reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Fredka różne są opinie na temat szczepień. Poczytaj, ale nie wpadaj w panikę. Pamiętaj, że wszystko co bierzemy jest szkodliwe, te leki do stymulacji, sterydy... To wszystko może zaszkodzić. Pytanie, czy warto?
Wielu babkom szczepienia pomogły, ja zaufałabym Paśnikowi😘

Co do embriologów w nowej klinice, to Vitro też nie miało jakiś starych🤣🤣🤣Jak pamiętam panią embriolog na rozmowie, to wydawało mi się, że Ona prosto po studiach, a jednak coś tam udało im się uhodowac z moich starych komórek i kiepskiego nasienia M.
Ja cały czas rozważam te Twoja nowa klinikę o jak się zdecyduję, to pójdę do Twojej Babki 😉
Te szczepienia to dla mnie zupełna nowość, w sumie cała moja wiedza pochodzi od kochanej @Aduś16.
Murawcia, ja i tak dotarłam juz do ściany, więc nic mi innego nie pozostaje oprócz tych szczepień. Gdybym miała dużo pieniędzy, miałabym więcej możliwości, ale jest jak jest. Zresztą sama wiesz co i jak u mnie 😘
Pasnik dał mi znowu dużo nadziei bo po tym transferze trochę kiepsko ze mną było. Powiedział, że te szczepienia mają 70% skuteczności - czyli bardzo dużo. @Aduś16 zgadzasz sie z tym?

reklama
Fredka różne są opinie na temat szczepień. Poczytaj, ale nie wpadaj w panikę. Pamiętaj, że wszystko co bierzemy jest szkodliwe, te leki do stymulacji, sterydy... To wszystko może zaszkodzić. Pytanie, czy warto?
Wielu babkom szczepienia pomogły, ja zaufałabym Paśnikowi😘

Co do embriologów w nowej klinice, to Vitro też nie miało jakiś starych🤣🤣🤣Jak pamiętam panią embriolog na rozmowie, to wydawało mi się, że Ona prosto po studiach, a jednak coś tam udało im się uhodowac z moich starych komórek i kiepskiego nasienia M.
Ja cały czas rozważam te Twoja nowa klinikę o jak się zdecyduję, to pójdę do Twojej Babki 😉
No nie wiem, ja ciagle mam przed oczami tego młodego człowieka, który ledwie co studia ukończył. Jego doświadczenie....no cóż nie powinnam narzekać bo dziecko mam. W zasadzie dziecko mam dzięki lekarzowi bo nie zgodził się na dwa zarodki, a embriolog zalecał. Widocznie coś mu się zmieniło bo teraz koleżance zlecił podanie jednego trzydniowego zarodka 😜 organizacja laboratorium to nie jest betka, wiem coś o tym.

No nie wiem, ja ciagle mam przed oczami tego młodego człowieka, który ledwie co studia ukończył. Jego doświadczenie....no cóż nie powinnam narzekać bo dziecko mam. W zasadzie dziecko mam dzięki lekarzowi bo nie zgodził się na dwa zarodki, a embriolog zalecał. Widocznie coś mu się zmieniło bo teraz koleżance zlecił podanie jednego trzydniowego zarodka 😜 organizacja laboratorium to nie jest betka, wiem coś o tym.
Ja kompletnie nie znam się na organizacji laboratorium. Mówię o swoich odczuciach i faktach po spotkaniu. O nie powiem. Też spieprzyli, bo odmrozili mi nie ten zarodek co trzeba😤😤😤teraz chyba, któraś z Dziewczyn ma podobny przypadek. Żałuję, że nie pisałam wtedy skargi😔Do końca życia będę się upierać, że gdyby zostawili go na koniec, to już teraz bym miała malusiego bejbika w domku😪🤷‍♀️

Dziewczyny ja póki co biorę luteinę podjęzykowa- czy naprawdę trzeba to trzymać pod językiem bo to jest paskudne i gorzkie...czy połknąć po prostu? Jak Wy to bralyscie?
Trzeba trzymać pod jezorkiem. Mi tam smak wcale nie przeszkadzał a jeszcze zawsze na wygłupy mnie brało i specjalnie zaczynałam gadać tak śmiesznie ze mój mąż boki zrywał że śmiechu 😂😂😂

A ja nie mówię nic nikomu, poza szefowa bo jakoś na te wizyty jeździć musiałam, czasem co 2 dni. Duszę w sobie bo boję się odrzucenia, problem po mojej stronie więc całe życie czułam się przez to gorsza, niepełnowartościową. Zawsze bałam się że jak partner się dowie że tylko tak mogę dać mu dzieci to odejdzie. Bałam się opinii przyjaciół. Boję się opinii teściów którzy mają kasę i na pewno by nam pomogli ale nie powiem bo może uznają ze jestem za mało wystarczająca dla ich syna, że zasłużył na lepszą...
Jesteś bardzo wartościowa osoba a niepłodność to nie Twój wybór więc nie masz sobie nic do zarzucenia. Uwierz kochana w siebie bo nie jesteśmy niczym gorsze od kobiet mających dzieci naturalnie![emoji3590] I nie uważam niepłodności jako powodu do wstydu. Oczywiście możesz mieć inne zdanie ale nigdy nie myśl o sobie, że jesteś niewartosciowa[emoji3590]

reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

29.07. - powtórka BETY @Czarna1985 ✊ ✊ ✊
29.07. - transfer @mary.m
29.07. - wizyta wstępna przed transferem @kate_p7
30.07. - wizyta przed transferem @cikulinka
31.07. - BETA @klaudiaanita
31.07. - wizyta u genetyka @Pchełka216
27.08. - wizyta w klinice @Camilleka
04.09. - początek stymulacji @Evela.6

2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-08-10 Dakita30 - termin porodu ❤
2020-08-25 candy - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@Czarna1985 wierzę, że będzie dobrze!!! ✊✊✊✊✊✊ niech beta pięknie rośnie ❤❤❤❤❤

@kate_p7 ogromne ✊✊✊✊✊✊ żebyś mogła już planować transfer ☺☺☺ ❤

I za mnie dziś trzymajcie kciuki, bo zabieram swojego Kropka do domu ☺ ✊✊✊✊✊ Oby chciał ze mną zostać ✊✊✊✊✊

✊✊✊✊✊✊ za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺

Do góry