reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Mi nie kazala robic krwi,natomiast tak wyszlo ze bylam chora poszlam do doka i ten mi zrobij.JPDE...o 22 do mnie dzwonil do chaty,ze mam tak zle wyniki ze mam do szpitala natychmiast jechac😂😂😂😂
Tlumaczylam mu pol nocy ,co i po co.😉

Mi w DE teznigdy endo nie mierzyl i robi transfer na podstawie ostatniego usg,ze podobno glowica mozna naruszyc trojwarstwowe endo itp.
W Czechach lecialam najpierw na fotel,potem do embriologa na rozmowe.
Glupieje czasami,bo nie qiem co jest co.

Powodzenia Anetko,trzymamy kciuki.
Kurde dziwne z tym endometrium. Jak zapytałam przy transferze to dr M. z Bociana był zły ale zrobił pomiar. Poczatkowo stwierdził że za cienkie ale zrobił jeszcze raz , burknął pod nosem "może być" i tyle się dowiedzialam. No ale pomiar zrobił. Zresztą wcześniej inny lekarz już podczas stymulacji przyczepiał się do cieniutkiego endo. Dążę do tego, że miałaś wielkiego pecha z tymi lekarzami.

reklama
Dziewczyny wasi lekarze też są za tym żeby chodowac zarodki do 5-6 dobry ?
Zapytałam o zamrożenie wcześniejsze zarodkow a mój lekarz mi napisał że naturalna selekcja do tych dób jest lepsza ponieważ zostają zarodki dobrej jakości, a slabe odpadają i wtedy są mniejsze koszty na transfery, mrożenie i frustacje po każdym słabszym nie udanym transferze.
Nie wiem co mam o tym myśleć....
Ciesz się z takiego podejścia. Mi w Nov.um zamrozili wszystkie zarodki w 2! Dobie. Pomimo że główny problem po stronie męża.. czyli 3 doba jest decydującą..
Dopiero teraz wiem, że to błąd i ciągnięcie kasy.
Najgorsze że nawet nie zapytali, nie przedstawili za ani przeciw. Dowiedziałam się już po zamrozeniu

Skończyłam, ufff, tyle stron od wczoraj 😱. Biedna @Camilleka nie nadrobi za cholerę 😱😂😂.
Chciałabym jeszcze raz podziękować za TAKI OGROM WSPARCIA😱😍😍😍❤. Baaaardzo to doceniam moje kochane ❤
@bazylia128 a Ty chcesz w krzakach siedzieć, popatrz ile tu cudownych słów dziś popłynęło 😱😍. I to dla takiej wredoty jak ja😜
DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ❤❤❤
Ps przyjmuję zakłady kiedy mi zacznie odpierdzielac 😂
Dziś jestem na bieżąco, bo mam wolne 😂😂😂 sprawdzam co trochę czy już zaczynasz mieć zmiany humorów czy jeszcze trochę 😂
Ze co? Ze @bazylia128 chce w krzakach siedzieć? Ejjjj wylaz stamtąd już! 😁

Zapytałam o zamrożenie wcześniejsze zarodkow a mój lekarz mi napisał że naturalna selekcja do tych dób jest lepsza ponieważ zostają zarodki dobrej jakości, a slabe odpadają i wtedy są mniejsze koszty na transfery, mrożenie i frustacje po każdym słabszym nie udanym transferze.
U mnie też tak mówią 🤔. I ja hodowałam wszystko do 5 doby. Ale są różne szkoły i różne podejścia, ja zaufałam swojej pani embriolog po długiej rozmowie 🙂

😂😂😂, spokojna po kuwa 16-stu kłótniach z mężem podczas jazdy 😂.
Tylko ten prog mnie wystraszył a tak to jest o dziwo spoko 😱
O kuwa jakas telepatia bo dziś z rana u mnie burza z piorunami, mój uciekł czym prędzej do pracy. Wrócił i jest jak baranek milusi 😁
Progiem tak się nie przejmuj bo była tutaj np. Mieciu i ona to dopiero miała niski, a w ciąży była, wszystko dobrze się zakończyło.

ja tam się zgadzam z tym podejściem. pewnie ze są jakieś tam odstępstwa ale jeśli nie przetrwa ba zewnątrz to raczej i nie przetrwa wewnatrz.

Są różne opinie, ale np moja klinika tez mrozi tylko w 5 dobie i ja jestem za tym z tych samych powodów, o których pisał Ci lekarz, ale są tez argumenty za tym, żeby mrozić w 3 dobie i tez jest w tym dużo prawdy. Ja bym zdała się na lekarzy i embriologow, mam nadzieje ze to tez zależy od przyczyny nieplodnosci w której dobie mrożą.

Ciesz się z takiego podejścia. Mi w Nov.um zamrozili wszystkie zarodki w 2! Dobie. Pomimo że główny problem po stronie męża.. czyli 3 doba jest decydującą..
Dopiero teraz wiem, że to błąd i ciągnięcie kasy.
Najgorsze że nawet nie zapytali, nie przedstawili za ani przeciw. Dowiedziałam się już po zamrozeniu
Wow. to dziwne. ja też w novum i choć mi lekarz też jakos wnikliwie nie tłumaczył co i jak to na końcu mi powiedział że do 5 chcą hodowac. Potem zamrozili w 3 ale to już wyniklo z tego jak się potoczyły wydarzenia i jak ustalili z invicta do badania zarodków.

reklama
Dziś jestem na bieżąco, bo mam wolne 😂😂😂 sprawdzam co trochę czy już zaczynasz mieć zmiany humorów czy jeszcze trochę 😂
Ze co? Ze @bazylia128 chce w krzakach siedzieć? Ejjjj wylaz stamtąd już! 😁
😂 😂 😂 😂😂😂👍👍👍👍 jestem tylko mam zapierdalanke po poracy bo przyjeździe bratowa i szwagier czy jak to się mowi ;) uwielbiam takie suprajsy!!!!

Do góry