reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiesz co ja leczę się u Bącz... w moim mieście. A tam mam tylko transfery, 3 razy robił mi transfer Niedu..k. Specyficzny i momentami gburowaty. Po punkcji czułam się fatalnie, miałam robioną ją jako ostatnia i leżałam w łożku niecałą godzinę, a inne dziewczyny nawet 2h i więcej, bo miały wcześniej... Powiedziałam, ze nie mam siły wstać z lozka bo ledwo żyję, na to odpowiedział, że trzeba brać się w garść, bo on czeka na mnie w gabinecie zeby porozmawiac o komórkach... No ja wszystko rozumiem, ale ja naprawdę ledwo żyłam. Zebrałam siły, jakoś się ubrałam i doczłapałam do gabinetu, po czym z mężem pojechaliśmy do tarasów, bo mielismy pociąg do domu za 3 h... Teraz wiem, że to był zły pomysł, bo cała drogę zwijałem się z bólu, a wczesniej rzygałam jak kot... Gdybym polezala tam godzinę dluzej, to po drodze nie musialabym szukać na gwałt łazienki... A Niemo.... robił mi transfer tylko raz, miły i nawet mężowi pozwolił wejść do zabiegowego, Nieduz.. nawet nie zaproponował. Także takie są moje przeboje z klinika...
Ja pierd.ole🤦. Jednak dobrze skumalam że Szczecin😱. A ja tam chcę iść na następną stymulacje😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱

Przepraszam ze dopiero teraz sie dokopalam .
Anett,ja mialam 13 mln,ty masz chyba 48 mln dlatego branie xo 3 dni ma jak najbardziej sens
kochana ja mam 30mln i wiesz co juz wczoraj wieczorem zrobiłam, nie wiem czy dobrze czy źle. Mam nadzieje ze nie zaszkodzi i pomoże. Teraz zrobię w niedziele. Czy Tobie kazali badać morfoligie i dopiero potem lekarz decydował czy brać drugą dawkę? Mi Paśnik tak zalecił, ale zanim od odpisze to termin dawki minie... Planuje morfologię zbadać jutro rano i proga sprawdze przy okazji.
A w ogóle co do transferu to - nie dość że opozniony godzine a ja ledwo z pecherzem pełnym. To wyobraźcie sobie że nie zbadał mi endo! pytał jakie jest a on że nie zmierzył ale ze jest ładen duze!!! no ku....rwa a moze jest za duze własnie?! zapytałam czy przy 2 zarodkach mam zwiekszyc proga? I czy mam go zbadac wgl..A lekarz ze nie badac i ze 2x200 luteiny jak zalecił wystarczy. Ja dorzucę prolutex chyba bo mam. Myślisz ze 1 zastrzyk wystarczy? Frexyparyne tez dorzuce 0.4 bo mi została no i encorton 10 mg juz biorę. Samemu trzeba się lekami obstawiać ....żenua No nic zostaje mi wierzyc w moje 2 kropusie teraz. są 2 AA, 5 dniowe. Chociaz to dziwne coś kręcą bo miesiac temu przed zamrozeniema jak dzownili to mialam ponoc BB a teraz nagle AA? To się może zmienić??

kochana ja mam 30mln i wiesz co juz wczoraj wieczorem zrobiłam, nie wiem czy dobrze czy źle. Mam nadzieje ze nie zaszkodzi i pomoże. Teraz zrobię w niedziele. Czy Tobie kazali badać morfoligie i dopiero potem lekarz decydował czy brać drugą dawkę? Mi Paśnik tak zalecił, ale zanim od odpisze to termin dawki minie... Planuje morfologię zbadać jutro rano i proga sprawdze przy okazji.
A w ogóle co do transferu to - nie dość że opozniony godzine a ja ledwo z pecherzem pełnym. To wyobraźcie sobie że nie zbadał mi endo! pytał jakie jest a on że nie zmierzył ale ze jest ładen duze!!! no ku....rwa a moze jest za duze własnie?! zapytałam czy przy 2 zarodkach mam zwiekszyc proga? I czy mam go zbadac wgl..A lekarz ze nie badac i ze 2x200 luteiny jak zalecił wystarczy. Ja dorzucę prolutex chyba bo mam. Myślisz ze 1 zastrzyk wystarczy? Frexyparyne tez dorzuce 0.4 bo mi została no i encorton 10 mg juz biorę. Samemu trzeba się lekami obstawiać ....żenua No nic zostaje mi wierzyc w moje 2 kropusie teraz. są 2 AA, 5 dniowe. Chociaz to dziwne coś kręcą bo miesiac temu przed zamrozeniema jak dzownili to mialam ponoc BB a teraz nagle AA? To się może zmienić??
Mi nie kazala robic krwi,natomiast tak wyszlo ze bylam chora poszlam do doka i ten mi zrobij.JPDE...o 22 do mnie dzwonil do chaty,ze mam tak zle wyniki ze mam do szpitala natychmiast jechac😂😂😂😂
Tlumaczylam mu pol nocy ,co i po co.😉

Mi w DE teznigdy endo nie mierzyl i robi transfer na podstawie ostatniego usg,ze podobno glowica mozna naruszyc trojwarstwowe endo itp.
W Czechach lecialam najpierw na fotel,potem do embriologa na rozmowe.
Glupieje czasami,bo nie qiem co jest co.

Powodzenia Anetko,trzymamy kciuki.

Mi nie kazala robic krwi,natomiast tak wyszlo ze bylam chora poszlam do doka i ten mi zrobij.JPDE...o 22 do mnie dzwonil do chaty,ze mam tak zle wyniki ze mam do szpitala natychmiast jechac😂😂😂😂
Tlumaczylam mu pol nocy ,co i po co.😉

Mi w DE teznigdy endo nie mierzyl i robi transfer na podstawie ostatniego usg,ze podobno glowica mozna naruszyc trojwarstwowe endo itp.
W Czechach lecialam najpierw na fotel,potem do embriologa na rozmowe.
Glupieje czasami,bo nie qiem co jest co.

Powodzenia Anetko,trzymamy kciuki.
dzięki. przydadzą się :) buziole

reklama
Jesuuu,vteraz będę się tym moim małym progiem martwiła 😱.
@s.ols3404 chyba ten Prolutex jest dobry skoro taki drogi, co?
Przed transferem brałam cyclogest 400 2x1 i prolutex 1x1. Dzień przed progesteron miałam 13,7 ng/ml. Od 1dpt mam teraz cyclogest 400 2x1, prolutex 2x1 i duphaston 3x1, a progesteron z 3dpt 26 ng/ml. Drogi ten prolutex, ale co zrobić jak ma pomóc to warto 😘

Do góry