reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, wczoraj na wkładce była kuwa jasno różowa plamka zmieszaną z tabletką 😱😱😱. Trochę boli mnie po lewej stronie coś, chyba jajnik, no ja pierdziulę, chyba okres dostanę 😢. Ma niby za 1, 2 dni przyjsc. Dziś rano na aplikatorze też było trochę jasnoróżowego🙁 A jak dostanę okres to nie robić bety, bo bez sensu nie?
Pojedź na betę i zrób progesteron. Może być plamienie implamtacyjne. Ja tez miałam przy drugim transfersze i beta pozytywna. Czasem zarodek trafia na naczynko implantujac się. Moim zdaniem to dobry znak:-)

reklama
Nie mam endometriozy... No właśnie moje jajniki tak wyglądają przynajmniej od pięciu lat... Wcześniej nigdy nie miałam usg, bo nie było potrzeby... Wiecie... Standard... okresowe badania, cytologia raz w roku i to wszystko. Dopiero jak zaczęliśmy starać się o dziecko to wyszło... Ale cały czas odsuwane to było na dalszy plan... Najpierw stymulacje, fajnie duzo pęcherzyków, tyle że większość pustych... Nakłuwane, powracały w kolejnych cyklach... Klika razy gin wspomniał, że może warto zbadać, ale wiecie jak to jest, kiedy się ma nadrzędny cel... Dopiero ostatnio wspomniał, że gdyby chodziło o jego żonę czy mamę, to nalegałby na badanie onkologiczne i zasugerował te markery... No to zrobiłam... I oto wynik... Dzwoniłam do niego, mam nadzieję, że oddzwoni...
Ale jak? Chodziłaś regularnie do giną, robił cytologię a usg nie? No chyba żartujesz...

No nie do konca,bo to o czym piszesz to ciaza na cyklu naturalnym ,ciaze na cyklu sztucznym nie maja owulacji,nie ma owulacji nie ma cialka zoltego,proste.Dlatego tak wazne jest branie progesteronu.Lozysko zaczyna wydzielac progesteron od okolo 10-12 tc,do tego xzasu pozostaje BRAC😅.

Wogole jak nadrobie 10 stron i juz jestem na bierzaco to mam kolejne 10 🙈🙈🙈😅
Dokładnie tak jak piszesz:-)

Nie mam endometriozy... No właśnie moje jajniki tak wyglądają przynajmniej od pięciu lat... Wcześniej nigdy nie miałam usg, bo nie było potrzeby... Wiecie... Standard... okresowe badania, cytologia raz w roku i to wszystko. Dopiero jak zaczęliśmy starać się o dziecko to wyszło... Ale cały czas odsuwane to było na dalszy plan... Najpierw stymulacje, fajnie duzo pęcherzyków, tyle że większość pustych... Nakłuwane, powracały w kolejnych cyklach... Klika razy gin wspomniał, że może warto zbadać, ale wiecie jak to jest, kiedy się ma nadrzędny cel... Dopiero ostatnio wspomniał, że gdyby chodziło o jego żonę czy mamę, to nalegałby na badanie onkologiczne i zasugerował te markery... No to zrobiłam... I oto wynik... Dzwoniłam do niego, mam nadzieję, że oddzwoni...
Trzymaj się tam kochana;-( oj masz pod górkę. Oby to był fałszywy alarm. Nie otworzyło mi się zdjęcie, ale może masz PCOS i tak te torbiele rosną. Ja mam i jeden jajnik jest w torbielami :-( AMH mam wysokie tez.

@anett96 ,JpE....toz to news miesiaca,po tylu latach😄😄😄😄poka,poka

Ciesze sie megaaaa,ciazo trwaj✊✊✊✊
kufa no nie wierze. Teraz mi powiedzta kiedy bete robić. Bo mogabym jutro i potem wypadałoby w poniedziałlek. A o 6 rano jade słuzbnowo pod poznan nie wiem czy tam na wiosce bedzie labo. oj nie wiem jak wrzucic fotke teraz. ale kreska jest dosc gruba jak na 6dpt!

Dziewczyny musimy czekac 7 dni na wyniki krwi shogunka. Weterynarz powiedział ze ma zacme i
ale cos wiecej sie dowiemy po wynikach. Nic trzeba czekac
Dobrze że ma Was i ratujecie go. Miłość i opiekę to najwięcej co można dać zwierzęciu. Moi znajomi długo walczyli o zdrowie oczu psa. To bardzo młoda psina. Tak drążyli że aż genetykę rozgrzewali. Wyszło że pies ma genetyczne schorzenie przez co nie widzi ale i cierpi . Usunęli więc gałki. Dziś pies szczęśliwy, radosny świetnie sobie radzi i ma miłości w brud ❤️❤️❤️

reklama
Do góry