Tysiek777
Fanka BB :)
Czesc dziewczyny.Doczekalam sie jest okresCiesze sie bo bede mogla zaczac stymulacje.Mam tylko jeden problem bo musze zaczac sie kluc od 2dc.A ja w dumie sie zastanawiam jak liczyc bo wczoraj wieczorem zaczelam plamic a wlasciwie to krew byla tylko na papierze a dzisiaj od rana normalnie.I w sumie nie wiem czy dzisiaj jest 1 czy 2dc.
Ostatnio mocno analizowałam temat, bo tez zaczynałam stmulacje, a plamienie przyszło na wieczór.
"Cykl zaczyna się pierwszego dnia prawdziwej miesiączki, a kończy ostatniego dnia przed następną prawdziwą miesiączką. Jako pierwszy dzień cyklu zapisujemy ten dzień, który był w kalendarzu, gdy kobieta zaczęła obserwować u siebie krwawienie miesiączkowe o typowym natężeniu (plamienie to jeszcze nie miesiączka, ale końcówka poprzedniego cyklu), niezależnie od tego, o której to było godzinie (nawet 5 minut przed północą). Jeśli natomiast prawdziwa miesiączka zaczęła się w nocy, a kobieta spostrzegła to dopiero rano, to jako początek miesiączki i pierwszy dzień cyklu wpisuje ranną datę."
Z: Link do: Lekcja 7 - cykl miesiączkowy - prowadzenie obserwacji - Szansa Spotkania