reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ciężko wytłumaczyć to komuś kto nie rozumie i nie zna problemu. My już mówimy o swoim problemie otwarcie tym bardziej, że ja od zawsze mówiłam, że chce mieć dzieci i to dużo. A to nie jest moja wina czy mojego męża, że ich nie mamy. To jest choroba. A zazwyczaj o swoich chorobach ludzie mówią bez problemów. I zauważyłam, że im więcej ja mówię tym mniej otrzymuje pytań. Bo ludzie dopiero wtedy nie wiedzą jak się zachować.
a ja wybieram opcje pośrednią. już pisałam o tym. z tymi z którymi nie chce to czasami mówię jak bóg da ;) innym mówię czasami na wkurwie jak juz widzę po pytaniu że nie odpuści że to zbyt intymne pytanie i czy chciałby żebym to pytala o( i tu jak znam jakieś słabe punkty to wale w nie- mówiłam już wam-nie mam litości do ignorancji,braku empatii i wchodzenia z buciorami w czyjąś życie takimi pytaniami). A najczęściej to zmieniam temat lub mówię że nie chce o tym rozmawiać. 😁

reklama
Ciężko wytłumaczyć to komuś kto nie rozumie i nie zna problemu. My już mówimy o swoim problemie otwarcie tym bardziej, że ja od zawsze mówiłam, że chce mieć dzieci i to dużo. A to nie jest moja wina czy mojego męża, że ich nie mamy. To jest choroba. A zazwyczaj o swoich chorobach ludzie mówią bez problemów. I zauważyłam, że im więcej ja mówię tym mniej otrzymuje pytań. Bo ludzie dopiero wtedy nie wiedzą jak się zachować.
A ja nie mówię nic nikomu, poza szefowa bo jakoś na te wizyty jeździć musiałam, czasem co 2 dni. Duszę w sobie bo boję się odrzucenia, problem po mojej stronie więc całe życie czułam się przez to gorsza, niepełnowartościową. Zawsze bałam się że jak partner się dowie że tylko tak mogę dać mu dzieci to odejdzie. Bałam się opinii przyjaciół. Boję się opinii teściów którzy mają kasę i na pewno by nam pomogli ale nie powiem bo może uznają ze jestem za mało wystarczająca dla ich syna, że zasłużył na lepszą...

Dziewczyny zrobiłam rano teścik 🤭
Wyszła krecha od razu! 😍
Jejuu chyba faktycznie jestem w ciąży 🥰
W piątek lecę na betę @mary.m
Trzymajcie kciuki dalej ✊✊✊

35D09403-AE61-47D8-9A24-3C09017A7C3D.jpeg

Popieram twój plan. Tylko cały czas mnie martwi ta nowa klinika, kuwa żeby tylko studentów nie zatrudnili. Stymulację to już wiadomo jak u ciebie robić , jeszcze tylko dobre laboratorium i będzie dobrze.
Motylku, spokojnie, pod koniec sierpnia pojadę tam na wizytę i wypytam o wiek i doświadczenie embriologa 😘 Jeśli będę miała zastrzeżenia to pójdę do starej kliniki🙂 Muszę być ostrożna, bo to raczej ostatnia stymulacja

Aaaa zostalam Ciocia 😍😍😍❤️moja przyjaciółka urodziła wczoraj swoją córeczkę aż musiałam się i wam pochwalić 😍😍 i standardowo od rana ryczę jak bóbr 🤦‍♀️🤷‍♀️ To jest coś niesamowitego zobaczyć takie małe cudo 😍 z myślą że być może już niedługo podobne będzie rosło w twoim brzuchu i za kilka miesięcy będę mogła takie cudo tulić do piersi 😍😍😍❤️

reklama
Aaaa zostalam Ciocia 😍😍😍❤moja przyjaciółka urodziła wczoraj swoją córeczkę aż musiałam się i wam pochwalić 😍😍 i standardowo od rana ryczę jak bóbr 🤦‍♀️🤷‍♀️ To jest coś niesamowitego zobaczyć takie małe cudo 😍 z myślą że być może już niedługo podobne będzie rosło w twoim brzuchu i za kilka miesięcy będę mogła takie cudo tulić do piersi 😍😍😍
Gratulacje ciociu i gratulacje dla przyjaciółki 👏👏

Ja dziś nieco lepiej, wczoraj wypłakałam ocean i chyba więcej nie mam. Pora wziąć się w garść, wstać i pomyśleć co dalej.. Tyle że nie wiem... W Novum kazali zrobić betę w 14 dpt, ja zrobiłam w 10dpt.. Nic nie wyszło więc już nic nie wyjdzie ale muszę oznaczyć i tak w 14 a wtedy dopiero się z nimi kontaktować i ewentualnie odstawiać leki ech... A mam ochotę trzasnąć wszystko w kat bo patrzę na pudla i widzę rozczarowanie i żal, że mogło być a nie ma..

Miłego dnia wszystkim 😘

Do góry