reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Oj okropna diagnoza, nie zazdroszcze. To cholerstwo dość trudno zdiagnozować. U mnie też było podejrzenie i też nie chcieli laparo zrobić....

Niestety Twoje objawy moga na to wskazywać no ale nigdy się nie ma pewności jak się tego nie wybada.

Coś lekarz mówił co dalej z staraniami??
A zrobili Ci w końcu tę laparoskopię? Postawili diagnozę? Lekarz powiedział, że w moim przypadku robić teraz laparo jest ryzykowne, może to pomóc, ale może też przynieść szkody w postaci drastycznego obniżenia amh. Myśle też nad tym czy nie podejść do procedury, wszystkie uzyskane daj mi Boże zarodki zamrozić i później zająć się leczeniem endometriozy.

reklama
Mam nadzieje ze na dobrego trafilas bo niestety nie każdy uznaje IO - niektórzy jeszcze nie wiedza co to jest ;) Patrzylam na twoje wyniki kochnie i naprawdę sporo odbiegają od normy. Niektórzy lekarze nie chcą dawac metforminy bo uwazaja ze taki stan przedcukrzycowy można zbic sama dieta i ruchem - bo można ;) ale my nie mamy tyle czasu i potrzebujemy mety. Poiedz ze starasz się o dziecko - nietorzy dobrzy ginekolodzy na podstawie USG przepisują mete żeby jajniki lepiej pracowaly...

Lekarz od razu powiedział, że IO, później sprawdził homa i potwierdził, przepisał metformine 2x500, zalecił oczywiście dietę o niskim indeksie glikemicznym i ruch 👍 i jeszcze przy okazji zlecił dużo dodatkowych badań, czyli znowu trzeba się kłuć ;)

Boziu nigdy nie sądziłam że my kobiety jesteśmy w stanie tyle znieść, przecież niby jesteśmy ta słabsza płcią 🙈 Patrząc na mnie gdy jestem na początku drogi (wierzę w to ze na końcu drogi czeka na mnie moje maleństwo które już niedługo będzie rosło w brzuchu) czego i wam z calego serca życzę 😘😘❤️ przecież ta seria badań, zastrzyków jest niemożliwa. Normalnie jestem tak opuchnięta ze to bajka (brzuch mam jak bym przynajmniej była w 4 miesiącu 🙈) miejsca na brzuchu juz ledwo wynajdywanie są do zastrzyków (a jeszcze 6 musze wziąść 🤷‍♀️) Eh... Jedynie na duchu potrzymuje mnie to ze juz niedługo punkcja, później transfer (mam nadzieję i modlę się o to aby był udany) i za jakieś 9 miesiący być może będę tulić maleństwo ❤️

reklama
Do góry