reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurczę jak się rozpiszecie to cieżko wszystko ogarnąć 😂
Był na tapecie temat czy mówicie o in vitro, tak więc - u nas wiedzą tylko najbliżsi i jeszcze w bardzo okrojonym składzie. Nie uważam, żebym musiała się tym chwalić. Nie wstydzę się, że zaszłam w ciąże dzięki in vitro ale też nie muszę się tłumaczyć.

Pamietam taką historie- pare lat temu byłam z moim mężem na urodzinach u mojej cioci. Wtedy jeszcze nie staraliśmy się o dziecko.
Jak to na urodzinach jest jedna strona rodziny i druga. Z tej drugiej strony jest babka, która jest katechetką (czytaj dalej świętsza od papieża😂). I mówi o in vitro - jakie to zło, że dzieci rodzą się z krótszymi palcami czy rękami 🤦🏼‍♀️ (Nie pamiętam).
Odpowiedziałam jej, że jeżeli stanie się tak, że będziemy musieli skorzystać z tej metody żeby mieć dziecko to tak zrobimy. I co ? Akurat tak wyszło 🤷🏼‍♀️ Mam za sobą 2 stymulację ale najważniejszy jest masz cud w brzuszku 🥰 nie żałujemy ani jednej wydanej złotówki.

Już wtedy nie znając dokładnie o co chodzi w in vitro wiedziałam, że jest delikatnie mówiąc nienormalna..
Ostatnio mi się o niej przypomniało i powiedziałam o tym mężowi, a on na to - chętnie był z nią wszedł w dyskusje 😂😂
Ta kobieta NIBY z tych inteligentnych, jakieś tam prace naukowe pisze (ale religijne oczywiście) itp. Nie neguje tego, sama jestem osobą wierząca aleeeee ludzie 🤦🏼‍♀️

Tak więc uważam, że im mniej ludzi o tym wie tym lepiej. Dzisiaj jest Ok a jutro Twojemu cudowi powiedzą w twarz, że jest kosmitą 😑
Jest bardzo dużo ludzi zawistnych, czekających tylko na Twoją porażkę. Niby klepią Ciebie po plecach, że wszystko będzie dobrze a pózniej wbijają tam nóż.

Gratuluje tym, które dotrwały do końca 😂🤪
Teraz ja muszę jeszcze przeczytać pare stron 🤓

Trzymam kciuki za Was dziołchy ✊🏻
Jakie to prawdziwe zgadzam sie z toba w 100 procentach

reklama
Dziewczyny tak bardzo wam dziekuje i przepraszam ale czasami ciezko uwierzyc po tylu latach ze miedys bedzie dobrze ;) Lekarz powiedzial ze jak na dzien dzisiejszy jest cudownie i przyrost pienky. Ale taki ochrzan dostalam !!!!!!!!! Powiedzial ze jeszcze takiej pacjentki nie mial - jak mozna zrobuc sikanca w 4 dpt a bete wg niego mialam zrobic w 10 dpt dzis jest 7 dpt ;) Powiedzial ze jak przyjade na wizyte to mi da w dupsko ;) I nigdy wiecej nie chce miec juz ze mna nic do czynienia ;) Oczywiscie jeszcze roznie moze byc ale dzisiaj jestem tak zszokowana i SZCZESLIWA 😍 😍 😍 Przyrost chyba pawidlowy po 48h? Łukasz oczywiscie jeszcze nic nie wie bo wlasnie jedzie z Wawy - sama to wszystkow sobie kisilam ;) Bylam juz u lekarza rodzinnego bo mi sie fraxiparyne i encorton skonczyl ;) Czuje sie jak by mi nic nie bylo... wczoraj mialam tylko lekkie bole okresowe... JEszcze raz dziekuje wszystkim !!!!!!!!!!!!!! Kocham kazda z osobna ;)
Fantastyczne wieści. To teraz otul tego malucha w sobotę i skoncentruj się na samych pozytywnych emocjach 😁 dość już nerwów. ❤️ Cudownie.

