Cześć, czy może spotkałyście się z taką sytuacją/ macie jakieś pomysły w jakim kierunku badać:
1 - transfer na cyklu sztucznym, suplementacja Estrofem (3x1) i Lutiena/ Prolutex - 3dpt estradiol ponad 2000, progesteron ok 30, 7dpt estradiol spada do 170, progesteron spada ale nadal ponad 20. Po zwiększeniu estrfoemu na 3x2 estradiol w 10dpt ponad 3000. To był transfer gdzie doszło do implantacji, biochem.
2 - transfer na cyklu naturalnym, do owulacji estradiol i progesteron wyniki jak najbardziej prawidłowe, progesteron w dniu transferu 12. Po transferze jest suplementacja Luteina ale nie ma suplementacji estrofemem. 3 dpt estradiol i progesteron rosną w stosunku do badań z dniu transferu/ 7dpt estradiol i progesteron spadają ale nie są to duże spadki, prog nadal powyżej 20. Mam zwiększyć Luteina i w 9dpt prog znowu spadł, jest ok 20 ale estradiol zleciał totalnie, jest 8, czyli totalnie poniżej normy w fazie lutealnej.
Miesiączki mam skąpe, endometrium nie powala.
Może szukam niepotrzebnie ale widzę ewidentną zależność między spadkiem estradiolu i brakiem implantacji/ wczesną implantacją ale zakończona na biochemie.
Lekarz też uważa to za dziwne, tylko to nie był dziś mój lekarz prowadzący wiec chciał tylko odhaczyć weryfikację i do wiedzenia.
Coś ktoś może mnie nakierować/ spotkał się taką sytuacją?