reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jestem zalamana😭😭😭😭
Jestem pi 5 dniach kucia i mam tylko 4 pecherzyki.Nastepny monitoring w poniedzialek.Dostalam do pary id dzisiaj kolejny zastrzyk z Orgalutranu.JPDL wiedzialam ze bedzie lipa bo nic nie czulam.Nawet nie wiem czy ktorys bedzie na tyle dobry czy przezyje po punkcji i czy bedzie transfer.Jestem w pracy a wyc mi sie chce😭😭😭😭😭😭
Sluchajcie kobity bo sie stresujecie nie potrzebnie i tydzien za wczesnie....
Przez pierwsze 3 dni klucia decyduje sie ile komorek jajnik wypluje,potem dopiero zaczynaja rosnac i sa tak maciupkie ze musialby mikroskopem wjechac( wiadomo gdzie)😉i szukac.Moje pierwsze usg bylo zawsze w 7 dniu stymulacji,a jak sie madrze zapytalam kiedys dlaczego tak pozno ,to mi lekarz sie zapytal ,a co ja tam juz chxe ogladac??, Takze teges.
Kochana to sie zmienia z dnia na dzien,a stymulacje mozna ciagnac przeszlo dwa tygodnie .
Cudow ci nie obiecuje,ale jeszcze za wczesnie na rwanie wlosow z glowy.

Hej dziewczyny!!!! Postanowiłam się zarejestrować i być z Wami i dzielić się swoimi doświadczeniami, póki co nienajlepszym ale pozostaje mi nadzieja. W lutym miałam pierwsza próbę in vitro icsi, zarodek był 7 komórkowy ( punkcja w czwartek, transfer w sobotę) niestety nieudany, w zeszły piątek kolejna próba z crio ... mrozaczki rozmrożone popołudniu w czwartek i w piątek zdecydowałam się na transfer dwóch zarodków 3 i 4 komórkowy choć dzieliły się bardzo wolno, lekarz zaproponował ze możemy działać już albo poczekac jeden dzień aby je zaobserwować i jak przestaną się dzielić odstąpić od transferu, zdecydowałam dac im szanse w naturalnym środowisku. Jestem tydzień po transferze. Nic nie czuje, ze dwa razy mnie zakłulo, teraz czuje takie pieczenie w podbrzuszu i brzuchu ale to chyba bardziej nerwy. Czy ktoś tu jest z Warszawy i leczy się w Novum? Pozdrawiam wszystkie starające się i te którym się udało. Nam tez się uda!!!

Jestem zalamana😭😭😭😭
Jestem pi 5 dniach kucia i mam tylko 4 pecherzyki.Nastepny monitoring w poniedzialek.Dostalam do pary id dzisiaj kolejny zastrzyk z Orgalutranu.JPDL wiedzialam ze bedzie lipa bo nic nie czulam.Nawet nie wiem czy ktorys bedzie na tyle dobry czy przezyje po punkcji i czy bedzie transfer.Jestem w pracy a wyc mi sie chce😭😭😭😭😭😭
Nie płacczzz proszę - spokojnie!!!! @Netiaskitchen miała stymulacje chyba ze trzy tygodnie - lekarz będzie cie stymulowal tak długo dopóki nie będzie pewny ze jesteś gotowa ;) Jeszcze ruszy z kopyta, Ja przy AMH ponad 9 na pierwszym monitringu miałam kilka pecherzykow a później mnie zasypalo...

Czy któraś z Was zdecydowała się albo lekarz był skłonny transferować mrozaczki podzielone na 3 lub 4 komórki i się udało. Nie wiem czy pochopnie nie zdecydowalam oczywiście zaskoczył mnie lekarz a mąż został na zewnatrz z uwagi na covid:/

Nie płacczzz proszę - spokojnie!!!! @Netiaskitchen miała stymulacje chyba ze trzy tygodnie - lekarz będzie cie stymulowal tak długo dopóki nie będzie pewny ze jesteś gotowa ;) Jeszcze ruszy z kopyta, Ja przy AMH ponad 9 na pierwszym monitringu miałam kilka pecherzykow a później mnie zasypalo...
Hej!!! Mi pobrali 5 a wyłącznie 3 wykazywały cechy zapłodnienia. Najsilniejszy i najlepiej wyglądający został po punkcji transferowany teraz jestem po transferze mrozaczkow.

U mnie cudow nie bedzie mam AMH1.63.Przy wczesniejszych stymulacjach tez rosl tylko jeden albo zaden wiec wiem ze ich nie bedzie 20 ale liczylam ze moze chociaz z 10 bo jak one sie tak wykruszaja na kolejnych etapach to boje sie ze nic mi nie zostanie🥺no w poniedzialek moze moj specyfik-doktorek cos wiecej powie.😪

Sluchajcie kobity bo sie stresujecie nie potrzebnie i tydzien za wczesnie....
Przez pierwsze 3 dni klucia decyduje sie ile komorek jajnik wypluje,potem dopiero zaczynaja rosnac i sa tak maciupkie ze musialby mikroskopem wjechac( wiadomo gdzie)😉i szukac.Moje pierwsze usg bylo zawsze w 7 dniu stymulacji,a jak sie madrze zapytalam kiedys dlaczego tak pozno ,to mi lekarz sie zapytal ,a co ja tam juz chxe ogladac??, Takze teges.
Kochana to sie zmienia z dnia na dzien,a stymulacje mozna ciagnac przeszlo dwa tygodnie .
Cudow ci nie obiecuje,ale jeszcze za wczesnie na rwanie wlosow z glowy.
To moje pierwsze podejscie wiec sie mega stresuje.Mysle ze moj organizm wiecej nie wycisnie a tak na niego liczylam.😪

U mnie cudow nie bedzie mam AMH1.63.Przy wczesniejszych stymulacjach tez rosl tylko jeden albo zaden wiec wiem ze ich nie bedzie 20 ale liczylam ze moze chociaz z 10 bo jak one sie tak wykruszaja na kolejnych etapach to boje sie ze nic mi nie zostanie🥺no w poniedzialek moze moj specyfik-doktorek cos wiecej powie.😪
Mój lekarz powtarza ze nie ważna ilość a jakosc. Wiem ze my mamy trochę inne podejście ze chciał by człowiek dużo i dobrze ale napewno coś będzie. Bądź dobrej myśli.

reklama
Do góry