Dziewczyny tak bardzo wam dziekuje i przepraszam ale czasami ciezko uwierzyc po tylu latach ze miedys bedzie dobrze ;) Lekarz powiedzial ze jak na dzien dzisiejszy jest cudownie i przyrost pienky. Ale taki ochrzan dostalam !!!!!!!!! Powiedzial ze jeszcze takiej pacjentki nie mial - jak mozna zrobuc sikanca w 4 dpt a bete wg niego mialam zrobic w 10 dpt dzis jest 7 dpt ;) Powiedzial ze jak przyjade na wizyte to mi da w dupsko ;) I nigdy wiecej nie chce miec juz ze mna nic do czynienia ;) Oczywiscie jeszcze roznie moze byc ale dzisiaj jestem tak zszokowana i SZCZESLIWA 😍 😍 😍 Przyrost chyba pawidlowy po 48h? Łukasz oczywiscie jeszcze nic nie wie bo wlasnie jedzie z Wawy - sama to wszystkow sobie kisilam ;) Bylam juz u lekarza rodzinnego bo mi sie fraxiparyne i encorton skonczyl ;) Czuje sie jak by mi nic nie bylo... wczoraj mialam tylko lekkie bole okresowe... JEszcze raz dziekuje wszystkim !!!!!!!!!!!!!! Kocham kazda z osobna ;)
Noooo i pięknie panikaro ;)
Teraz nie denerwuj swojej córki !! Babki są silne, da radę 😘 kiedy powtarzasz betę ? Bo znając Ciebie to zrobisz to nie raz 😂

No widzisz panikaro 😍 SUPER!!!! I tak zostanie tym razem!

Boshe babeczki ale wy produkujecie. Przez1 dzień ponad 40 stron. Nie dam rady nadrobić.

Staram się ile mogę was czytać i chciałabym odpowiedzieć wszystkim babeczkom, które się boją technicznej strony procedury.

Ja boję się igieł. Zastrzyki w brzuch przy pierwszej procedurze robił mi mąż a ja miałam kołdrę na głowie. Tak się bałam. Jedne z nich bolały, inne nie. U mnie sprawdziło się podawanie leków prosto z lodówki. ❄
Jak miałam mieć pobranie to nawet nie wiedziałam co mnie czeka. Nie wiedzialam jak to technicznie wygląda. Jak się wybudzilam po to się bałam zajrzeć pod kołdrę bo myślałam że mam dziury w brzuchu 😂 A wcale ich nie było. Żadnego śladu nie było.
Na transfer męża nie wpuscilam bo bałam się że jak zobaczy mnie na "samolocie" to już mnie nie będzie chciał. Taaa... brawo ja.
Po transferze miałam akupunkture. Przypominam że boję się igieł. Nawet zasnęłam. Z tej procedury mam ❤❤
Teraz sama robię sobie zastrzyki w brzuch (choć zamykam oczy jak to robie) i podchodzę do wszystkiego po raz 3.
Lepiej nie myśleć, nie czytać tylko iść na całość 🐱😜
Usypianie jest śmieszne. Lekarze mieli że mnie ubaw po pachy. Transfer nie boli. A jakie mogą być efekty.

Życzę wszystkim was i sobie również takich wspomnień. I efektów przede wszystkim.

Wcale się nie dziwię twojemu lekarzowi, on już za Ciebie 10 zdrowasiek dodatkowo odmówił. Pisząc serio on też pewnie się cieszy :)

reklama
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę że coś działacie[emoji3059]
Ja mam póki co bana. Czekam na @. Czy wiecie ile cykli powinnam poczekać przed krio po pozamacicznej i usunięciu jajowodu? Dziś mija równo 4tyg..
Dopiero 4.08 mam kontrolę pooperacyjna.
Nienawidzę tej bezczynności! [emoji1751]

Do góry