reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

We Frankfurcie nad Menem

Mam nadzieję że ta beta jakaś wysoka mocno będzie, bo chyba tylko to by mnie trochę uspokoiło. Ja już tyle razy widziałam kresunie, a dzidziuni nie było. Ale nadal wierzę że tym razem leki immuno odwalily swoją robotę i los się odmieni. W zasadzie po kresuni też nie było nie wiadomo czego oczekiwać, skoro dziś mój 28 dzień cyklu, normalnie przecież by dopiero okres przychodził na dniach.
Hey ja też z okolic Frankfurtu, zapisałam się do kliniki w Offenbach, ale miałam tylko pierwsza telefoniczna wizytę [emoji4] narazie nic nie mogę powiedzieć, latam po lekarzach narazie i zbieram wszystkie wyniki. A ty w której klinice jestes, jeśli mogę spytać?

reklama
Znowu krew. Żywa czerwona ;(
Oj biedna ty
U Silke? Super,ile ci stron badan zrobila?u mnie 7😅😅😅

Grano z francji od Billmana kupujesz?
Tak, u niej. Granocyty mam z Pharmacia de La Garde. Jak się dziś potwierdzi to będę musiała nowa partie zamowic. Typowo moich wyników mam 6 stron, na siódmej już tylko notatka, plus trzy strony wyników mojego M. I kariotypy.
Pamiętasz czy clexane miałaś wypisywane na prywatnej recepcie, bo ja niestety tak i ciekawa jestem czy nie dałoby rady jakoś to obejść. Na dziś mam już następna wypisana i też pełen koszt.
Do kliniki nie zadzwonię bo recepcja otwarta do 12 i po już nie ma szans żeby ktoś odebrał, muszę czekać aż sami zadzwonią, a żeby zadzwonili to najpierw muszą być wyniki, później konsultacja wyników u lekarza i na koniec informowanie pacjenta. Nie raz się pełno stresu najadłam jak coś nie było do końca jasne a do nich już się nie szło dodzwonić.

Kochana transfer 12.06.
01.07 wuzyta pecherzyk 7mm. 03.07 krew usg w klinice pecherzyk dalej był zalecenie zwiększyć estriadol. Popołudniu lało się ze mnie żywa krew po 18 gęste skrzepy( sorka za opis) wizyta na sor pecherzyk był. Weekand spokój. Poniedziałek rano krew na usg , pecherzyk był. We wtroek krwawiłam jednorazowo wieczorem , na chwilę obecną mam spokój. Usg na 16.07. Czekam
Trochę mnie martwi beta 6.07 7109 a 07.09 dostałam skierowanie na pełną morfologie krwi i betę w innym labo beta 7642.
Dziś zrobiłam znowu. Wynik dopiero po 18.
To powodzenia😘✊✊✊Niech będzie dobrze!!! Dawaj znać koniecznie

Hey ja też z okolic Frankfurtu, zapisałam się do kliniki w Offenbach, ale miałam tylko pierwsza telefoniczna wizytę [emoji4] narazie nic nie mogę powiedzieć, latam po lekarzach narazie i zbieram wszystkie wyniki. A ty w której klinice jestes, jeśli mogę spytać?
R epromedicum. Trzy procedury z nimi, ogólnie, nie ujmując wyników, mogę powiedzieć że zadowolona z nich jestem, chociaż nie mam porównania z innymi klinikami. Jedyne co miałabym im za zle, to kwestia organizacji terminów, m.in. zdarzyło się że popołudniu zostawili mi wiadomość na poczcie glosowej że na drugi dzień rano muszę się stawic. Ja pracowałam, więc wiadomość odsluchalam dopiero wieczorem po wyjściu z pracy, a na drugi dzień miałam do pracy na rano, i weź tu człowieku kombinuj jak być w dwóch miejscach na raz. Ale później się wycwanilam i wiedziałam że większość terminów można negocjować, a nie tak jak oni mi narzucali.

@annemarie jak już wyciągnęłam te papiery to mi się przypomniało że tam coś dla mnie nie do końca jasne było. Co oznacza negatywny cross match? I mój M. w MTHFR miał heterozygoty, czy to u facetów też ma na coś wplyw?

Dziewczyny dziś równo 4 tyg. Od transferu 28 dpt. 5 dniowej blastocysty. Pecherzyk pusty. Czy jest źle??

Załączniki

• 20200710_132846.jpg
    20200710_132846.jpg
    587,1 KB · Wyświetleń: 97
@annemarie jak już wyciągnęłam te papiery to mi się przypomniało że tam coś dla mnie nie do końca jasne było. Co oznacza negatywny cross match? I mój M. w MTHFR miał heterozygoty, czy to u facetów też ma na coś wplyw?
W wielki skrocie cross match,to jest test krzyzowy robiony do transplantacji organow,pobiera sie serum od ciebie i krew albo komorki od dawcy i sprawdza sie reakcje.czy qydzielaja sie przeciwciala i jedno drugie zwalcza.to samo mozesz teraz na in vitro przelozyc,pobiera sie serum i sprawdza czy w surowicy twojej jest obecnosc przeciwcial cytotoksycznych przeciwko wyizolowanym limfocytom dawcy,czyli meza)jak sa to super jak nie ma to kanal.

reklama
Do góry