reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mi nie kazala robic krwi,natomiast tak wyszlo ze bylam chora poszlam do doka i ten mi zrobij.JPDE...o 22 do mnie dzwonil do chaty,ze mam tak zle wyniki ze mam do szpitala natychmiast jechac😂😂😂😂
Tlumaczylam mu pol nocy ,co i po co.😉

Mi w DE teznigdy endo nie mierzyl i robi transfer na podstawie ostatniego usg,ze podobno glowica mozna naruszyc trojwarstwowe endo itp.
W Czechach lecialam najpierw na fotel,potem do embriologa na rozmowe.
Glupieje czasami,bo nie qiem co jest co.

Powodzenia Anetko,trzymamy kciuki.
Kurde dziwne z tym endometrium. Jak zapytałam przy transferze to dr M. z Bociana był zły ale zrobił pomiar. Poczatkowo stwierdził że za cienkie ale zrobił jeszcze raz , burknął pod nosem "może być" i tyle się dowiedzialam. No ale pomiar zrobił. Zresztą wcześniej inny lekarz już podczas stymulacji przyczepiał się do cieniutkiego endo. Dążę do tego, że miałaś wielkiego pecha z tymi lekarzami.

reklama
Dziewczyny wasi lekarze też są za tym żeby chodowac zarodki do 5-6 dobry ?
Zapytałam o zamrożenie wcześniejsze zarodkow a mój lekarz mi napisał że naturalna selekcja do tych dób jest lepsza ponieważ zostają zarodki dobrej jakości, a slabe odpadają i wtedy są mniejsze koszty na transfery, mrożenie i frustacje po każdym słabszym nie udanym transferze.
Nie wiem co mam o tym myśleć....
Ciesz się z takiego podejścia. Mi w Nov.um zamrozili wszystkie zarodki w 2! Dobie. Pomimo że główny problem po stronie męża.. czyli 3 doba jest decydującą..
Dopiero teraz wiem, że to błąd i ciągnięcie kasy.
Najgorsze że nawet nie zapytali, nie przedstawili za ani przeciw. Dowiedziałam się już po zamrozeniu

Skończyłam, ufff, tyle stron od wczoraj 😱. Biedna @Camilleka nie nadrobi za cholerę 😱😂😂.
Chciałabym jeszcze raz podziękować za TAKI OGROM WSPARCIA😱😍😍😍❤. Baaaardzo to doceniam moje kochane ❤
@bazylia128 a Ty chcesz w krzakach siedzieć, popatrz ile tu cudownych słów dziś popłynęło 😱😍. I to dla takiej wredoty jak ja😜
DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ❤❤❤
Ps przyjmuję zakłady kiedy mi zacznie odpierdzielac 😂
Dziś jestem na bieżąco, bo mam wolne 😂😂😂 sprawdzam co trochę czy już zaczynasz mieć zmiany humorów czy jeszcze trochę 😂
Ze co? Ze @bazylia128 chce w krzakach siedzieć? Ejjjj wylaz stamtąd już! 😁

Zapytałam o zamrożenie wcześniejsze zarodkow a mój lekarz mi napisał że naturalna selekcja do tych dób jest lepsza ponieważ zostają zarodki dobrej jakości, a slabe odpadają i wtedy są mniejsze koszty na transfery, mrożenie i frustacje po każdym słabszym nie udanym transferze.
U mnie też tak mówią 🤔. I ja hodowałam wszystko do 5 doby. Ale są różne szkoły i różne podejścia, ja zaufałam swojej pani embriolog po długiej rozmowie 🙂

😂😂😂, spokojna po kuwa 16-stu kłótniach z mężem podczas jazdy 😂.
Tylko ten prog mnie wystraszył a tak to jest o dziwo spoko 😱
O kuwa jakas telepatia bo dziś z rana u mnie burza z piorunami, mój uciekł czym prędzej do pracy. Wrócił i jest jak baranek milusi 😁
Progiem tak się nie przejmuj bo była tutaj np. Mieciu i ona to dopiero miała niski, a w ciąży była, wszystko dobrze się zakończyło.

ja tam się zgadzam z tym podejściem. pewnie ze są jakieś tam odstępstwa ale jeśli nie przetrwa ba zewnątrz to raczej i nie przetrwa wewnatrz.

Są różne opinie, ale np moja klinika tez mrozi tylko w 5 dobie i ja jestem za tym z tych samych powodów, o których pisał Ci lekarz, ale są tez argumenty za tym, żeby mrozić w 3 dobie i tez jest w tym dużo prawdy. Ja bym zdała się na lekarzy i embriologow, mam nadzieje ze to tez zależy od przyczyny nieplodnosci w której dobie mrożą.

Ciesz się z takiego podejścia. Mi w Nov.um zamrozili wszystkie zarodki w 2! Dobie. Pomimo że główny problem po stronie męża.. czyli 3 doba jest decydującą..
Dopiero teraz wiem, że to błąd i ciągnięcie kasy.
Najgorsze że nawet nie zapytali, nie przedstawili za ani przeciw. Dowiedziałam się już po zamrozeniu
Wow. to dziwne. ja też w novum i choć mi lekarz też jakos wnikliwie nie tłumaczył co i jak to na końcu mi powiedział że do 5 chcą hodowac. Potem zamrozili w 3 ale to już wyniklo z tego jak się potoczyły wydarzenia i jak ustalili z invicta do badania zarodków.

reklama
Dziś jestem na bieżąco, bo mam wolne 😂😂😂 sprawdzam co trochę czy już zaczynasz mieć zmiany humorów czy jeszcze trochę 😂
Ze co? Ze @bazylia128 chce w krzakach siedzieć? Ejjjj wylaz stamtąd już! 😁
😂 😂 😂 😂😂😂👍👍👍👍 jestem tylko mam zapierdalanke po poracy bo przyjeździe bratowa i szwagier czy jak to się mowi ;) uwielbiam takie suprajsy!!!!

Do góry