reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, co wy tu smutacie przeze mnie, ja się ogarnę za jakąś chwilkę. Muszę to zrobić po swojemu. Będzie dobrze.
Myśleć mi tu o swoich transferach❤❤❤. Ja o Was myślę❤❤❤
Pod koniec sierpnia idę do nowej kliniki, już pisałam do lekarki. Kasa jakaś jest, klimy najwyżej nie będzie.
Czuję się w hu.. źle, bo niby nie wierzyłam, ale same wiecie jak to jest.
Kompletnie nie wiem co mogę teraz zrobić lub wyleczyć... Czuję się taka pusta i zdezorientowana. Mimo wszystkiego, co Wam tu wypisywałam, w głębi serca pokładałam ogromne nadzieje w Paśniku. A co on mi teraz może doradzić... Może ten accofil jeszcze... Muszę w coś wierzyć... Jak się ogarnę to do niego napiszę i spróbuję telewizytę załatwić.
Jedynie badać zarodków nie będę, bo mnie nie stać i ten wariant całkowicie odpada. Jeszcze się nie poddam. Za wzór postawiłam sobie @anett96...
Myślę ze jeszcze sobie jutro popłaczę i będzie mi lepiej. Buziaki
Kochana ja wzorem??? Ja ledwo psychicznie dycham...ale zawsze chwila oddechu i do przodu ale dochodziła i do ściany i blokada. Wtedy przerwa i znow do przodu. No nie wyobrażam sobie życia bez dziecka. Ale nabawilam sie depresji przez te lata, biore antydwpresanty.. wiec nie wiem czy jestem dobrym wzorem hahaha dla mnie nim jest zdecydowanie @anne Marie. Tule Cie mocno jestem z Toba myslami jak dziewczyny. Ja rzadko się odzywam ale czytam wszystko i dobrze Cię pamietam.😘😘

reklama
Kochana ja wzorem??? Ja ledwo psychicznie dycham...ale zawsze chwila oddechu i do przodu ale dochodziła i do ściany i blokada. Wtedy przerwa i znow do przodu. No nie wyobrażam sobie życia bez dziecka. Ale nabawilam sie depresji przez te lata, biore antydwpresanty.. wiec nie wiem czy jestem dobrym wzorem hahaha dla mnie nim jest zdecydowanie @anne Marie. Tule Cie mocno jestem z Toba myslami jak dziewczyny. Ja rzadko się odzywam ale czytam wszystko i dobrze Cię pamietam.😘😘
❤❤❤

kiedys napisalas ze beta w 10 dpt powinna byc conajmniej 100, myslisz ze w 5 dni moze tyle urosnac ?
Bazylia daj sobie spokój, nie analizuj tak wszystkiego bo świra dostaniesz. Zadbaj o zdrowie psychiczne swoje dobry progesteron !! Jest implantacja a to pół sukcesu !! Teraz czekamy dalej !! Miałaś zdrowy zarodek pamiętaj!

Wiesz, ja miałam wczoraj taka klientkę z która jestem na Ty, w pewnym momencie zaczęła mi udzielać dobrych rad, w sensie - a Ty nie myślisz żeby mieć dziecko? No słuchaj zrob sobie teraz jedno, dwa szybko i już będziesz spokojna, na co czekać. No minimum jedno, zrobisz i z głowy. A co nie chcesz mieć dzieci, no chyba ze nie chcesz, no ale chyba chcesz. A ile nasz lat? A 36 to słuchaj to już ostatni dzwonek, a no to już trochę późno.
I tak tego słuchałam ze spokojem i odpowiadałam tak chce, zobaczymy, tak dzięki za rady. A na koniec już miałam jej powiedzieć żeby to było takie proste to już dawno bym sobie zrobiła! Ale stanowczo zmieniłam temat i mam wrażenie ze cos zakumala, ze mnie zaczęła już wkurzać 😾
Wokół mamy mnóstwo takich życzliwych : dalsza rodzina, jakieś ciotki, znajomi... Każdy próbuje radzić i ponaglać że może już czas, że wygodnictwo, że potem będzie za późno, ile chcemy czekać.. Tragedia 🙄.
Ja wtedy mówię, że nie wszyscy muszą chcieć mieć dzieci. Koniec tematu...

