reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
KD kosztuje więcej niż in vitro z własnymi... W różnych klinikach jest od 15 tys. do 21 tys., często dochodzą procedury dodatkowe, oczywiście badania wymagane ustawą dla Was. I tylko pierwszy transfer jest w cenie, chociaż nie zawsze... Ja jestem po czterech transferach z KD, żaden się nie udał. Na te procedury z KD wydaliśmy 42 tys. (z wizytami i badaniami po transferach)...
A gdzie podjęłaś swoje starania? Miałaś od razu 4 komórki?

Ja podjęłam swoje starania w Novum. Tutaj koszt programu in vitro z Kd to ponad 16000 lub ponad 21000 (8tys za 3-4 komórki lub 13tys za 6-7komorek) + wizyty + badania + leki + zamrożenie pozostałych zarodkow. Na około przekroczyłam już 22tys.
W moim przypadku 2 komórki poprawnie się zapłodniły, 1 obumarła.
A powiedz ile czasu czekałaś na komorki w novum?

reklama
A powiedz ile czasu czekałaś na komorki w novum?
Komórki znalazły się bardzo szybko bo rozpoczęliśmy program z banku zagranicznego w marcu chyba 12, a już po tygodniu była dawczyni. Komórki w ciągu miesiąca miały trafić do PL ale wiadomo koronawirus i zamknięty ruch lotniczy.. Trafiły na początku czerwca. Od razu 12 czerwca wizyta i rozpoczęłam przygotowania do transferu. 17. 07 transfer, dziś jestem 11dpt i jak widać beta 0.2 więc już sukcesu z tego nie będzie... Został drugi zarodeczek. W nim całą nadzieja.. 😍

Do góry