reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Po ilu można potem wrócić po mrozaczki ??
dopiero doczytałam - u mnie to było tak ze to był ostatni zarodek ale lekarz tlumaczyl ze jak się obedzie bez zabiegu to można od razu w następnym cyklu ;) Tak samo jak przy biochemii, ale ja bym chyba odczekala chociaż jeden cykl bo to jednak było bardzo stresujące i tak mi tez jakos organizm chyba na trochę oslabil ale później już się czułam zupełnie jak wcześniej czyli wiesz ADHD, lekarz od razu pozwolil biegac… Gdyby był zabieg to kazal wtedy odczekać 3 miesiące...

reklama
Ja poroniłam w 12 tyg i mnie nie bolało. Stopień bólu może 3/10. Ale krwi było dużo. Dużo leż, staraj się spać ile się da. Jak czujesz że musisz wstac to wstan. Ja musiałam chodzic - nie mogłam jakos leżeć... I weź sobie podkład na łóżko. Jak cię zacznie bolec jedz przeciwbola. No i na spokojnie. Do toalety nie chodziłam sama bo plakalam, więc jak mąż mógłby być przy tobie to może będziesz się lepiej czuła.
Trzymam kciuki żeby udało się bez zabiegu, a modlę się żeby stał się cud... [emoji3590][emoji120]

EDIT: pierwsze poronienie spędziłam w szpitalu, a drugie w domu. I w domu czułam się o wiele lepiej. Jeśli się nie boisz to polecam zostać w domu. Jeśli będzie leciała krew ciurkiem, albo poczujesz się słabo, albo dostaniesz gorączki to do szpitala.
Chcę zostać w domu. Narazie biorę leki i do czwartku czekam na wizytę. Poczekam min. Do tego 35 dpt, chociaż jakoś sama osobiście w cud nie wierzę.
A z mężem to mam na odwrót, jakoś lepiej sama znoszę bo wystarczy że on na mnie spojrzy a ja już becze ;( oczywiście to jego wina ;))

Kochana przestalas pisać z błędami 😂 😂 😂 👍 👍 👍 tez zawsze miałam z tym problem i mój lekarz mi tlumaczyl ze jak po godzinie 18 - tej to liczymy od nastepnego dnia. Tym bardziej jak wieczorem się dopiero zaczynal leciutko ;) Fajnie ze zaczynasz ;)
Troche sie staram najpierw czytsc a pozniej wysylac co pisze 😁No to w takim razie od jutra zaczynam z tym koksem🤪

Czesc dziewczyny.Doczekalam sie jest okres🙂Ciesze sie bo bede mogla zaczac stymulacje.Mam tylko jeden problem bo musze zaczac sie kluc od 2dc.A ja w dumie sie zastanawiam jak liczyc bo wczoraj wieczorem zaczelam plamic a wlasciwie to krew byla tylko na papierze a dzisiaj od rana normalnie.I w sumie nie wiem czy dzisiaj jest 1 czy 2dc.🤷‍♀️🤔

Ja liczyłabym od 2 dnia plamienia jako 1 dc 🙂
Sama też tak robilam i było dobrze

Chcę zostać w domu. Narazie biorę leki i do czwartku czekam na wizytę. Poczekam min. Do tego 35 dpt, chociaż jakoś sama osobiście w cud nie wierzę.
A z mężem to mam na odwrót, jakoś lepiej sama znoszę bo wystarczy że on na mnie spojrzy a ja już becze ;( oczywiście to jego wina ;))
Ja tez wyganialam Łukasza ;) ale dlatego ze podczas bolu dzialal mi na nerwy ;) nie lubie jak ktoś przy mnie siedzi i się DOPATRUJE czy w wyglądzie czy w zachowaniu czy sobie radze ;) Wolalam wtedy chodzic po pokuju, przewiesić się przez krzesło - no robiłam dziwne pozycje ;) pamiętam jeszcze wtedy ze jak już skurcze przeszly i zjadłam to zadzwonila do mnie chrzestna i dwie godziny rozmawialysmy przez telefon jakby nic się nie stało ;) No a później seeeennnnn to najlepsze lekarstwo. Najlepsze jest to jak ten artrotec na mnie nie zadzialal - bo jak pisałam wcześniej chceilismy wyjechać i poszlam do kontroli i się okazało ze te resztki to mi to przepisal i dodatkowo antybiotyk i miałam wziąć jedna dwake dopchwowo i jedna pod jezyk… przygotowałam się, wyscielilam lozko, kocyk milusi, lukasz mi wtedy kupil ksiazke wyszla akurat ta seria PRZYJACIELE no iczekam, po 3h nic, to powtorzylam dawke znowu dopochwowo i pod jezyk i wtedy nerwowka bo dalej nic 2 w nocy a ja siedze - spieszylo nam się z tym bo mielismy wykupiony wyjazd - no ina wlasna reke sobie dladowalam 3 dawke dopochwowo, doodbytniczo i dwie pod jezyk :o i tak się skonczylo ze o 4 w nocy czy jak kto woli rano dostałam goraczki a krwi ani plamki :o zadzwoniłam do lekarza to powiedział ze mogłam trochę przedawkować ale nic mi nie będzie ze gdybym miała astme to wtedy mogly by być skutki uboczne ale żeby już nie brac nie czekac i daje mi pozwolenie na wyjazd bo jestem antybiotykiem zabezpieczona. Na wyjeździe po 2 dniach popilam trochę słynnej wisniowki na rynku we Lwowie i zaczelam plamic, wrocilismy do hotelu trochę bardziej się rozkrecilo Łukasz mi jeszcze polal i nic nie bolało, rano bez plamień, po tygodniu na kontrole i się okazało ze wszystko pięknie się wyczyscilo ;) Ale ty jeszcze o tym nie myśl - ja naprawdę do samego końca może to głupie ale tak było - wierylam ze lekarz znajdzie zarodek...

Czesc dziewczyny.Doczekalam sie jest okres🙂Ciesze sie bo bede mogla zaczac stymulacje.Mam tylko jeden problem bo musze zaczac sie kluc od 2dc.A ja w dumie sie zastanawiam jak liczyc bo wczoraj wieczorem zaczelam plamic a wlasciwie to krew byla tylko na papierze a dzisiaj od rana normalnie.I w sumie nie wiem czy dzisiaj jest 1 czy 2dc.🤷‍♀️🤔

Hej 🙂 Według mnie to dzisiaj jest pierwszy dzień 🙂

reklama
Troche sie staram najpierw czytsc a pozniej wysylac co pisze 😁No to w takim razie od jutra zaczynam z tym koksem🤪
jaki masz protokol? Co tam masz dzisiaj w planach? Ja zaraz się zbieram do apteki odebrać leki ;) będziesz ogladac dzisiaj Youtuba????? Moi goście wstali o 7 rano i pojechali do tesciow uffff i stamtąd jada do Arłamowka na wakacje ;) Jak dzisiaj mega kapiel i chyba będę chodzic caly dzień w samych majtach ;)

Do góry