reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny. Rzućcie wiedzą. Dostałam info o zamrożonych zarodkach w 3 dobie i mam takie: 4 tzw. dobre, cl(klasa1): 8;7;5;10; no i 6 tych słabych cl(klasa3) 7,10,10,6,10,6. długa droga przede mną (rozmrazanie, hodowanie do 5, badania genetyczne i może wtedy dopiero cos) i na razie nie chcę nawet mysleć i martwić się jeszcze czy w ogóle mi cokolwiek dotrwa do transferu; ale co sądzicie. Podobno wzrocowy to cl8.1 - taki mam jeden jedyny...

@Mirka30 ja miałam mieć takiego głupiego Jasia na gastroskopii ostatnio, już sobie wyobrażałam, jak będę widzieć jak mi tą kamerę wkładają i że się porzygam, no i ocknęłam się w recovery room, po wszystkim. Powiedz że wolałabyś spać, myślę że nie będzie problemu. Powodzenia jutro 😉

@Mirka30 ja miałam mieć takiego głupiego Jasia na gastroskopii ostatnio, już sobie wyobrażałam, jak będę widzieć jak mi tą kamerę wkładają i że się porzygam, no i ocknęłam się w recovery room, po wszystkim. Powiedz że wolałabyś spać, myślę że nie będzie problemu. Powodzenia jutro 😉

Ok dziękuję kochana 😘

Dziewczyny. Rzućcie wiedzą. Dostałam info o zamrożonych zarodkach w 3 dobie i mam takie: 4 tzw. dobre, cl(klasa1): 8;7;5;10; no i 6 tych słabych cl(klasa3) 7,10,10,6,10,6. długa droga przede mną (rozmrazanie, hodowanie do 5, badania genetyczne i może wtedy dopiero cos) i na razie nie chcę nawet mysleć i martwić się jeszcze czy w ogóle mi cokolwiek dotrwa do transferu; ale co sądzicie. Podobno wzrocowy to cl8.1 - taki mam jeden jedyny...
O mamusiu nie rozumiem ani słowa 😱

Wiesz jakie to jest ekscytujące, siedzisz se, siedzisz nie ma nic, nadal siedzisz, patrzysz na ten splawik, czekasz a tu nagle,, plumsk,, splawik był i już go nie ma 😁 Nakręcasz kołowrotek, nakręcasz i z ciekawością patrzysz co się złowiło 😁
Ahh, aż się podjaralam.. Chyba czas jechać gdzieś na ryby 😜😁

Pamiętam początki wędkarstwa. 3 wędki, dwóch wędkarzy ja i tata. Tatuś prosi pilnuj wędek ide siku. Ok co za problem. Wędki wtedy mieliśmy bez hamulca na żyłke :) No i co Aga siedzi na krześle - wiecie słonko, trawka, ptaszki śpiewają i co Aga? momentalnie ucieła komara :D W tym samym czasie na wędkę złapała się ryba dość konkretnie i ciągnie wędke.

Nagle słyszę jak tata krzyczy łap wędke !!! i biegnie jak szalony do niej. Ja jedno oko otwieram tak mi dobrze co jest? co jest? Patrzę a pół kija w wodzie 😎 😎 😎 Najlepsze, że płoteczka jeszcze byla na haczyku 😎😎😎 Jednak jak włoże pyszności na haczyk to żadna łuskowata nie odmówi 😂😂😂😂

A ile to haczyków mu zerwałam przez te głupie gałęzie taki zamach brałam wędką :D

@Margoolcia Nie przejmuj się ;) Dla mnie mój hiszpański brzmi łatwiej niż to :p:p

Pamiętam początki wędkarstwa. 3 wędki, dwóch wędkarzy ja i tata. Tatuś prosi pilnuj wędek ide siku. Ok co za problem. Wędki wtedy mieliśmy bez hamulca na żyłke :) No i co Aga siedzi na krześle - wiecie słonko, trawka, ptaszki śpiewają i co Aga? momentalnie ucieła komara :D W tym samym czasie na wędkę złapała się ryba dość konkretnie i ciągnie wędke.

Nagle słyszę jak tata krzyczy łap wędke !!! i biegnie jak szalony do niej. Ja jedno oko otwieram tak mi dobrze co jest? co jest? Patrzę a pół kija w wodzie 😎 😎 😎 Najlepsze, że płoteczka jeszcze byla na haczyku 😎😎😎 Jednak jak włoże pyszności na haczyk to żadna łuskowata nie odmówi 😂😂😂😂

A ile to haczyków mu zerwałam przez te głupie gałęzie taki zamach brałam wędką :D

@Margoolcia Nie przejmuj się ;) Dla mnie mój hiszpański brzmi łatwiej niż to :p:p

Hahaha 😂 Noo to rzeczywiście, marniusia z Ciebie wedkarka 😁😜😜 Ale najważniejsze są chęci 😁😁😁

To skoro zarodki maja być badane w stadium blastocysty to dlaczego zakończyli hodowle wcześniej i zamrozili? Czy takie są procedury przy wszystkich zarodkach do badan?
Czy podwójne zamrażanie wpływa na jakość zarodków czy nie ma związku ?

Właśnie dlatego tez się zastanawiam nad siatka, teraz mieszkamy na 4 pietrze i kot wychodzi i na balkon i na parapet, ale nigdy nie skoczyła, ma 7 lat. Ale za niedługo się przeprowadzamy i będziemy mieszkać na 2 pietrze i trochę się właśnie obawiam, ze może nabrać ochoty 😕
Popatrze na ta siatkę chyba...
U nas tak😊 Drugie piętro i jeden narwany kot (ten mniejszy, Karmel).

Załączniki

• IMG_20200712_162128.jpg
    IMG_20200712_162128.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 77
Ostatnia edycja:
reklama
😘najważniejsze ze jest plan żeby tera tylko zadziałał
A jak tam u Ciebie ? Bo chyba nie jestem w stanie się przekopać przez to forum 😱😁
Nie próbuj się przekopywać, bo tu jest taka produkcja postów, że az furczy😆😆😆😘
U nas lepiej. Ogólnie to Maksik skończył już 1,5 roku i rozpiera go energia 😊Ja teraz jestem w 24tc (będzie drugi chłopiec, na 99% Oskar). Jak podsumowałam sobie nasze invitrowe działania to wyszła skuteczność ok. 26%. Niby nie szałowo, ale jednak się udało i to jest teraz najwazniejsze. No i to, ze jak dotąd dobrze się czuję w drugiej ciąży i jest spokojnie.
No więc jeszcze spoko, ale za jakiś miesiąc to już będę się chyba turlać, a nie chodzić 😆😀

Do góry