reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
W wielki skrocie cross match,to jest test krzyzowy robiony do transplantacji organow,pobiera sie serum od ciebie i krew albo komorki od dawcy i sprawdza sie reakcje.czy qydzielaja sie przeciwciala i jedno drugie zwalcza.to samo mozesz teraz na in vitro przelozyc,pobiera sie serum i sprawdza czy w surowicy twojej jest obecnosc przeciwcial cytotoksycznych przeciwko wyizolowanym limfocytom dawcy,czyli meza)jak sa to super jak nie ma to kanal.
Trochę to dla mnie skomplikowane, czyli powinien wyjść pozytywny? Co można zrobić jak się negatywny ma?

Dziewczyny dziś równo 4 tyg. Od transferu 28 dpt. 5 dniowej blastocysty. Pecherzyk pusty. Czy jest źle??
Chyba tak. Źle to wyglada niestety 😪😪😪
Przykro mi strasznie...
U mnie serduszko było w 24dpt,chociaż piszą zdarza się i też chyba do tygodnia później. Ale tak, zeby zupełnie nic nie było widać w pęcherzyku to raczej zakładałabym puste jajo. Jeśli beta przyrasta nadal prawidłowo to dalabym jeszcze kilka dni. Zobaczymy co powie Ci lekarz.

Chyba tak. Źle to wyglada niestety 😪😪😪
Przykro mi strasznie...
U mnie serduszko było w 24dpt,chociaż piszą zdarza się i też chyba do tygodnia później. Ale tak, zeby zupełnie nic nie było widać w pęcherzyku to raczej zakładałabym puste jajo. Jeśli beta przyrasta nadal prawidłowo to dalabym jeszcze kilka dni. Zobaczymy co powie Ci lekarz.
Dostałam zwolnienie, we wtorek kolejna wizyta ;(

Poryczałam się, to dopiero początek drogi, już kilka razy na nim byłam i nie za daleko doszłam, ale może tym razem to będzie inna droga, już ta wlasciwa.
Beta w 9dpt 83
Miałam dwie blastki ale to by raczej na jedną wyglądało, co? Oby z tego znowu pozamacicznej nie było, a USG dopiero 29. We wtorek następna beta.

@Mirka30 czekamy na wiesci od Ciebie jak twoje jajeczka❤

Hej kochana ❤ Właśnie wyszłam, okazało się że mam 20 pęcherzyków a nie 9 😱
Pani która mnie badała powiedziała że jest bardzo dobrze i żebym jeszcze kontynuowała przez weekend zastrzyki i w poniedziałek rano mam usg, mam nadzieje ze ostatnie ❤😘😘 Więc jestem naprawdę zadowolona i dobrej myśli 😘😘😘

Ostatnia edycja:
reklama
Dostałam zwolnienie, we wtorek kolejna wizyta ;(
Czemu to wszystko jest tak kure..sko niesprawiedliwe??
Niejedna co chla, cpa, nie zasługuje na bycie matka tylko kichnie i już jest w ciąży..
Nie mogę tego pojąć [emoji24]

Przytulam Cię mocno, trzeba mieć nadzieję do samego końca [emoji8]

Do góry