Artemida jakie masz piękne zdjęcie z brzuszkiem )U nas w czasie oczekiwań między testami a usg ja trzaskalam drzwiami tak mnie mąż wkurwial wszystko w normie
reklama
Wiem to okropne jest bo robią z tego ogromny biznes:-( i wy biedactwa potem startujecie do procedury z 4 komórkami bo się „odmrozi” tylko tyle. Albo kupujecie tyle „gamet” na ile was stać. To nie równa walka;-(Owszem płacisz za leki stymulujące dawczyni. A potem osobno za swoje leki które przygotują endometrium. I właśnie ilość tych komórek... Ponad 20tys i 3 komórki... Takie to jest sprawiedliwe ale jak ktoś NIE MA wcale swoich jak ja to nie ma wyjścia...
Tak jak myslalam musi być tu mega biznes bo kliniki nie robiłyby tego charytatywnie.Owszem płacisz za leki stymulujące dawczyni. A potem osobno za swoje leki które przygotują endometrium. I właśnie ilość tych komórek... Ponad 20tys i 3 komórki... Takie to jest sprawiedliwe ale jak ktoś NIE MA wcale swoich jak ja to nie ma wyjścia...
pauli890
Fanka BB :)
Mrożone. Komórki są w Polsce wówczas dopiero ja byłam szykowana do transferu.To zawsze są świeże czy mrożone się dostaje?!
Aaaanna
Raczej sensu nie ma bo i tak nic zrobić się nie da żeby ona urosła szybciej czy bardziej a nerwy są koszmarne przed oznaczeniem w trakcie i po czekając na wynik. Jeśli zarodek ma się zaimplantowac i rosnąć to o tak to zrobi a na pewno lepiej mu będzie jak matka zachowa spokój.
Jeszcze nic nie jest przesądzone, zwłaszcza, że miałaś dwa zarodki, współczuję tego stresu [emoji17] czasem się zastanawiam czy to nasze częste badanie bety ma sens, bo jeszcze dokładamy sobie zmartwień [emoji8]
KarolinaJ79
@pauli890 przykro mi - a miałaś procedurę na mrożonych KD???? Bo w Czechach ta procedura kosztuje tyle co w Polsce tylko tyle ze stymulują dawczynie dla Ciebie i jedziesz na punkcję ze swoim mężczyzna! Zapładniają świeże Komórki. Ja teraz miałam ich 11 z czego 9 dojrzałych zapłodnili 7 i mam jeszcze 2 blastocysty a w czwartek w 10dpt idę ma betę . Jakie leki miałaś do tego podejścia ???
bazylia128
zawsze 2 dnia po punkcji ze beda hodowac do blastocysty a pozniej 5 o zaknczeniu hodowli...@bazylia128 jak często Gameta informowała Cię co tam się dzieje z zarodeczkiem? Po zapłodnieniu i dopiero w 5/6 dobie?
KarolinaJ79
@Czarna1985 Trzymam kciuki!!!!
pauli890
Ale jeśli mój ostatni mrozak nie da ciąży to zmieniam klinikę na Invimed. Tam co prawda 21 tys ale 12 komórek. A leki, wuzyty to zawsze dodatkowo. Nie poddam się, choć czeka mnie orka żeby taka kasę mieć...Tak jak myslalam musi być tu mega biznes bo kliniki nie robiłyby tego charytatywnie.
reklama
bazylia128
To mialas dwa zarodki? Jesli tak to jest to bardzo mozliwe ze jeden sie ewakuuje i dlatego przewaznie jest chwilowy spadek czy postoj bety...Tak zrobię. To czekanie mnie wykończy.
Podziel się: