reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki, czy któraś z Was miała robione IMSI? Co myślicie? Jest sens? Zastanawiam się czy nie dopłacić i nie zrobić go zamiast ICSI
Ja miałam FAMSI to bardziej wyspecjalizowane niż IMSI i stosunek zapłodnień 100% na 3 próby. Po ICSI zapłodnilo się 50% komórek.

reklama
Pobrali 15, zapłodnili 11 i 9 doszło do 3 doby. Do 5 juz tylko 2 😭😭😭😭😭
To mi wyglada na dobrą selekcje :-) będzie z tego dziecko ;-) Czasem selekcja jest w brzuchu - transferujesz i transferujesz do usranej ... aż trafisz. A czasem w labie ja tak miałam i jak podali zarodek to się implantowaly. Szłaś pewnie długim protokołem tam są słabsze zarodki, ale więcej komórek. Jak już są to często urodzenie jest ;-)

Mam 37 lat😊termin na początek listopada. Młody chodzi do żłobka. Znaczy chodzi jak nie jest chory ofkors. Czyli w tym tygodniu akurat jest ok😊 Nasz Maks to biegająca energia, jezt bardzo angażujący, sam potrafi zająć się zabawą na max kilka minut... Najlepiej z kimś, a już w ogóle najlepiej jak ten ktoś będzie za nim chodzić i robić to co on pokaże (no pod warunkiem, że się uda zrozumieć co on ma na myśli 🤔😆). Więc jak jestem z nim w domu sama, a tak bylo przez poprzednie 2 tygodnie to łatwo nie jest... No i nie zawsze chce wchodzić po schodach, mieszkamy na 2 piętrze, więc wnoszenie i znoszenie ze schodów też się zdarza i to nie rzadko. No ogólnie to się cieszę, ze jak na razie ciąża przebiega dobrze, a jak będzie dalej to zobaczymy. Pewnie na początku jak urodzi się Oskar to będzie masakra, dopóki się nie nauczymy ogarniać dwójki, a jak Maks będzie chorował, to będzie nam potrzebna pomoc, mam nadzieję że moja mama będzie wtedy chciała przyjechać pomóc (bo teraz to jak ją prosimy, żeby zajęła się młodym , to trzeba jej go zawieźć, więc jest niezła wyprawa...).
A sprzątanie... W wolnej chwili... Jakoś tam, na pewno fajnie by było jakby było nega pieknie posprzątane, ale już nauczylam się ze idealnie czysto to predko nie będzie 😊😆😂i można z tym żyć 😊
I tak jak sobie myślę, że marzyłam kiedyś o bliźniakach to nie wiem jak byśmy to ogarnęli ...
Tak samo byscie ogarneli.Ja jestem czasami przez 10-14 dni z nimi kompletnie sama,do tego wielki dom,terminy...i daje rade,wszystko kwestia dobrej organizacji.😃

Ja cały czas się boję narkozy, jeszcze nigdy nie miałam :/
Tez się bałam ;-) ale do przejścia. Narkoza jest spoko kręci się w głowie i zasypiasz. To przygotowanie - wenflon to nieprzyjemne. Mi się wczoraj wbili drugi raz. Niestety u mnie często tak jest :-) przy pobraniach tez mam problem. Ogółem 3mam kciuki:-)

To mi wyglada na dobrą selekcje :-) będzie z tego dziecko ;-) Czasem selekcja jest w brzuchu - transferujesz i transferujesz do usranej ... aż trafisz. A czasem w labie ja tak miałam i jak podali zarodek to się implantowaly. Szłaś pewnie długim protokołem tam są słabsze zarodki, ale więcej komórek. Jak już są to często urodzenie jest ;-)
Szłam krótkim

Ja miałam FAMSI to bardziej wyspecjalizowane niż IMSI i stosunek zapłodnień 100% na 3 próby. Po ICSI zapłodnilo się 50% komórek.
W gamecie jest tez jakieś PCISI - właśnie cos z kwasem hialuronowym. Muszę dziś na wizycie dopytać.
A wg Was lepiej jest mrozić zarodki w 3 czy 5 dobie? Załóżmy ze jest ich mało.

Hej.
Pamięta mnie ktoś? Jestem po pierwszych zastrzykach z gonalu w invikcie gdańskiej. Nasze ostatnie podejście. Jutro jadę na wykaz covid a w sobotę badania i wizyta. Jak dobrze pójdzie między 3 a 5 sierpnia pick up.
My będziemy mieli FAMSI. Mam nadzieję że to pomoże i będzie dużo pięknych zarodków.

Buziaki babeczki i miłego dnia.

Jestem załamana [emoji24][emoji24] normalnie żyć mi się odechciewa [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] 2 zarodki dotrwały do 5 doby [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] ja już nie mam sił [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]
A wiesz jakiej klasy są te dwie blastki? Czasami nie ilość, a jakość się liczy. Dwa zarodki mogą dać cudowne dzieciaczki. Tu nie ma co płakać Skarbie, a szykować brzuszek na cudowne maleństwo/twa!!!

reklama
To ty już dawno z tym jednym jajowodem powinnaś w ciąży być i to naturalnej.......szukaj w tej immunologi.....już pisałam jeśli ty miałaś na końcu takie zarodki do transferu tego ostatniego to wcześniej mogłaś mieć AA i nic nie drgelo...kuwa no coś musi jeszcze być.
Już wizyta u Paśniorka ustalona, dopiero na 1 września ale mam jeszcze do nich dzwonić. Popisałam trochę z Aduśkiem i być może będę szła w kierunku tych szczepień. Zresztą sam Paśnik mówił, że jak mi nie wyjdzie, to on coś mi zmieni w leczeniu. Zobaczę co on sam zaproponuje. Wiesz, lepiej mi na duszy jak już mam wizytę zaklepaną i obmyślony plan :)

Do góry