reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a co jak pobiorą np 3 komórki i żadna z nich się nie zapłodni??

Rozumiem, że kolejna kasa od nowa idzie na wszystko??

reklama
Dziewczyny wasi lekarze też są za tym żeby chodowac zarodki do 5-6 dobry ?
Zapytałam o zamrożenie wcześniejsze zarodkow a mój lekarz mi napisał że naturalna selekcja do tych dób jest lepsza ponieważ zostają zarodki dobrej jakości, a slabe odpadają i wtedy są mniejsze koszty na transfery, mrożenie i frustacje po każdym słabszym nie udanym transferze.
Nie wiem co mam o tym myśleć....
Szkoda że nie mozesziec transferu świeżego. Wtedy brac dwa najlepsze a resztę hodować do 5 doby. Jak jest mało zarodków to lepiej mrozić. Już kiedyś tutaj opisywałam przypadek znajomej, w piątej dobie miała same murole, w zasadzie nic do transferu, wzięła jedną i jej synek jest na świecie. Reszta czyli 4 padły. Daje to do myślenia....jednak tym zarodkom wcale nie musi być tak dobrze na szkle.

Szkoda że nie mozesziec transferu świeżego. Wtedy brac dwa najlepsze a resztę hodować do 5 doby. Jak jest mało zarodków to lepiej mrozić. Już kiedyś tutaj opisywałam przypadek znajomej, w piątej dobie miała same murole, w zasadzie nic do transferu, wzięła jedną i jej synek jest na świecie. Reszta czyli 4 padły. Daje to do myślenia....jednak tym zarodkom wcale nie musi być tak dobrze na szkle.
Też prawda, zaczekam do poniedziałku i zobaczymy co mi powiedzą i zamrożę, trzymam kciuki żebym mogła jaki kolwiek transferować.
Za wysoka mam prolaktyne i szybko rośnie dlatego świeży odpada.

Kurde dziwne z tym endometrium. Jak zapytałam przy transferze to dr M. z Bociana był zły ale zrobił pomiar. Poczatkowo stwierdził że za cienkie ale zrobił jeszcze raz , burknął pod nosem "może być" i tyle się dowiedzialam. No ale pomiar zrobił. Zresztą wcześniej inny lekarz już podczas stymulacji przyczepiał się do cieniutkiego endo. Dążę do tego, że miałaś wielkiego pecha z tymi lekarzami.
Z jednym,w sumie tez nie do konca,bo mnie na wiely naprowadzil,nigdy mi nie odmowil ani recepty,ani skierowania.Mega sympatyczny gosc i na pewno chcial dobrze.Czy moje podejrzenia odnosnie endo sa sluszne,tego do konca nie wiem.Bo w ciaze zaczelam zachodzic z komorkami dawczyni.Wiec rownie dobrze moje kom mogly bac do niczego.

Echhh, sama wiesz jak jest 🙁. Równie dobrze może się nie udać i wolę się na to nastawić od razu. Muszę mieć plan bo inaczej zwariuję 🙁
Wiem kochana aż za bardzo bo ja już odkładam na druga stymulację. I ciagle mysle czy w invikcie czy nie pojechać do Szczecina do bociana 😥
Ale mam nadzieje ze tym razem się uda z moim ostatnim sniezynkiem ❤️

Skończyłam, ufff, tyle stron od wczoraj 😱. Biedna @Camilleka nie nadrobi za cholerę 😱😂😂.
Chciałabym jeszcze raz podziękować za TAKI OGROM WSPARCIA😱😍😍😍❤. Baaaardzo to doceniam moje kochane ❤
@bazylia128 a Ty chcesz w krzakach siedzieć, popatrz ile tu cudownych słów dziś popłynęło 😱😍. I to dla takiej wredoty jak ja😜
DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ❤❤❤
Ps przyjmuję zakłady kiedy mi zacznie odpierdzielac 😂
Poza tym jak Ciebie nie było, to musiałam @Mirka30 ustawiac do pionu, bo znowu miała stracha czy ma wystarczająco jajek, a tu proszę 20 zniosła 😁😘

reklama
Dziewczyny wasi lekarze też są za tym żeby chodowac zarodki do 5-6 dobry ?
Zapytałam o zamrożenie wcześniejsze zarodkow a mój lekarz mi napisał że naturalna selekcja do tych dób jest lepsza ponieważ zostają zarodki dobrej jakości, a slabe odpadają i wtedy są mniejsze koszty na transfery, mrożenie i frustacje po każdym słabszym nie udanym transferze.
Nie wiem co mam o tym myśleć....
Do świeżego transferu podawali mi zarodki 3-dniowe, bo lekarz mówił, że nie ma dla nich lepszego środowiska niż macica... Ale do mrożenia rzeczywiście hodują dłużej... W sumie to co Ci mówią to prawda... Jeśli zarodek ma uszkodzone pierwsze chromosomy to przestanie się rozwijać, więc to prawda, że dla nas mniej cierpienia, kiedy transfer się nie uda...

Do góry