Linaaa
Fanka BB :)
Tak. Nic u niego nie stwierdzili. A to ma znaczenie już po zaplodnieniu ?Super to daj znac jak poszlo A maz z nasieniem ok?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak. Nic u niego nie stwierdzili. A to ma znaczenie już po zaplodnieniu ?Super to daj znac jak poszlo A maz z nasieniem ok?
Pobrali 15, zapłodnili 11 i 9 doszło do 3 doby. Do 5 juz tylko 2
No tak, niby 6 blastek, ale u mnie z 7 blastek z pierwszej procedury też 6 nie dało ciąży. Nie mam pojęcia co się zadziało, że akurat drugi transfer się udał. W pozostałych nawet biochemu nie było,tylko zerowa beta... Chyba nie da się tak łatwo znaleźć odpowiedzi na te pytania.Jeszcze mocno głowie się dlaczego zaproponowali ci in vitro jeśli obiektywnie popatrzeć na Twoją historię to naturalna ciąża jest jak najbardziej możliwa.....idąc dalej....mialaś podanych 6 blastek, no do cholerki powinno być coś więcej niż biochemiczna....może warto oprócz Paśnika skonsultować to wszystko z innym lekarzem....wiem masz swoją miłą lekarkę, super ostatnia stymulacja ale jaki ona ma pomysł na Ciebie.
Wyniki są w normie, mam duphaston,progesteron besins i prolutex.Mało tegp progesteronu. Masz jakiś co nie wychodzi w krwi ?
Uwielbiam jak to opisałaś, prosto i na temat - konkretnie i teraz już każdy rozumie o co kamanFamsi to coś w rodzaju PICSI czyli wiązanie z hialuronianem - jak się nie wiążą nie dokończą procesu zapłodnienia. Czyli to IMSI wybieranie pierw plemnika w większym powiększeniu niż ICSI wtedy mamy większe powiększenie. Bo ICSI to bierzemy plemnik łamiemy mu ogon i wbijamy do komórki na imprezę. Pierw oglądany go pod mikroskopem po pierwszej selekcji - czyli odwirowujemy te które się nie ruszają lub są słabe. Oceniamy czy ma główkę ładna i witkę itp. IMSI widzi jeszcze więcej - różne defekty, wgłębienia. Potem bierzemy te wyselekcjonowane plemniki i patrzymy które się wiążą z hialuronianem. Jak pozytywnie reagują to do komórki. Bo test z hialunianem to test który mówi czy plemniki nie są „ślepe” mogą być super pływakami ale do komórki nie dopłyną bo jej nie zlokalizują. Czyli FAMSI picsi bliżej natury :-)
Jeszcze dobra jest separacja nasienia usuwa wiekkszosc plemników z wadliwym DNA. To dodatkowa opcja.
Teraz i ja cie mam na wizjerzeHahaha czekałam na Twoja relacje czujesz się obserwowana ?
mnie znałam tej opcji i nie wiem na czym polega
Tak - od 3 dnia wlacza sie czynnik meski. Jesli nic nie ma to pewnie bedzie 6/6Tak. Nic u niego nie stwierdzili. A to ma znaczenie już po zaplodnieniu ?
Chyba Cię pomyliłam, przepraszam... Tak to jest jak udzielasz się na forum między jednym mailem do klienta a drugim... . Ale już wszystko wiem... Wiem też, że panikujesz przed sprawdzeniem wyniku obecnego... Trzymam kciuki!!!!Chyba mnie pomylilas ja poprzedni transfer mialam dokladnie rok temu i sie okazalo puste jajo - a chyba ze czytalas jak wspominalam o tym to tak wtedy juz byl widoczny pecherzyk w jamie macicy...
Mnie poproszę na 27/08 na wizytę u doktorka i mamy zacząć ju coś działać@kate_p7 @Pchełka216 jesteście w kalendarzu Jak kogoś jeszcze dopisywać to proszę dawać znać