reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny. Rzućcie wiedzą. Dostałam info o zamrożonych zarodkach w 3 dobie i mam takie: 4 tzw. dobre, cl(klasa1): 8;7;5;10; no i 6 tych słabych cl(klasa3) 7,10,10,6,10,6. długa droga przede mną (rozmrazanie, hodowanie do 5, badania genetyczne i może wtedy dopiero cos) i na razie nie chcę nawet mysleć i martwić się jeszcze czy w ogóle mi cokolwiek dotrwa do transferu; ale co sądzicie. Podobno wzrocowy to cl8.1 - taki mam jeden jedyny...

@Mirka30 ja miałam mieć takiego głupiego Jasia na gastroskopii ostatnio, już sobie wyobrażałam, jak będę widzieć jak mi tą kamerę wkładają i że się porzygam, no i ocknęłam się w recovery room, po wszystkim. Powiedz że wolałabyś spać, myślę że nie będzie problemu. Powodzenia jutro 😉

@Mirka30 ja miałam mieć takiego głupiego Jasia na gastroskopii ostatnio, już sobie wyobrażałam, jak będę widzieć jak mi tą kamerę wkładają i że się porzygam, no i ocknęłam się w recovery room, po wszystkim. Powiedz że wolałabyś spać, myślę że nie będzie problemu. Powodzenia jutro 😉

Ok dziękuję kochana 😘

Dziewczyny. Rzućcie wiedzą. Dostałam info o zamrożonych zarodkach w 3 dobie i mam takie: 4 tzw. dobre, cl(klasa1): 8;7;5;10; no i 6 tych słabych cl(klasa3) 7,10,10,6,10,6. długa droga przede mną (rozmrazanie, hodowanie do 5, badania genetyczne i może wtedy dopiero cos) i na razie nie chcę nawet mysleć i martwić się jeszcze czy w ogóle mi cokolwiek dotrwa do transferu; ale co sądzicie. Podobno wzrocowy to cl8.1 - taki mam jeden jedyny...
O mamusiu nie rozumiem ani słowa 😱

Wiesz jakie to jest ekscytujące, siedzisz se, siedzisz nie ma nic, nadal siedzisz, patrzysz na ten splawik, czekasz a tu nagle,, plumsk,, splawik był i już go nie ma 😁 Nakręcasz kołowrotek, nakręcasz i z ciekawością patrzysz co się złowiło 😁
Ahh, aż się podjaralam.. Chyba czas jechać gdzieś na ryby 😜😁

Pamiętam początki wędkarstwa. 3 wędki, dwóch wędkarzy ja i tata. Tatuś prosi pilnuj wędek ide siku. Ok co za problem. Wędki wtedy mieliśmy bez hamulca na żyłke :) No i co Aga siedzi na krześle - wiecie słonko, trawka, ptaszki śpiewają i co Aga? momentalnie ucieła komara :D W tym samym czasie na wędkę złapała się ryba dość konkretnie i ciągnie wędke.

Nagle słyszę jak tata krzyczy łap wędke !!! i biegnie jak szalony do niej. Ja jedno oko otwieram tak mi dobrze co jest? co jest? Patrzę a pół kija w wodzie 😎 😎 😎 Najlepsze, że płoteczka jeszcze byla na haczyku 😎😎😎 Jednak jak włoże pyszności na haczyk to żadna łuskowata nie odmówi 😂😂😂😂

A ile to haczyków mu zerwałam przez te głupie gałęzie taki zamach brałam wędką :D

@Margoolcia Nie przejmuj się ;) Dla mnie mój hiszpański brzmi łatwiej niż to :p:p

Pamiętam początki wędkarstwa. 3 wędki, dwóch wędkarzy ja i tata. Tatuś prosi pilnuj wędek ide siku. Ok co za problem. Wędki wtedy mieliśmy bez hamulca na żyłke :) No i co Aga siedzi na krześle - wiecie słonko, trawka, ptaszki śpiewają i co Aga? momentalnie ucieła komara :D W tym samym czasie na wędkę złapała się ryba dość konkretnie i ciągnie wędke.

Nagle słyszę jak tata krzyczy łap wędke !!! i biegnie jak szalony do niej. Ja jedno oko otwieram tak mi dobrze co jest? co jest? Patrzę a pół kija w wodzie 😎 😎 😎 Najlepsze, że płoteczka jeszcze byla na haczyku 😎😎😎 Jednak jak włoże pyszności na haczyk to żadna łuskowata nie odmówi 😂😂😂😂

A ile to haczyków mu zerwałam przez te głupie gałęzie taki zamach brałam wędką :D

@Margoolcia Nie przejmuj się ;) Dla mnie mój hiszpański brzmi łatwiej niż to :p:p

Hahaha 😂 Noo to rzeczywiście, marniusia z Ciebie wedkarka 😁😜😜 Ale najważniejsze są chęci 😁😁😁

To skoro zarodki maja być badane w stadium blastocysty to dlaczego zakończyli hodowle wcześniej i zamrozili? Czy takie są procedury przy wszystkich zarodkach do badan?
Czy podwójne zamrażanie wpływa na jakość zarodków czy nie ma związku ?

Właśnie dlatego tez się zastanawiam nad siatka, teraz mieszkamy na 4 pietrze i kot wychodzi i na balkon i na parapet, ale nigdy nie skoczyła, ma 7 lat. Ale za niedługo się przeprowadzamy i będziemy mieszkać na 2 pietrze i trochę się właśnie obawiam, ze może nabrać ochoty 😕
Popatrze na ta siatkę chyba...
U nas tak😊 Drugie piętro i jeden narwany kot (ten mniejszy, Karmel).

Załączniki

• IMG_20200712_162128.jpg
    IMG_20200712_162128.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:
reklama
😘najważniejsze ze jest plan żeby tera tylko zadziałał
A jak tam u Ciebie ? Bo chyba nie jestem w stanie się przekopać przez to forum 😱😁
Nie próbuj się przekopywać, bo tu jest taka produkcja postów, że az furczy😆😆😆😘
U nas lepiej. Ogólnie to Maksik skończył już 1,5 roku i rozpiera go energia 😊Ja teraz jestem w 24tc (będzie drugi chłopiec, na 99% Oskar). Jak podsumowałam sobie nasze invitrowe działania to wyszła skuteczność ok. 26%. Niby nie szałowo, ale jednak się udało i to jest teraz najwazniejsze. No i to, ze jak dotąd dobrze się czuję w drugiej ciąży i jest spokojnie.
No więc jeszcze spoko, ale za jakiś miesiąc to już będę się chyba turlać, a nie chodzić 😆😀

Do góry