Hej dziewczyny, co wy tu smutacie przeze mnie, ja się ogarnę za jakąś chwilkę. Muszę to zrobić po swojemu. Będzie dobrze.
Myśleć mi tu o swoich transferach❤❤❤. Ja o Was myślę❤❤❤
Pod koniec sierpnia idę do nowej kliniki, już pisałam do lekarki. Kasa jakaś jest, klimy najwyżej nie będzie.
Czuję się w hu.. źle, bo niby nie wierzyłam, ale same wiecie jak to jest.
Kompletnie nie wiem co mogę teraz zrobić lub wyleczyć... Czuję się taka pusta i zdezorientowana. Mimo wszystkiego, co Wam tu wypisywałam, w głębi serca pokładałam ogromne nadzieje w Paśniku. A co on mi teraz może doradzić... Może ten accofil jeszcze... Muszę w coś wierzyć... Jak się ogarnę to do niego napiszę i spróbuję telewizytę załatwić.
Jedynie badać zarodków nie będę, bo mnie nie stać i ten wariant całkowicie odpada. Jeszcze się nie poddam. Za wzór postawiłam sobie @anett96...
Myślę ze jeszcze sobie jutro popłaczę i będzie mi lepiej. Buziaki

❤ ❤ ❤ musisz sobie dać czas na smutek i żal, ale plan już masz, nowa stymulacja to nowa szansa, po leczeniu u Paśnika w końcu coś ruszyło, więc może w tym kierunku trzeba celować, po prostu wierzę, że życie jeszcze Ci to wszystko wynagrodzi, wynagrodzi nam wszystkim walczącym 😘

Chyba Cie zaraz opierdol ...bete ma pozytywną w tak wczesnym dniu i juz na straty spisuje! Co Ty umartwiac sie lubisz??? Betę mnie tu powtarza proga zwiększa i ma nadzieje!!!!!!
Ja kciuki zaciśnięte! No!
Prog jest prawie 19 ;( tak to dokladnie wyglada ... Juz sie czlowiek tyle tu wszystkie napatrzyl na forum ze brak wiary... Tym bardziej ze ja mam sklonnosci do takich biochemii a kuwa w immuno wszystko ok i kir BX... No nic sama sobie zafundowalam robiac w 5dpt bete takie atrakcje. Nawet mi lezka jeszcze nie poleciala bo musze sie trzymac na tych urodzinach albo chyba jeszcze do mnie nie dociera. Oczywiscie wzielam 200 mg wiecej proga ale czy to cos da ? Co za zycie...

reklama
Cześć Dziewczyny!
Jestem po nieudanym pierwszym ivf niestety nie mamy mrozaczkow. Teraz podchodzę do drugiego, nie poddaje się, jednak chciałam Was podpytać czy robilyscie dodatkowe badania po nieudanej próbie czy poprostu próbowaliście ?
wiecie może również czy można podać blasrocyste i zarodek 3dniowy przy jednym transferze czy się nie miesza zarodków przy podaniu dwóch? Dziekuje ślicznie za pomoc i trzymam za Was kciuki mocno!

U mnie po pierwszej próbie takiej standardowej, druga była dodatkowo z encortonem, ale całkowity brak implantacji, później nowa stymulacja i zalecenie histeroskopii i konsultacja z immunologiem. Lekarz zmienił też protokół, inne leki do stymulacji i dodatkowa selekcja nasienia. A z takich zarodków to @annemarie ma bliźniaki jeśli się nie mylę, ale klinika w Czechach. W Polsce nie wiem czy tak się praktykuje 🤔

Do góry