reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@bazylia128 co tam w krzakach siedzisz 😘.
Jestem moja niunko ;) Jakos tak się wczoraj zdolowalam i po pracy pojezdzilam na rolkach bo po transgerze to już chyba nie bardzo... Umylam się, wzielam leki i zasnelam chyba 19:30 :o Czseto tak reaguje na dolki i pagórki i stersy ;) Ale dzisiaj już jest spoko a nawet lepiej ;) Oddalam już krew bo robie progesteron. Jak ty się czujesz?

To skoro zarodki maja być badane w stadium blastocysty to dlaczego zakończyli hodowle wcześniej i zamrozili? Czy takie są procedury przy wszystkich zarodkach do badan?
Czy podwójne zamrażanie wpływa na jakość zarodków czy nie ma związku ?
No wlasnie ja tez tego nie rozumiem? Ja znowu myslalam ze badaja tylko blastki… Jak widać roznie proaktykuja w klinikach... Tylko to trochę bez sensu mrozic w 3 dobie, później hodowac do 5 doby i badac - nie za bardzo to rozumiem. Gdyby u mnie mrozili moje w 3 dobiebie miała bym z tej stymulacji 7 zarodkow… A mam jedna blastke - widać ile w miedzy czasie odpada ;(

Jestem moja niunko ;) Jakos tak się wczoraj zdolowalam i po pracy pojezdzilam na rolkach bo po transgerze to już chyba nie bardzo... Umylam się, wzielam leki i zasnelam chyba 19:30 :o Czseto tak reaguje na dolki i pagórki i stersy ;) Ale dzisiaj już jest spoko a nawet lepiej ;) Oddalam już krew bo robie progesteron. Jak ty się czujesz?
Tak myślałam, że się zdołowałaś😘. Ja mam też taką chęć pobiegać albo poćwiczyć żeby zrzucić te emocje z siebie, a tu dupa, nie można 🙄. Ciekawe jakiego proga będziesz miała 🤔
Ja w miarę dobrze, mam meeeeega wzdęcia, problem z kupką. Cycki mnie bolą ale mnie nawet bez leków bolą z 1,5tygodnia przed okresem, więc jestem przyzwyczajona 🙂.

No wlasnie ja tez tego nie rozumiem? Ja znowu myslalam ze badaja tylko blastki… Jak widać roznie proaktykuja w klinikach... Tylko to trochę bez sensu mrozic w 3 dobie, później hodowac do 5 doby i badac - nie za bardzo to rozumiem. Gdyby u mnie mrozili moje w 3 dobiebie miała bym z tej stymulacji 7 zarodkow… A mam jedna blastke - widać ile w miedzy czasie odpada ;(
Ale skoro one nie przeżyły dalej, to z bardzo dużym prawdopodobieństwem nie przeżyłyby również po transferze... Przechodziłabys tylko kolejne nieudane transfery... 😔

reklama
bo moja klinika nie robi badania. mielismy mieć badanie komórek jajowych ale oni nie wyszło. zatem przewozimy do invicta. pewnie ma wpływ podwójne mrożenie ale nie mam wyjścia teraz.
Aha rozumiem - ale wiesz co nie wiedziałam nawet ze jest opcja badania komorek jajowych - mysle ze to calkiem sensowne - u mnie nie ma chyba takiej opcji...

Do góry