz.iol z nov.um i opowiadała jak ważna jest 3 doba. Kur.wa mać serio? Ja mam wiedzieć że powinnam jeszcze o to prosić?
Ja p. 4 transfery!! czy oni zdają sobie sprawę co nam robią?
Od tych hormonow niedługo mi trzecia ręka na plecach wyrośnie. AMH wolę narazie nie badać bo się boje. O stanie mojej psychiki nawet nie będę wspominac.
Serio gdyby nie ostatni mrozak i zamrożone komórki to by mnie już tam nie zobaczyli!

reklama
Jak dobrze pamiętam w Invicta też jest na to oddzielna linijka w cenniku, tylko podejście jest takie, że liczą to niejako z automatu u wszystkich. A to chyba żadne takie podejście nie jest właściwe, bo powinno być tak jak pisała @motylek24, że zależy od indywidualnej sytuacji i decyzji lekarza, bo czasem dla lepszego efektu opłaca się hodować do blastki, a czasem nie.

W Gyn.centrum też dopłata 600 zł, ale przy małej ilości zarodków embriolog od razu zalecił coś zamrozić w 3 dobie, resztę hodować do 5, jak nie dotrwały to nie było dopłaty

Do góry